«Рейваху» затісно в концертному форматі

25.03.2005 · Новини

Здається, «Рейваху» затісно в концертному форматі. Фестивальні амбіції заважають, бо для пересічного щомісячного концерту чотири заїжджі групи – щось небачене. Особливо коли врахувати, що кожна з команд гідна окремого повноцінного виступу. Звісно, такий щільний графік на один вечір не міг не потішити публіку. Та й самі музиканти були раді нагоді надибатись.

Отже, бонус намба ван – «Other side». Якою б файною команда не була, але за два роки про неї встигли забути. Навіть більшість учасників «OS» забули. Тому вокаліст Юрко та гітарист Андрій класичний рок-н-рол грали лише вдвох, що, зрештою, не зіпсувало загального враження. А тривалу мовчанку Юра пояснив так: «Чому нас так мало? Бо групи, як такої, не існує. То просто був проект. Навіть не тимчасовий, а любительський. Просто зіграли два-три блюзи, і все було на рівні імпровізації». «Абсдольц» теж кілька років не грали в Тернополі. За цей час оточення співучого Михайла зазнало кардинальних змін. Але перетрубації складу результат залишили сталим. Позитивний і дійсно український панк-рок, без жодного присмаку каліфорнійських спецій.

За дивним збігом обставин флагманом або постійним хедлайнером тернопільського «Рейваху» стала команда «Щастя». Не так давно вони випустили повноцінний альбом, тому тепер слухачі вже добре знають тексти. Цікавим кроком став несподіваний акустичний виступ. Таке «Щастя» ми ще не чули. Але тепер чекатимемо ще. Іншого друга креативного клубу – гурт «Андерсон» – в афіші заявлено не було. Безсумнівним стрижнем програми, звісно, стали, як, зрештою, і передбачалося, растафани зі Станіслава «Перкалаба». Описувати їхні експериментаторські фішки на сцені – марно.

Як-то часто буває, коли повно меду, аби не знудило, мусить бути ложка дьогтю. От і на «Рейваху» не обійшлося без прикрощів – не був «ZSUF». І музиканти в тому не винні. Схоже на те, що на тернополян забракло часу. А саме виступ «ZSUFа» мав бути найвидовищним. Хлопці підготували відеоінсталяцію та нові треки.

Олександра Васильчук


 
ПУБЛІКАЦІЇ
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
НОВИНИ
Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
19.07.2020

Автор і натхненник поп-групи Ampula Seven, блек-метал команди Haissem і формації Sunset Forsaken, про те, що внутрішня потреба у творчості важливіше зовнішніх стимулів