К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Дід мороз відіграв свій блюз 3 січня в 44

11.01.2007 · Новости

Підігріта панк-рок гуртом «Тотторо» та гумористичним дуетом «Чіп і Дейл», публіка обвалом оплесків та вигуків зустріла учасників гурту «FreeJam», які сперше здивували присутніх новорічним настроєм сценічного вбрання (капелюхи Діда Мороза-Хряка і Гнома з косами, вуха кроля-плейбоя, яскраві футболки, крилата паця на шиї вокаліста, блискучий дощик на одязі, взутті та інструментах...), а потім – драйвовим та якісним звучанням...

Для «FreeJam» це далеко не перший виступ в «44» - клубі, що практично став для них рідною домівкою, але такої кількості глядачів, признаються музиканти, не очікували. І дійсно, незважаючи на те, що ціна квитка не була мізерною, в приміщенні ніде було впасти не те, що яблаку, а навіть медіатору!

Взагалом було виконано 13 треків, настрій яких суцільно відповідає назві та внутрішньому мікроклімату групи: хард-рок та блюз дрібними шматочками, дрібка рок-баладного вальсу, пучок хеві-металу, чайна ложка реггі, перемішати та додати соус «Hendrix» - ось такий він, рецепт вільного джему.

Тож, до драйвових пісень, що пролунали на концерті можна віднести: «Пульс», «Елрік» (присвячена головному герою епічної фентезі саги Майкла Муркока), «Мала» («Це вогонь, він палає в твоїх думках...»), «Моя кохана» (про любов гітариста до своєї коханої гітари Epiphone), «Шоколадка» («А я люблю, когда сладко...»), «Я так люблю» («Коли на небі павутиння сірого дощу»).

А з повільних – «Час блюзу» (про те, чим займається музикант за відсутності своєї дівчини ;) ), «Темрява» (про темряву зі свічкою в руках), «Кариназ-блюз» («Хотел бы я взлететь…»), «Южный ветер» («И спасает меня от смерти и дарит желание жить…»).

Крім того «FreeJam» достойно відіграли 3 кавери: «Red House», «Hoochie-Cochie Man» та «Knockin` On The Heaven`s Door», що викликав особливий екстаз у публіки та вигуки у бік музикантів на зразок: «Я вас люблю!», «Ви боги!», «О, так!», а також нестримний дівчачий лемент. Отож, атмосфера в залі склалася казкова, і як влучно сказав арт-директор «44» Марк: «Публіка була щаслива!»

Якби концерт не закінчився вчасно, то від потужного дуету вокалістів Данила та Ірини, напевне, потріскалися шибки (незважаючи на те, що у підвальчику їх немає), а музикантів Юрка, Макса та Андрія прихильники закидали б спідньою білизною! Що ж, є всі шанси відбутися цьому наступного разу!

 

Текст - Росина


 
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВОСТИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвийские рок- и метал-группы и другие представители индустрии выражают свою поддержку народу Украины в это непростое время!