Фліт: «Все, що записували – те видавали!»

09.09.2012 · Інтерв'ю

Андрій Марків – лідер франківського гурту Фліт. У зв’язку з перестановками в групі і випуском у світ нових синглів та кліпів, музикант знайшов час поспілкуватися з нами. Окрім свіжих музичних новин, Андрій розказав і про інші цікаві проекти та діяння, якими займається Фліт.

Привіт! Нещодавно ви презентували 15-ий кліп! Розкажіть трохи про саме відео та пісню, як вони творилися, про що вони?

Привіт. «Вихід є!» - саме так називається пісня, на яку ми вирішили зробити відео, адже переконані, що вихід є з будь-якої ситуації. Музику до пісні створили музиканти групи, слова написав Володимир Гарматюк, записом та зведенням аудіо треку займався Юлій Гонський Cezar Studio, відео власне створила знову команда Salut Studio, яка брала участь і у попередніх відео роботах групи. Ролі у кліпі зіграли Наталя Тінь та Ігор Мазур, які не є професійними акторами, а є нашими друзями. На переконання режисерів — краще у музичних відео мати справу власне не з акторами, а просто з харизматичними людьми, які справді можуть переживати те, про ще йдеться у відео, а не грати ці ролі.

Робота над зйомкою відео тривала два знімальних дні: саму групу записували у приміщенні, сюжетну лінію — поблизу Дністра. Команда Salut Studio обрала саме пісню «Вихід є!» серед багатьох з нового альбому групи, який вийде восени цього року, через те, що оптимізм музикантів просто не може залишити байдужими жодного, хто її почує.

Вихід є, і навіть деколи їх декілька, як то кажуть, навіть, якщо вас з'їли — у вас є два виходи!

А взагалі, значну роль приділяєте саме відеокліпам?

Якщо взяти увесь час існування Фліта, то це 15-е офіційне відео! Думаю, що досить таки багато…

Хоча, на сьогоднішній день, відео-продукт стає менш значущішим, ніж раніше, але він потрібен все одно.

За останній час у вас вийшло не мало синглів, вони ввійдуть до наступного студійного альбому?

Знаю точно, що три з них ввійдуть: «Ангели посеред нас», «Я не хочу йти» та «Вихід є!».

В цьому році ви випустили вже один ДВД. Ходять чутки, що скоро - ще один подібний проект. Це правда?

Хм... Цікаво. Це правда! Про наступне ДВД ми думаємо на наступний рік, але про це знає тільки дві людини: я і режисер проекту:) Значить, буде ДВД концерту 2012 року…

По піснях в окремості він представлений на нашому офіційному каналі: http://www.youtube.com/user/flitband. Але там ще не всі пісні.

А окрім самого концерту буде ще щось? Інтерв'ю, документальні кадри?

Ні, але в ньому буде збірка аудіозаписів саме з того концерту (такого ще група Фліт не випускала), плюс – усі сингли, зібрані на той час.

Це цікаво. А не думали зробити збірку на зразок «Невидане», куди б увійшли записані, але маловідомі пісні гурту та кавери?

Ні, не думали, тому що практично все, що записували – те видавали.

Повертаючись до ДВД. Вам не здається, що видавати матеріал на фізичних носіях зараз, м'яко кажучи, не вигідно?

Так, воно так справді є. Але вони актуальні на концертах, люди хочуть мати пам’ятку з хорошого концерту, і найкраща – це є диск з автографами команди. Ось тут вони і є в пригоді! Ми практично завжди маємо з собою парочку.

Розкажіть про цікавий конкурс «Фліт устами дитини»?

«Фліт устами дитини» - це була старенька ідея, в принципі втілення її було на плечах Ігора Озарко, а він, на жаль, покинув гурт. Тому ми припинили цю штуку…

Свого часу саме Ви висловилися критично стосовно організації концертів в Україні («Знай наших, або організація концертів по-українськи»). Така ситуація склалася зараз, чи раніше таке теж було?

Така ситуація була завжди, просто саме тоді відбувся один випадок, який заставив мене цю статтю написати.... Не думаю, що ця ситуація зміниться найближчим часом… На жаль.

Як Фліт ставиться до благодійних концертів?

