ОГН Ренесанс: «Ми даруємо любов кожному нашому слухачу!»

31.08.2014 · Інтерв'ю

У назві «Ренесанс» закладено поняття відродження у широкому сенсі: Ренесанс – це відродження душі, відродження позитивної енергії, відродження кращих мотивів, які присутні у серці кожної людини! Саме цим – відродженням – і займаються хлопці із запального гурту з міста Ірпінь. Сергій Попруга і Юрій Бондаренко повідали нам рецепт підбадьорення, розказали про «перетворення» гурту, про любов до борщу і всякого багато-багато різного, що стосується Оркестру Гарного Настрою та його «халабуда-року»!

Історія вашого гурту сягає корінням ще в 90-ті. Як вам вдається так довго триматися в тонусі?

Можливо, відповідь прихована у назві нашого колективу:) А ще ми постійно на кожній репетиції проводимо шаманські обряди за секретними рукописами древніх укрів, щоб ніяка зараза до нас не приставала!

А все ж, можна детальніше про перші кроки Ренесансу?

Першими кроками Ренесансу можна вважати «беседы на сонных кухнях, танцы на пьяных столах». Це були такі веселі та відчайдушні часи, коли тільки одна наявність єдиної електрогітари вселяла в наші серця неабияке творче натхнення, коли відсутність барабанів запросто компенсувалася порожніми відрами та залізяччям, коли два чи три концерти на рік здавалися напруженим гастрольним графіком…

Загалом, ренесанс – це культурно-філософський рух, що ґрунтувався на ідеалах гуманізму. А в чому проявляється ваш творчий гуманізм?

Як відомо з історії, епоха ренесансу з’явилася одразу після так званого середньовіччя – епохи жорстокості та розбрату. Причинами ренесансу став культурний сплеск, розвиток мистецтва та наук, людські стосунки вийшли на більш гуманніший рівень. Творчий гуманізм Оркестру гарного настрою «Ренесанс» повністю спрямований на те, щоб зробити людей добрішими, веселішими та щасливішими! Ми даруємо любов кожному нашому слухачу! І ми віримо, що наша творчість неодмінно веде до відродження людських душ!

Ваші пісні досить позитивні. А яка найвеселіша пісня одразу ж «підриває» народ на концертах?

Ну, от ми зараз назвемо пісню – і в нас завжди проситимуть її виконати:) Відкриємо вам таємницю – ніщо так не дратує музикантів, як одноманітність! Можливо, і нескромно себе хвалити, але майже кожна наша пісня чи компіляція настільки припадає до душі нашим слухачам, що іноді це стає справжнім сюрпризом для нас самих! Бувають такі випадки, що на одному концерті глядачі настійливо вимагають одне, на іншому – інше, тому доводиться частенько готувати пісні «про запас».

А що ви робите, коли в самих – настрій «не дуже»? Який рецепт само підбадьорення?

Якнайскоріше вийти на сцену та запалити посмішки в залі, розпочати шалені танці, співати, стрибати та веселитися, як останній раз у житті!

До речі… Раніше ж ви грали більш важчу та більш філософську музику! Що посприяло таким змінам у творчості?

Ці зміни відбулися так буденно і безболісно для нашого колективу, що таке питання турбує тільки музичних критиків та допитливих журналістів . По-перше, такому перетворенню сприяли зміни в складі і, насамперед, значне його розширення та відповідна поява нових інструментів. По-друге, нові учасники завжди приносять свої особисті вподобання, які лише треба привести до загального знаменника. Це дозволяє кожному музиканту почуватися максимально комфортно в колективі та брати безпосередню участь у творчому чаклуванні. По-третє, ми розпочали співпрацю з талановитим поетом Сергієм Клименком, який пише нам багато чудернацьких та веселих текстів, а ми вже мізкуємо та музикуємо, яким чином перетворити їх на пісні-хіти.

А якщо спробувати пояснити коротко, то ми просто творимо те, що подобається нам, не обмежуючи політ власної фантазії! Навіть не здивуємося, коли одного разу виступимо разом з оперною дівою або напишемо пісню у треш-дез-спід-павер-метал стилі! На те він і халабуда-рок!:)

Ренесанс поєднує непоєднуване: український фольклор і мегахітові композиції відомих зарубіжних рок-гуртів! Як вам це вдається, і в чому це проявляється?

Вдається, наче, непогано! Проявляється це в великій любові до українських народних пісень і, разом з тим, до світової рок-спадщини. Мабуть ця любов так тісно переплетена, що й народжуються у нас такі незвичайні компіляції!

Публіка краще ставиться до ваших авторських пісень, чи до каверів?

Ми стараємося гармонійно поєднувати на концертах нашу власну творчість з компілятивними композиціями. Звичайно, що на першому місці стоять авторські пісні, а вже компіляції слугують свого роду родзинками-цікавинками, якими ми полюбляємо тішити та дивувати наших слухачів.

У вас в репертуарі вже назбиралося достатньо пісень, яких би вистачило не для одного альбому. Чому ви не випускаєте платівок? Чи працюєте над цим?

Пісень дійсно достатньо, але випуск платівки завжди відкладався з різних причин. Можливо, ми просто підсвідомо бажаємо, щоб якомога більше людей відвідувало наші «живі» концерти. А якщо серйозно, то роботу по запису платівки проводимо і обіцяємо її пришвидшити.

Ви встигли пограти на різноманітних фестивалях, причому, як на рок-н-рольних так і на етно. Де ваша музика більш «заходить»? І де вам самим більш до душі виступати?

Ви не повірите, але нам байдуже де виступати! Відвідувачі «важких» фестивалів можуть запросто спостерігати волохатих металістів чи байкерів, які гоцають та водять хороводи під наші запальні пісні, а на етно-фестивалях сам Бог велів відриватися під «Ренесанс»!

Особисто ви вважаєте, що ваша група – це група-сім’я, група-друзі, або ж просто група людей, зібраних «по інтересах»?

«Ренесанс» - це музична сім’я друзів із загальними інтересами:)

Яку музику слухають учасники гурту?

Всі учасники колективу слухають настільки різнопланову музику, що тільки таким чином міг народитися справжній ренесансівський халабуда-рок!

Невеличкий бліц:

Наскільки сильно ви любите борщ? («Борщ»)

Не передати словами!

Від чого лікує – рок-н-рол? («Кращі ліки – рок-н-рол»)

Від нудьги й хандри.

Які ваші мрії пов’язані із Америкою? («На вєліку в Америку»)

Потрапити у Зал слави рок-н-ролу!

Девіз гурту на всі часи:

Ми даруємо 100% гарного настрою!

Автор:
© Рок.Київ

 
ДОСЬЄ РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії