Lame Johnson Trio: «Олдскул живий!»

08.11.2012 · Інтерв'ю

Lame Johnson Trio – молодий львівський funk/blues-rock гурт створений восени 2012 року Ігором Лапкою, Максімом Курило та Іваном Андрейко. Хлопці вже презентували дебютний сингл «Cinema», наразі пишуть першу платівку.

Музика Lame Johnson Trio – тру олдскульний англомовний гаражний funky/blues-rock. Знайомимось!

Хлопці, привіт! Розкажіть історію створення Вашого колективу. Здається ви раніше називалися «The Boogie Experience»?

Ваня: Ми з Максом деякий час грали вдвох. Проте, нам хотілося повноцінного колективу. Довідавшись про «Level-UP», ми вирішили взяти в ньому участь, але нам не вистачало басиста. Віктор Степанович Іванов – мій хороший друг і вчитель, порадив нам Ігора. Часу на знайомство не було – до конкурсу залишалось пару днів, і ми, зігравши 3 репетиції, виступили на конкурсі як The Boogie Experience (один з перших варіантів назви групи, що прийшов до голови).

Ігор: В гурт я прийшов трохи з запізненням, познайомився з хлопцями через вчителя по гітарі. Я просто хотів десь грати, він мене й «підкинув» до них. Гурт мені сподобався – класні ідеї, купа драйву…саме та музика, яку я люблю.

Трьох репетицій вистачило щоб зігратися? Що конкретно реально дав Вам «Level-UP?»

Ваня: За три репетиції ми розібрали дві пісні – одну нашу «Experience» і «Ain't no sunshine?» Біла Уізерса (в аранжуванні Джона Меєра). На «Lеvel-UP`і» ми зіграли «так собі», сам подумай – як можна зігратися за три репетиції?! Але ми зайняли там 9 місце з 20, це дало нам впевненості в тому, що ми робимо. Також конкурс дав нам можливість виступити вперше і ми отримали відгуки суддів, свого роду професіоналів й тим самим отримали хороший досвід.

Ви граєте «в троєчку». А хто такий Lame Johnson?

Максім: Нам подобається грати «В троєчку», це свого роду трикутник в якому легко зрозуміти один одного. Плюс це по-олдскульному! 

Ваня: Не факт, що з часом в гурті можуть зявлятися й інші музиканти: сакс, клавіші, чи труби… Це буде або сесійно, або на окремих виступах.

Ігор: Хочеться різноманітності, різнобарвності, щоб музика була цікавою.

Ваня: Троє – це як блюзовий кістяк, а «Lame Johnson» – це псевдонім. В перекладі «Кульгавий Джонсон» - може символізувати небезтурботне життя людини, наповнене блюзом, та іншим розчаруванням. Ним в принципі можу бути і я))) колись дуже давно важко зламав ногу, і в даний час трохи накульгую, але це ніяк на мене невпливає.

Пацани! Чому саме олдскул? Блюз/фанкі/хардрок? Ви вірите в Revival? Адже зараз серед молоді більш популярні альтернативні і агресивні стилі, електроніка, хіп-хоп тощо?

Ваня: Олдскул живий! Щоб не говорили прихильники інших стилів чи напрямків, в кожного – свій смак, своя думка, свій погляд на все. Ми живемо в добу вільного віросповідання, коли кожен може робити що заманеться, а нам подобається те, що ми робимо, в цьому є якесь мясо, яке ми хаваємо, і яке потрібне нашим вухам... Мода?? Не сперечаюся, мода це серйозно.  1:ls  Але хто знає що буде модно завтра? Слухати disco і пити пепсі-колу… Це не до нас! Ми поза модою, ми на своїй хвилі рок-н-рольного радіо! 

Ігор: Олдскульна музика – це перш за все класний драйв. Ця музика завжди буде на висоті тому що вона вже залишила величезний слід в історії.

Мода…вона багатогранна. Наприклад, зараз також пішла мода на кавер-бенди. Виступи в пабах. Ви ж більше створюєте свою власну (авторську) музику?

Ваня: Мода, мінлива... Можливо зараз є тенденція на кавер-бенди, тому що на них є попит, з кожним днем з’являється безліч класних сцен, а кавери знають всі, це популярно, це хороший продукт… Але ми не мотивуємося матеріальною вигодою граючи музику… Не сперечаюся, в нас теж є (і надалі будуть) кавери, але перш за все на речі і виконавців, які нам подобаються і від яких ми кайфуємо. Проте основну ставку ми робимо на власну творчість та самовираження. Я до прикладу граю в одному кавер-бенді на клавішних і гітарі, але більше  задоволення мені приносить писати і грати власну музику.

