К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Програма «Дорога зі скла» Галі та Лесі Тельнюк буде представлена 21 травня

04.05.2012 · АнонсыПрограма «Дорога зі скла» Галі та Лесі Тельнюк буде представлена 21 травня

 

Нова програма Галі та Лесі Тельнюк «Дорога зі скла» (пісні на вірші Оксани Забужко) буде представлена столичному глядачеві 21 травня у театрі «Сузір'я».

21 травня, 19:00

Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір'я»
вул. Ярославів Вал, 14-б
бронювання місць та замовлення квитків на сторінці театру або за телефоном 272-41-88
 

Від директора проекту «ТЕЛЬНЮК: Сестри» Назара Стригуна:

Коли задумували нову програму, одразу уявляли її, як інтелектуальну провокацію, альтернативу усьому тому, що діється на сучасній українській естраді. Але навіть ми не могли передбачити такого потужного і виняткового ефекту – ефекту вибуху, захоплення, сліз, заніміння... 

Вперше прес-реліз захотілося написати вже по концертному турі, який відбувся містами України.

Отже, Світ стрімко рухається вперед і його вже тяжко чимось здивувати, окрім нової моделі айфону, айпеду і теми про неминучий «кінець світу»... Та все ж. Останній Нобелівський лауреат (Томас Транстрьомер 2011 р.) у галузі літератури – поет. Тож поетичне слово, яке несе очищення, свободу, високі почуття – є затребуваним і необхідним сьогодні.

Вірші Оксани Забужко, сучасної видатної української поетеси – є тією потужною силою, якої потребують усі покоління українців і не тільки. Вона, Оксана Забужко, робить Україну впізнаною у світі, розшифровує і передає коди наших предків, їхні голосіння. Забужко – це прорив у літературний Світ. Після випаленої «совком» землі – її голос це потужний паросток сили і надії в сучасній літературній мові. Джеймс Джойс – для ірландців, Емілі Дікінсон – для американців, Шекспір – для англійців, а для нас – Оксана Забужко.

Сестри Тельнюк (заслужені артистки України та лауреати премії імені Василя Стуса) така ж могутня сила в сучасній музичній культурі. Сестри разом з Оксаною – без перебільшення два величні явища, що об’єдналися у поетично-музичний елітний проект під назвою «Дорога зі скла».

«Дорога зі скла» (музика Лесі Тельнюк) - це музика надії, передана новою українською унікальною вокальною школою з відтінками драматизму, ліризму, інтимності та мелодекламації. Це театральне дійство, висловлене сучасною музично-поетичною мовою. 

Аналогій проекту немає не лише в Україні, але й у Світі. В даному випадку можна сміливо заявити про ексклюзивність та унікальність проекту. Супровід, що складається лише з трьох віолончелей – вишукане тло, на якому інтонації, тексти , що переходять часом на магічний шепіт, підсилюють ефект очищення.

«Дорога зі скла» - музика для зачаття нового здорового українського покоління. У ній закладені інтелектуальні та героїчні коди наших предків: сила, любов, здоров’я, віра, незламність.

«Дорога зі скла» - це не етно, це не фолк, це не рок!
Це – ОЧИЩЕННЯ КРОВІ.
Це – «TRANSFUSIONS: Sisters»! 
Прес-служба групи

 


 
ПУБЛИКАЦИИ
Ті, що перетворюють поезію в музику
ФОТО
Ті, що перетворюють поезію в музику
25.05.2012

21 травня в київському театрі «Сузір’я» була представлена нова програма сестер Галі та Лесі Тельнюк, «Дорога зі скла», що грунтується в основному на віршах письменниці та поетеси Оксани Забужко

Галина Тельнюк - сингл «Я стою на кручі»
НОВОСТИ
Галина Тельнюк - сингл «Я стою на кручі»
12.11.2010

Поезія – це містика, це щось, що поміж людиною та Богом. Хто ж тоді отой – в білій сорочці та окулярах на носі? Ангел? Блазень? Він – Поет, а значить треба було вірити Йому. На «кручі» щось таки є... І ми пішли на світло, на музику слова

Сестри Тельнюк: про творчість і про Рільке
ИНТЕРВЬЮ
Сестри Тельнюк: про творчість і про Рільке
08.10.2009

Українські співачки, сестри Галина та Леся Тельнюк відомі своїм неперевершеним вокалом, але й поетичними проектами. Їхня увага нині зосереджена зокрема на творчості німецькомовного класика Райнера Марії Рільке.

ДОСЬЕ ДИСКОГРАФИЯ
Моє серце в верховині
Моє серце в верховині
2010
альбом
слушать
Сонмо
Сонмо
2010
альбом
слушать · рецензия
Live краще
Live краще
2009
альбом
слушать · рецензия
Назавжди
Назавжди
2009
альбом
слушать
Повертайся живимКЛИП
Повертайся живим · 2014
304 тис. просмотров
ЦигаркаКЛИП
Цигарка · 2011
4 тис. просмотров
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмены групп The Gitas и O.Torvald – представили общую песню
НОВОСТИ
Фронтмены групп The Gitas и O.Torvald – представили общую песню
02.05.2022

«Досить» – это гимн воинам, которые сейчас защищают украинскую землю и независимость от военной агрессии России