К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Фестиваль «Шешори 2005» пройде у липні

13.05.2005 · Анонсы
Шешори
З сайту: www.sheshory.org

Довідка: Шешори – мальовниче гуцульське село, яке тягнеться на кілька кілометрів вздовж річки Пістиньки. Незважаючи на те, що вона гірська і на території села спадає кількома водоспадами, вода в ній доволі тепла – можна купатися! Поруч – галявини, різнотрав’я, смерекові ліси. В Шешорах збереглися гуцульські мелодії, традиції і ремесла - різьбярство, ткацтво та ліжникарство, гостинні місцеві жителі із задоволенням знайомлять з ними гостей. Тут же знаходиться один з найстаріших гуцульських храмів – Горішня церква.

Серед різноманітної етнічної музики, що звучатиме під час вечірніх концертів, умовно можна виділити:
12 липня – нову сцену – українські гурти, що вперше грають на «Шешорах», серед них як дійсно нові, так і дуже відомі нашій публіці;
13 липня – джазову сцену – етноджазові колективи з Молдови, Болгарії та України;
14 липня – фолькову сцену – народні колективи зі Східної, Центральної та Західної України, Гірського Алтаю тощо, які грають автентичну музику.
Кожного дня сцена відкрита й для інших напрямків world music!

Під час фестивалю околиці Шешор перетворяться на своєрідну відкриту галерею творів лендарту. Художники створюватимуть мистецькі об’єкти, співпрацюючи з природою, - її лінії, форми, фактури, стани стануть елементами творів.

Протягом дня фестивальна публіка матиме можливість оглянути їх та поспілкуватися з авторами. Цього року очікується, що в Шешорах працюватимуть художники не лише з України, а й з інших країн, зокрема, з Нідерландів, Словаччини, Чехії.

Фестиваль передбачає досить прозору межу між виконавцями й аудиторією, тобто всі стануть учасниками загального творчого процесу. Всі охочі зможуть взяти участь у майстернях з танців різних народів світу, виготовлення традиційних музичних інструментів та іграшок, вивчення карпатських трав тощо.

Фестиваль передбачає дбайливе ставлення до довкілля як альтернативу споживацькому, збереження природи та традиційної культури Карпат, розвиток екологічно дружніх видів відпочинку та екологічного транспорту. Гості фестивалю зазвичай із задоволенням беруть участь у різноманітних екоакціях, живуть у наметовому містечку чи місцевих садибах – залежно від власних уподобань, що є потужним поштовхом для розвитку зеленого туризму в регіоні.

Учасники:
• Україна
Родинний ансамбль Тафійчуків (с. Буківець, Івано-Франківська обл.)
Ансамбль гуцульських народних інструментів (м. Рахів, Закарпатська обл.)
«Бір Тайфа» (с. Старий Крим, Донецька обл.)
«Сартанські самоцвіти» (с. Сартана, Донецька обл.)

Центр сучасного мистецтва «ДАХ» (м. Київ)

«Вертеп» (м. Дніпропетровськ)
«Бурдон» (м. Львів)
«Очеретяний кіт» (м. Вінниця)
«Гурт Йо'Гурт» (м. Київ)
«Вій» (м. Київ)
«That Black» (м. Донецьк)
«Карпатьяни» (м. Київ)
«Гайдамаки» (м. Київ)
«Перкалаба» (м. Івано-Франківськ)

• Болгарія
Етноджазовий колектив Нового Болгарського Університету

• Молдова
«Тригон»

• Польща
«Оркестр Св. Миколая»

• Росія
«Yoki»
«Алтай-Кай»

• Франція
«Red Gardel»

• Чехія
«Chaldi-Valdi»
«Maraca»

*програма доповнюється, остаточний варіант - на початку червня


 
ПУБЛИКАЦИИ
Шешоры Подольские-2008 - Солнце, музыка, вода
НОВОСТИ
Шешоры Подольские-2008 - Солнце, музыка, вода
22.07.2008

Международный фестиваль этнической музыки и ленд-арта «Шешоры Подольские-2008» собрал в селе Воробеевке Винницкой области десятки тысяч гостей и продемонстрировал мощность раскрученного культурного бренда.

Шешори – вони і у Воробіївці Шешори!
ФОТО
Шешори – вони і у Воробіївці Шешори!
27.07.2007

Спочатку було трохи дико. Що ж це за «Шешори» такі, та не в Шешорах? Подільські, кажете? Ну, що ж, спробуємо і Подільських, як Карпатські си скінчило… Пам'ять переповнена емоціями, картинками, відеофрагментами і ще бозна чим. Таке трапляється від справді насиченого фестивалю. І хоч Південний Буг виявився річкою спокійною, та на його берегах накривало іншими хвилями…

Шешори помандрували на Поділля, але обіцяють повернутися
ИНТЕРВЬЮ
Шешори помандрували на Поділля, але обіцяють повернутися
03.07.2007

Цього року етнофестиваль «Шешори» змінив прописку. З Косівщини фест переїхав на нове місце — у Вінницьку область на Поділля, в село Воробіївка. Фестиваль зберіг свою назву, додавши тільки означення — «Шешори подільські».

РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВОСТИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвийские рок- и метал-группы и другие представители индустрии выражают свою поддержку народу Украины в это непростое время!