Про Мегагерц

12.10.2016 · Новини

mhz.kiev.ua було створено в 2006 році, як сайд-проект rock.kiev.ua. Тоді, більшість заходила в Інтернет по діалап, соціальні мережі тільки починали з’являтись, а за хмарні сховища ще ніхто і не чув.

Виходило так: з’явилась музика, ми про неї щось написали, а послухати ніде, або, якщо десь і розміщували, то ті посилання достатньо швидко ставали «мертвими».

З самого початку була ідея створити «білий» музичний архів, але практика показала, що нашим любимим музикантам дуже важко пояснити, навіщо підписувати дозвіл на розміщення. Тим більше, що в групах, які не передавали авторські права, взагалі важко з’ясувати кому вони належать і хто має дати дозвіл на розміщення. Тому, дуже швидко, сайт перейшов на схему «видаляємо за першою скаргою». До речі, жодної вимоги видалити музику ще не надходило.

Так воно збиралось потроху і назбиралось, що скоро кількість представлених виконавців перевалить на півтисячі. При тому, до недавнього часу, в архів вносили тільки групи, у яких вийшов хоча б короткотривалий диск.

Ми хотіли зробити на базі зібраної музичної колекції щось на кшталт радіо, але вирішили піти іншим шляхом – генерація плейлистів. Музиканти не сплять ночами, просиджують в студії, сваряться, депресують, радіють над кожною піснею, вкладають в неї всього себе - ми перестали це цінувати в час «музичного фастфуду». Ми слухаємо за рекомендаціями, лайками, репостами – ми не поважаємо чужу творчість.  Випадкові пісні дають можливість зламати цю систему - слухати українську музику без ротацій і рейтингів. Всякий раз нажимаючи на «створити плейлист», слухач отримує унікальну збірку – отака концепція.

MHz – це не стартап і не ще один файловий архів, це колекція української музики для тих, хто шукає щось нове і любить рідне. 


 
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії