Гурт Мандри: на диску і вживу

21.11.2007 · Анонси

Днями в творчому житті гурту Мандри відбулась знаменна подія - вийшла в світ перша в історії гурту «жива» платівка - «Мандри у Країні Мрій».
Презентація диску, звісно ж, з концертом,  відбудеться 23 листопада в концертному залі Українського Дому.
Ось що розповідає з цього приводу фронтмен колективу Фома:

«Основний матеріал альбому «Мандри у Країні Мрій» – це живий виступ на фестивалі «Країна Мрій» у 2005 році. Чесно кажучи, ми не збиралися видавати цей альбом. Якось звукорежисер цього фестивалю Макс Капуста подзвонив нашому директору і сказав, що у нас тут є живий ваш виступ, чи не хочете ви його послухати, або переписати собі. Ми подумали – цікаво, звичайно, приїхали до Макса, послухали і зрозуміли, що це дуже класний матеріал і гідний того, щоб видати альбом. Взяли матеріал і почали працювати. У студії Андрія Обода «SVОБОДА-РЕКОРДС» почистили трохи матеріал, підтягнули, що потрібно. Коли ми послухали увесь матеріал вирішили, що треба зробити якесь інтро до цього альбому. Я написав великий вірш, філософського смислу, з якого і починається альбом.

Цікава фішка в тому, що під час концерту я поставив на сцені свою відео камеру, і її мікрофон записав усю реакцію публіки на виступ. Ми змонтували цей звук в один аудіо трек з піснями. Тобто музика, яка записана була на пульт та реакція слухачів на виступ з моєї камери.

Альбом цей цікавий тим, що до цього ми не видавали альбом живого виконання пісень. Адже багато хто знає і любить нас саме як гурт, що грає на живо. Це було знахідкою, що у нас з’явився цей матеріал і ми вирішили його видати.

Приємно те, що альбом слухається на одному диханні. Тематично це була програма спеціально створена для фестивалю «Країна мрій», а це – як всі знають – етно-фестиваль. Тому, в основному, це етно програма, яка складається із пісень нашої групи та народних пісень. Це і ліричні пісні, і балади, і пісні в стилі етно-диско, етно-панк. Цим диском ми також певною мірою підкреслюємо певний період життя і творчості, такий собі  документ часу – «Мандри» зразка 2005-2007 років. Це програма, яка складає кістяк наших виступів, без старих і найновіших пісень, тому слухач може послухати якими були «Мандри» на початку нового тисячоліття.

Уся атмосфера виступу, яка була драйвовою — збережена. Особисто я отримую велике задоволення слухаючи цей альбом, що для мене є нонсенс, адже я не завжди був задоволений студійною роботою.

Зараз ми будемо розвивати трішечки новий стиль, розробляти якісь інші музичні теми, отже цей диск підкреслить старий наш період в творчості. Ну, і звичайно, цей альбом буде знахідкою для тих, хто не був на живих виступах нашого гурту, а чув лиш пісні по радіо, телебаченню. Обкладинку робив традиційно наш друг Олександр Канарський, малюнки малювала дружина нашого басиста Сергія Чегодаєва (Чижа) – Оксана. Дерево на малюнку символізує ріст, воно росте так само, як розвивається і гурт «Мандри».  
 

«Мандри» також розпочали запис нового альбому, записано вже 7 музичних треків. Альбом «Мандри у Країні Мрій» – це подарунок нашим слухачам, так би мовити, в міжсезоння, між роботою в студії над записом нового альбому та концертною діяльністю».

Трек-лист:
1.Хай тобі не буде сумно  
2.Легенда про Іванка та Одарку  
3.Калина  
4.Орися  
5.Ой чий то кінь стоїть  
6.Магдалєна  
7.Коханочка  
8.Коло млину  
9.Несе Галя воду  
10.Косачіна

Концерт-презентація
23 листопада
Концертний зал Українського Дому
19-00


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Праздник украинского фолка от Мандров
ФОТО
Праздник украинского фолка от Мандров
02.04.2009

Группа Мандры у отечественных меломанов ассоциируется, прежде всего, с интеллигентным драйвово-романтичным фолк-роком. Их концерт в Докер пабе 28-го марта стал отличным подарком всем ценителям такой музыки

Новое направление в Мандрах
АНОНСИ
Новое направление в Мандрах
19.03.2009

28-го марта в Докере можно будет послушать хотя и не кардинально изменившиеся, но все же непривычные уху давних поклонников Мандры. Есть все основания предполагать, что новое звучание группы будет не менее интересное, нежели старое.

«Мандри» у Косово
НОВИНИ
«Мандри» у Косово
31.01.2008

26 січня в Косово для контингенту українських миротворчих сил прямо на базі українських миротворців півторагодинний концерт відіграла культова українська група «Мандри». Цікаво, що це перший в історії Косово концерт української музики, і перший культурний захід для українських миротворців за всі 9 років перебування контингенту на території цієї «гарячої точки».

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Світ
Світ
2011
альбом
слухати · рецензія
У Країні Мрій
У Країні Мрій
2007
альбом
рецензія
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності