«Sympathyforthe 60s» - машина часу під назвою «Майдан»

26.03.2007 · Новини

Візерунок в горошок, великі окуляри, тонкі галстуки, моди... Beatles, Elvis, TheWho… Рок-н-рол, твіст-н-шейк, 60-і.....

Саме така атмосфера панувала 18го березня в київському диско-барі «Майдан», де того вечора пройшла вечірка «Sympathyforthe 60s», присвячена рок-н-ролу та добі 60-х. Всі охочі змогли перенестись на 40 рокі назад в часі, потанцювати під відомі хіти та послухати хорошу музику.

І дійсно – все було як «тоді» - музика, одяг, позитив... Відповідні аудіотреки ще довго після закінчення концерту веселили та піднімали до танцю тих, хто залишився в клубі. Посмішки і хороший настрій були гарантовані всім, хто завітав на вечірку, даючи позитивний заряд на весь наступний робочий тиждень.

На сцені в цей вечір з’явились такі київські гурти як Areaл (www.myspace.com/arealband), QuinsberryShot (www.myspace.com/quinsberryshot) та Drugies(www.drugies.com.ua).

Першим грав гурт Areaл. Відомі хіти в їх виконанні, такі як «Lightmyfire» (TheDoors), «Ifeelgood» (JamesBrown), та інші, відразу «завели» публіку і примусили більшість гостей витанцьовувати шейк і твіст на танцполі. Програма з каверів була дуже вдалою для початку вечора, і коли гості чули перші акорди кожного відомого хіта – вітали його зхвальними вигуками та оплесками.

Далі, черга підтримувати жваву атмосферу випала гурту QuinsberryShot. Потрібно сказати, що у їхньому виконанні гості почули лише 2 кавери на рок-н-рол хіти. Але які! Під час виконання «Venus» (Shockingblue) та «Somebodytolove» (JeffersonAirplane) підспівували майже всі. Але і інші треки, виконані QuinsberryShot також були сприйняті з ентузіазмом, адже вони вже не вперше були представлені київській публіці. Не дивно, що коли учасники гурту оголосили що гратимуть «на біс» трек «MondayMorning», який добревідомий поціновувачам творчості групи, публіка в залі оплесками привітала цю звістку і так само жваво допомагала вокалістці QuinsberryShot, наспівуючи слова з пісні.

Далі на сцену вийшла група Drugies. У їх виконанні прозвучала програма з авторських треків, а також обробок відомих пісень з далеких 60-х. «Mygeneration» (TheWho), «IamtheWalrus» (TheBeatles) та «Iwannabeyourdog» (TheStooges), які виконали Drugies, передали потужну енергетику рок-н-ролу в зал, і публіка ще довго не хотіла відпускати хлопців зі сцени. Тому не обійшлось без, вже традиційного, виконання групою пісні «Wonderwall» (Oasis). І хоча цей трек був написана далеко не в 60ті, але все ж відома мелодія і майже всіма напам’ять знані слова зробили своє діло – публіка радо вітала виконання цієї пісні.

Але виступом груп вечір не обмежився. Ведучий вечірки, Чер, у проміжках між виступами, запрошував на сцену людей з залу, вибираючи таким чином короля та королеву вечора. Але, остаточні результати цього конкурсу не стали відомі на самій вечірці. Їх можна буде дізнатись пізніше із сайту, присвячемону київській streetfashion – www.FAK.org.ua. Автор даного проекту, а також фотограф, Філ Бананов, протягом всього вечора фотографував найстильніших та найяскравіших персонажів вечірки, і їхні фотографії вже сьогодні можна побачити у відповідному розділі на сайті проекту – www.FAK.org.ua. Завітаючи на цю сторінку, всі бажаючі зможуть віддати свій голос за найясравішу, на їхній погляд, особистість вечора.   

Тож хоча б на один вечір, всі охочі змогли відірватись від рутинного і заклопотанного сучасного життя і перенестись в безтурботність середини минулого століття. Ті хто завітали на сам захід, переконались, що подорожі в часі існують, і що інколи для того, щоб їх здійснити, не потрібно винаходити машину часу. Достатньо лише дати волю уяві і дозволити музиці зробити все інше.

Арна Скело


 
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
АНОНСИ
Огляд сцен на 360 градусів, живі трансляції та навіть фудкорти
09.09.2020

19-20 вересня на українській онлайн-платформі hover.link пройде перший захід — БеZVIZ Pre-party 1.5. Це простір, який максимально відтворює музичний фест у реальності