«Homin' songs» - спільний проект Kozak System і Тараса Чубая

11.11.2014 · Новини

Вільний український багатоголосий спів, покладений на рифи музики реггі і даб, рівний і виважений приціл у глибинну пам’ять і молоде серце, лагідні ліки від інформаційного бруду, заслабкого перед силою духу козацької лірики. Це «Homin' Songs» або «Пісні самонаведення» − новий спільний CD класиків української рок-сцени Kozak System і Тараса Чубая, який вийшов у жовтні цього року на лейблі Comp Music з концертом-прем’єрою на Свято Покрови.

«Ми поєднали чоловічий хоровий спів, якого є не так багато, тим більше, серед рок-музикантів, з музикою реггі – на жаль, невідомою для українського слухача», – розповідає Володимир Шерстюк, Kozak System, – «Поєднали це в такий природній спосіб, що самі здивовані яким чином вони одне в одного проникли, ці два абсолютно полярних стилі. Альбом став квінтесенцією десятка відібраних багатьма роками прослуховування автентичної музики пісень, які лягли на ритми сонячної Ямайки і дали самі по собі продукт, який вже не є ні реггі, ні автентичним співом. Це дійсно є чимось третім, що ще ніколи не робив ніхто в Україні, а, значить, взагалі на планеті. В якомусь розумінні це абсолютно унікальний музичний продукт. І його прем’єра – і українська, і світова.»

«Пісні самонаведення» − це веселі і мудрі тексти народних козацьких пісень, вірші поетів Костя Москальця та Богдана Ігоря-Антонича. Вони не змушують і не переконують, але дають чіткий орієнтир і наводять фокус. Тому цей альбом лікувальний – він м’яко і спокійно робить музичну ін’єкцію, яка перебудовує кожну клітину і незворотньо налаштовує особистий приймач на потік справжнього, у міцному зв’язку з корінням. У ньому можна почути романтичну бандуру Івана Ткаленка, а в ілюстраціях і обкладинці CD впізнати талановиту руку художника Андрія Єрмоленка.

«Досконале, фармацевтично точне і тонке поєднання кількох "органік". Такий масштабний Back to the roots. Українське як світове, світове як українське. І доступне, і хітове, і народне, і стильне. Все водночас», Андрій Бондар, поет, публіцист, перекладач

 «З цією музикою, вільною від патетики, добре бути самим собою. Їй хочеться підспівувати, з нею легко танцювати і медитувати. Стаючи співучасниками цього співу, ми випускаємо на волю притлумлені енергії, розчакловуємо закуті тривалою німотою джерела власної автентичності. Уважно прослухавши альбом, розумієш, що саме його відчутно бракувало останніми роками – а, може, і все попереднє життя», Кость Москалець, поет, прозаїк, літературний критик, музикант.

«Homin' Songs» незабаром вийдуть у Польщі на лейблі «Lou & Rocked Boys». В Україні альбом  можна придбати в магазинах і на сайті «Наш Формат» nashformat.ua.


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Kozak System - Різдвяна балада
НОВИНИ
Kozak System - Різдвяна балада
25.12.2016

Напередодні Різдва Kozak System дали друге дихання треку кінця 1980-х років: «Різдвяна балада» була створена гуртом «Банита Байда», а згодом виконувалася колишнім учасником «Банити», автором музики Дмитром Добрим-Вечором разом з його власною групою «Вій»

Kozak System презентували альбом «Живи і люби» потужним концертом
ФОТО
Kozak System презентували альбом «Живи і люби» потужним концертом
31.03.2015

Рок-шоу «Наш МАНІФЕСТ» вийшло яскравим, потужним, шалено драйвовим. Зі сцени звучали правдиві гостросоціальні тексти за межею та прості ліричні про кохання. Kozak System запросили на концерт воїнів АТО, які знаходяться на лікуванні в Києві, тож в залі цього вечора було чимало людей у військовій формі

Kozak System & Тарас Чубай - Пісні самонаведення
Kozak System & Тарас Чубай - Пісні самонаведення
24.01.2015

Корифеї вкраїнської культури поєднали українську етніку із мотивами reggae та роковою мелодикою. Переспівами народних хітів музиканти привносять слухачам надію та світлу впевненість у своїй ідентифікації. Слухаючи «Пісні Самонаведення», стає гордо, що народився і живеш саме в цій країні

ДОСЬЄ
ФарисейськаКЛІП
Фарисейська · 2018
102 тис. переглядів
Я віддамКЛІП
Я віддам · 2018
284 тис. переглядів
Коли ВонаКЛІП
Коли Вона · 2015
4 млн переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності