К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

2012. Підсумок РОКу

31.12.2012 · Новости2012. Підсумок РОКу

Музичний 2012 рік приніс нам багато приємних вражень. Були нові класні релізи, чудові концерти, гучні фестивалі. Звичайно, були й деякі неприємні моменти… Але… Ми пережили «кінець світу», пережили концерт Стаса Михайлова, тому можна сказати, що рік – вдався! Зараз можна зробити деякі підсумки: чим жила рок-музика України.

Кращі альбоми 2012 РОКу

O.Torvald – Примат
Pianoбой – Простые вещи
Stepan i Meduza – Bludnitsa
Тартак – Сімка
Сергій Жадан та Собаки в космосі – Зброя пролетаріату
AtmAsfera – Internal
Dруга Ріка – Metanoia. Part 1
O.Torvald – Акустичний
Тайна Третьей Планеты – 15 минут
Rock-H – In Vinko Veritas

Найкращий концерт РОКу

Red Hot Chili Pepers – Це дійсно був головний концерт в історії країни. The Vaccines на розігріві, Kasabian – піддали жару, Red Hot Chili Peppers показали рівень, гідний легенд рок-н-ролу.

Якісний звук, шаленіючий натовп, потужна енергетика – все це було на концерті Red Hot Chili Pepers на НСК «Олімпійский» 25 липня.

«Симфонічне кіно» – 22 грудня відбувся концерт «Симфонічне кіно», присвячений 50-річчю Віктора Цоя. Вперше симфонічні аранжування пісень Цоя були написані відомим сучасним композитором Ігорем Вдовіним в 2010 року для грандіозного фестивалю 20 років без КІНО. Тоді публіка прийняла композиції настільки тепло, що було вирішено підготувати сольну програму, додавши знакову гітару Юрія Каспарян, беззмінного гітариста «Кіно». Диригентом виступив Фабіо Мастранджело, знаменитий італійський маестро, який диригував кращими оркестрами світу.

У Києві в концертному залі України програму «Симфонічне кіно» виконав Державний симфонічний оркестр України під керівництвом Фабіо Мастранджело, соло на гітарі – легендарний Юрій Каспарян!

Розкол РОКу

Гайдамаки – Раніше гурт «KOZAK SYSTEM» був відомий під назвою «Гайдамаки». 2012-го року старий колектив розпався. Назва «Гайдамаки» відійшла до колишнього її лідера Олександра Ярмоли, який набрав у гурт нових музикантів…

Втрати РОКу

Димна суміш – У квітні 2012 році учасники гурту заявили, що гурт тимчасово припиняє свою діяльність через неможливість «миритися з ситуацією в нашій країні – коли культура на останньому місці, а натомість панує суцільна політика, зомбування, соціальні експерименти і легкий тоталітаризм»

И Друг мой грузовик – 2 грудня директорка колективу Олена Бєлєнтьєва оголосила на офіційному сайті про припинення діяльності групи. «Ми зробили все, що могли, і сказали все, що хотіли сказати в рамках цієї групи. Далі кожен з нас піде своєю дорогою », - було сказано в повідомленні…

Роллік’с – 10 грудня 2012 року Дмитро Ігнатов (лідер колективу) оголосив про припинення діяльності гурту у зв’язку із внутрішніми суперечками, які виявилися несумісними з життям гурту.

Фестивалі РОКу

PROSTO ROCKФестиваль PROSTO ROCK в 2012 році отримав друге дихання. Захід, який раніше об’єднував багатьох монстрів вітчизняного року – так, у різні роки на сцені PROSTO ROCK виступали В’ячеслав Бутусов, Мумій Троль, Земфіра, Агата Крісті, Чайф, Zdob si Zdub, Тотаl, Brainstorm, Сплін, Бі-2, Танці Мінус, ВВ, Океан Ельзи, Грін Грей, - в цьому році на PROSTO ROCK  приїхали Linkin Park – група яку чекали в Україні багато років, а також  американці - Garbage. Фестиваль PROSTO ROCK 2012 пройшов в місті Одеса на реконструйованому стадіоні Чорноморець 12-го червня 2012 року.

The Best City.UA – У найбільшому за всю історію незалежної України фестивалі взяли участь 77 артистів з України, Європи, Америки та Росії. У списку хедлайнерів фестивалю були світові зірки: «Evanescence», «The Rasmus», «Apollo 440», «White Lies», Joachim Garraud; росіяни: «ДДТ», «Сплін», «Ленінград», «Бі-2», «Токіо»і найпопулярніші українські рокери: «Океан Ельзи»,«Бумбокс»,«Брати Карамазови», «Друга Ріка»,«Воплі Відоплясова», латиші «Brainstorm» і багато інших. Тільки в перший, дебютний рік, за 72 години музичного нон-стопу The Best City.UA зміг зібрати на своїй території понад 45 000 любителів якісної музики, що вже побило рекорди всіх українських та навіть деяких російських фестивалів і потрапити в рейтинг двадцяти найбільш обговорюваних музичних подій Європи.

День народження РОКу

Воплі Відоплясова – 29 лютого «Воплі Відоплясова» вирушили у Всеукраїнський концертний тур, присвячений 25-літтю творчої діяльності.

Сьогодні «Воплі Відоплясова» — найпопулярніший в світі український рок-колектив, що дає до 200 концертів на рік і, за словами відомого російського журналіста Артемія Троїцького, «є еталоном живо-концертного східнослов'янського рок-бенда, і еталоном до цих пір неперевершеним».

Відкриття РОКу

Stepan i Meduza Відкриття нової київської сцени. Арт-панк тріо в минулому році взірвав український інтернет своїм дебютним альбомом «Блудница».

The Pitons Молодий і гарячий київський гурт, який за відносно короткий період своєї творчої діяльності встиг випустити два EP («Пропеллер» і «Прятки»), завоювавши любов слухачів своїми піснями, в яких група невимушено поєднує гумор і лірику, драйв і глибокі переживання.

Автор:
© Рок.Киев

 
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергей Михалок спел свою культовую песню Воины света на украинском
НОВОСТИ
Сергей Михалок спел свою культовую песню Воины света на украинском
13.07.2022

Сергей Михалок и группа Ляпис Трубецкой презентовали новый сингл и видеоклип на песню Воїни світла на украинском языке. Перевод песни сделал украинский поэт, активист и волонтер Сергей Жадан