Зараз багато «організаторів» запрошують команди під цим приводом, але коли ми даємо відповідь «о’кей, ми приїдемо, але надайте нам докази, що зібрані гроші підуть в тому напрямку, про який ви говорите», то на цьому переговори закінчуються…

Розкажіть, що вас хвилює на даному етапі в країні? З роками як змінюється філософія творчості? Тобто, які теми вас перестають цікавити, а що – навпаки, змушує «кричати» про це?

Навколо всі те і роблять, що говорять про політику. Якщо навіть і піднімаються НЕ політичні теми, то їх піднімають ті люди, які скоро буду на пряму зав’язані в політиці. Ми осторонь політики, ми – аполітичні.

Теми, які нас чіпляють, ми висвітлюємо у піснях, а від попередніх не відступаємо.

А є теми, які б ви ніколи не зачіпали в творчому житті, на які – табу? Просто, є музиканти, які, наприклад, ні за які гроші не знялися б у рекламі алкогольних чи тютюнових виробів…

Релігійних тем не зачіпаємо...

В подальшому чи не збираєтеся ви випускати експериментальні релізи: електроніку, дабстеп? Це останнім часом популярно серед світових музикантів.

Ми граємо те, що нас цікавить, і що нам подобається... На даному етапі нас не цікавлять такі експерименти, але не обіцяю, що в один момент нам щось не встрілить в голову і ми не зміксуємо чогось цікавого:)

Особисто на Вашу думку, чого зараз не вистачає молоді, а чого аж занадто? Як боротися з цим?

Молодь стала інертна... Реального світу їй не вистачає, достатньо тільки віртуального. Це сумно, це деградація. А що найгірше – потрібно завжди музикантам іти в ногу з часом...

Чим порадує Фліт нас восени, чого і в якій «галузі» чекати?

Восени постараємось видати новий альбом. Нарешті з новим складом, з новими ідеями, щоб всі зрозуміли, що собою зараз представляє Фліт. І тоді, скоріше всього, відбудеться тур в його підтримку. До зустрічі на концертах!;)

Автор:
© Рок.Київ

 
ПУБЛІКАЦІЇ
Фліт: «Разом продовжили рок-н-рольну справу!»
ІНТЕРВ'Ю
Фліт: «Разом продовжили рок-н-рольну справу!»
11.02.2014

Івано-Франківський Фліт на сьогоднішній день є одним з найкращих панк-гуртів України: численні виступи, клуби, фестивалі, альбоми, ДВД. За 10 років багато чого змінилося, і лише одне лишилося без змін: Фліт такий же драйвовий, чесний, яскравий та… Та, епітетів можна підібрати багато, і всі вони – позитивні! Сьогодні для rock.kiev.ua згадує минулий та розказує про плани на майбутній рік лідер гурту Андрій Марків

Фліт: «Ми хочемо дати людям того, що вони хочуть»
ІНТЕРВ'Ю
Фліт: «Ми хочемо дати людям того, що вони хочуть»
03.08.2010

Якщо в когось панки асоціюються з аморальними типами, то відкиньте свої асоціації подалі, адже в Україні з'явилися інтелігентні панки, які пропагують бережливе ставлення до природи, слідкують за своїм зовнішнім виглядом та із задоволенням грають «квартирники». Це все – Фліт. Про найближчі плани гурту, про «формат», підготовку до ювілею та про загадкового «містера Гігу» розказали учасники гурту Фліт Михайло Копієвський та Андрій Марків

Івано-Франківські «Їжачки», також відомі під назвою «Фліт» - інтерв'ю
ІНТЕРВ'Ю
Івано-Франківські «Їжачки», також відомі під назвою «Фліт» - інтерв'ю
07.06.2006

Для тих, хто не знає, шо то за гурт такий - «Фліт», можна просто сказати назву пісні - «Їжачок». Багато хто одразу починає розуміти, про кого йдеться мова. А якщо серйозно, то «Фліт» - то молодий Івано-Франківський рок-гурт.

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Раптом
Раптом
2019
альбом
слухати
Вихід є!
Вихід є!
2013
альбом
слухати
Акустичний концерт
Акустичний концерт
2012
альбом
слухати
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
НОВИНИ
Андрій Толок, Haissem: «Музика не шашлик, вона не маринується»
19.07.2020

Автор і натхненник поп-групи Ampula Seven, блек-метал команди Haissem і формації Sunset Forsaken, про те, що внутрішня потреба у творчості важливіше зовнішніх стимулів