Zapaska гучно видав альбом у Словаччині

07.05.2014 · Новини

6 травня у Братиславі, столиці Словацької республіки, відбулася гучна презентація-хрещення нового альбому українського гурту Zapaska. Новий запис інді-поп дуету під назвою KONTUR — це третій диск і перший повноформатний альбом. Він з’явився у мережі у вільному доступі ще у січні і у зв’язку з подіями в Україні - офіційна презентація і видання на словацькому лейблі Slnko Records відбулася лише зараз.

Яна Шпачинська і Павло Нечитайло з Кам’янця-Подільського роблять актуальний європейський музичний продукт. За останні кілька років вони значно більше концертують за кордоном, аніж в Україні. У 2013 гурт відіграв 98 концертів.

У Словаччині існує традиція хрестити альбоми на офіційній презентації. Є навіть хрещені батьки платівок, що вигадують різні кумедні перфоменси на офіційних заходах з приводу виходу релізу. Хрещеним батьком Zapaska став культовий словацький музикант та громадський діяч, директор одного з найіменитіших європейських фестивалів «Pohoda» - Міхал Kащак. Він презентував гурту два велосипеди «Україна», які стали символом презентації і своєрідним шоу.

Наші велосипеди «Україна» є надзвичайно відомими для словаків. Вони були досить розповсюдженими в радянський час і намертво закарбувалися у фольклорі: «Nie pij wódki nie pij wina kup se rower ukraina» (Не пий горілки, не пий вина, купи собі велосипед Україна). Поява антикварних двоколісників в столичному клубі, як і власне Міхала Кащака викликало неабияке емоційне піднесення всіх присутніх.

Імпреза розпочалась вступним словом та коротким акустичним сетом головних упорядників та винуватців дійства - словацького дуету Longital. Саме завдяки Дано та Шині - Zapaska була видана на одному з найбільш знаних словацьких лейблів альтернативної музики Slnko records. Музиканти приятелюють давно, мали кілька спільних концертних турів Чехією, Польщею та Україною. Longital минулого року дав біля 5 концертів у Криму.

Не обійшлось без трансциндентних проявів . Виявилось, що логотип Slnko records повністю збігається з гербом рідного міста Zapaska - Кам’янець-Подыльським Це сонце, яке має 16 променів.

Альбом KONTUR містить 18 треків, стилістично різноманітних і записаних з різними людьми, в різних місцях, за різних обставин. Крім київських студій «Липки Звукозапис», та «Aura music», композиції записувались в чеському місті Брно, у творчій майстерні віджейки Маркети Ліси; неподалік одного з  найбільших в Україні водосховищ, в Нікополі, з місцевими музикантами.

KONTUR - це обриси нашої землі на світовій карті, - каже соліст Павло Нечитайло, - ми ще будемо її розфарбовувати. Крім того це прадавні побратими українців КОНЬ та ТУР, з’єднані у неспішному чвалі. Ми перебуваємо у постійному русі, постійному турі різними країнами. Наша музика змінюється разом із країнами, картинками за вікнами, колесиками на валізах, вона плинна і ми можемо зафіксувати лише її контури.

KONTUR - багатосенсовий та багатовекторний за формою та змістом. Його штрихпунктирні лінії лише окреслюють можливий музичний шлях, яким рухається Zapaska. Записані твори фіксують стан композицій на кінець 2013 року, шаблони, які видозмінюються в часі і просторі. На кожному наступному концерті ці треки звучать по-іншому. Нестудійні записи, присутні на альбомі, є відбитком митей, які випадково потрапили до звукозаписуючого пристрою. Ця година звуку - кресленик нашого музичного світу та скетчі радості, які ми креслили разом зі своїми друзями: Robert Piernikowski (Napszyklat), Ніною Гаренецькою (ДахаБраха), Omodada, Грицем Семенчуком (ДрамТИатр) та іншими.

Послухати або скачати альбом безкоштовно можна за посиланнями:
http://www.zapaskamusic.com/
https://soundcloud.com/zapaska/sets/kontur
http://zapaskaband.bandcamp.com/album/kontur-2


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Zapaska видає новий KONTUR
НОВИНИ
Zapaska видає новий KONTUR
17.02.2014

Новий запис українського інді-поп гурту Zapaska під назвою KONTUR — це третій диск і перший повноформатний альбом. Днями він з'явився у мережі у вільному доступі. На своїй офіційній фейсбук-сторінці гурт наголосив, що присвячує цей реліз усім, хто у цей важкий для України час бореться за свої права

Перша Lanka від Zapaska
НОВИНИ
Перша Lanka від Zapaska
02.05.2010

Альтернативний поп-дует Zapaska (учасники команд «Пропала Грамота» та «ЧеЧе») записав свій перший EP. Первісток проекту називається «LANKA»

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВИНИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвійські рок і метал музичні колективи та інші представники індустрії висловлюють свою підтримку народу України в ці важкі часи!