Давайте тоді поговоримо про вашу творчість. Не враховуючи демо в гурту вже є сингл «Cinema». Де записували? Чи увійде ця пісня у повноформатний альбом?

Ваня: Записували на «EF-Studio»... Чи увійде «Cinema» до дебютного альбому? Думаю що так, але це залежатиме від настрою платівки, якщо пісня «влиється» в картину то думаю що так, вона буде в альбомі

Роботу над повноформатником вже розпочато?

Ваня: Так в нас вже є 10 пісень в репертуарі, також йде робота над його поповненням, плануємо випустити альбом наступного року.

В Україні взагалі проблема з лейблами і музичною індустрією. За бугром СД вже давно не продаються. А в нас до сих пір немає інфраструктури для рок-музики. Ви, напевно як і більшість колективів, будете шукати так-званий WEB-лейбл? 

Ваня: Якщо чесно, навіть не задумувалися, в принципі планували записавши матеріал, розмістити його в Інтернеті, на радіо, та виступати на клубних сценах... Лейбл, можливо згодом. Зараз нас цікавить самореалізація в творчому плані, робити щось нове, вчитися чогось нового, цікавого... так би мовити, розбавляти фарби іншими кольорами, щоб наша музика ставала що раз цікавішою.

Хто впливав на вашу творчість? Які гурти/виконавці?

Ваня: Особисто на мене великий вплив мав Джимі Хендрікс, хоча насправді на мене впливало і надалі впливає безліч класних музикантів, а це Led Zeppelin, Pink Floyd, ACDC, Metalica, Black Country Communion, Red Hot Chili Peppers, John Mayer цей список можна продовжувати і продовжувати. Я слухаю музику альбомами, і буквально хаваю все підряд, тому підпадаю під вплив будь-якої музики яка в мене в плеєрі(звичайно виключаючи зі списку шансон, реп, естраду і тому подібне). З неї черпаю натхнення.

Ігор: Dream theater, ACDC, Pink Floyd, Queen, Scorpions, Metallica, RHCP, Led Zeppelin, з музикантів: John Scofield, jaco Pastorius, John Patituchi, Marcus Miller, Victor Wooten, Ron Karter, Garry Willis. З нашого: Океан Ельзи, Брати Гадюкіни, ВВ, Максім: Led Zeppelin, Jimi Hendrix Experience, Metallica, Offspring, Red Hot Chilli Peppers, Black Country Comunion, Ляпис Трубецкой.

Найближчі концерти?

Ваня: В Lame Johnson Trio наразі немає запланованих виступів, зараз ми приділяємо увагу напрацюванню матеріалу, можливо будемо виступати на пару з іншими гуртами, подібними по формату, чи на тематичних концертах...

Ігор прийшов в гурт за порадою вчителя музики. Ви всі отримуєте музичну освіту?

Ваня: Ні, я маю постійну роботу, музикою займаюся самостійно... хоча в дитинстві  я вчився в муз.школі до неї пішов в 5-ти річному віці, швидше чим в загальноосвітню, і вчився там 6 років в класі Фортепіано, після кинув не довчившись року, взявся за гітару в 15, вчився місяць в вчителя з "Просвіти" (це в нас на Левандівці такий дім культури є), а після самостійно правда під керівництвом хорошого наставника.

Ігор: Я не маю музичної освіти і в музичну школу не ходив просто беру уроки в вчителя, а за освітою я інженер-конструктор.  1:ls 

Максім: Вчився декілька років на фортепіано, потім змінив на гітару, а приблизно 4 роки тому сів за барабани, і як то кажуть "панєслась".  1:ls 

Побажання читачам?

Ваня: Слухати, класну музику, дихати на повні груди, займатися тим що подобається, і насолоджуватися життям, ну і звичайно ж слухати наші пісні, чекати нових, ходити на наші концерти. 

Макс: Жити під хорошу музику.

Ігор: Переборюйте свою лінь вона вас погубить.

Спілкувався Євген «punker»

«Lame Johnson Trio» в мережі:
http://www.myspace.com/lame_johnson_trio
http://vk.com/lame_johnson_trio
http://www.facebook.com/LameJohnsonTrio


 
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
НОВИНИ
Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
13.07.2022

Сергій Міхалок та гурт Ляпіс Трубецькой презентували новий сингл та відеокліп на пісню Воїни світла українською мовою. Переклад пісні зробив український поет, активіст та волонтер Сергій Жадан