Даймбег Даррел Forever!

11.12.2009 · Новини

8 грудня у клубі СкайХол пройшов вечір пам’яті культової особистості у світі важкої музики. Чотири гурти вийшли на сцену, щоб передати іншим ту частинку себе, подаровану їм через свою музику геніальним гітаристом, засновником гурту Пантера і просто чудовою людиною Даймбегом Даррелом. Рівно п’ять років назад він покинув наш світ і відправився у своє дебютне турне по раю надирати сідниці херувимчикам. Але про це згодом. Ласкаво просимо у світ Дайма!

У клубі стояла та правильна атмосфера, яка робить концерти незабутніми. Ніяких зайвих облич та випадкових людей в залі, всі знають, куди і заради чого вони зібралися біля цієї сцени. На екранах транслювалася епізоди з концертів Пантери, життя гурту під час турне і особисті розбишацтва пана Даймбега, який був відомим жартівником-єкстремалом і любителем піротехніки. Відео наглядно демонструвало суміш цих двох якостей в одній людині та їх вражаючий вплив на стан оточуючих. Зацікавленні обличчя все поглядали в сторону сцени, де закінчував саундчек перший гурт цього вечора – Crusher.

Тост за світлу пам'ять Даррела, пару слів про свій гурт, і хлопці відразу вибухнули музичним твором Cowboys from Hell, чи ж то  по нашому – «Вуйки з пекла», і, далі, майже без паузи, піснею Domination. Публіка ніби тільки цього й чекала: такого шаленого слему СкайХол давно не бачив і побачить, впевнений, не скоро. Потужний драйв грув-металу не залишив байдужими повних енергії металістів; темп, заданий Crusher’ом публіка тримала до кінця вечірки. Особливо виділився фронтмен банди Ярік – двічі стрибав зі сцени на руки захоплених фанатів і навіть вибігав з гітарою у залу. Початок концерту вдався на славу, хлопців навіть викликали на біс із власною композицією On the Needle, сприйнятою не гірше за фірмові мелодії. Єдина ложка дьогтю у цей медок – хлопці крім вокаліста, і, може, драммера, вели себе на сцені ніби риби у грудневі морози. Як можна грати таку музику і просто стояти?

Далі за кермо вечірки стали молоді дядьки з Борисполя: гурт Blackmail. Композиція «Pride» творчості Damageplan, гарна пісня, непогане виконання, от тільки новий гітарист пару раз промазав по гітарі. І дивні лаги зі звучанням. На щастя, швидко виправлені, адже за пультом був Звукорежисер з великої букви З, спеціально запрошений гуртом THD. Загалом Blackmail залишив по собі непогані враження. Як на гурт, який майже рік не грав – достойно.

THD. Теж гурт з Борисполя, але за духом – справжні Ковбої з Пекла! Безпосередньо причетні до організації дійства, ці пани влаштували найкраще шоу за вечір. Особливо запам’ятались Walk з просто навіженим качем зі сцени і слемом під нею, підспівуванням з залу, вдруге зіпсувавшимся радіомікрофоном, зламаним гітарним шнуром і моєю нині ледве живою шиєю. Хочеться просто сказати: цей гурт мав найкращий звук, найкращий настрій і найкращий контакт з публікою. А імпровізація соло-гітариста Макса, що плавно перейшла в аутро пісні Floods?.. А акустичний виступ братів Кенд під 12-струнні гітари на два голоси?.. Однозначно гурт вечора!

Завершували виступ гарно відомі в Україні, Австралії та іншій Європі грув-дезери Fleshgore. Що тут сказати… фірма-фірмою, високий рівень професіоналізму, а на вигляд – справжня Пантера: вокаліст з характерним хардкоровим вокалом і і хаєром «нуль», у гітариста Washburn Stealth – саме те, що треба. Та нажаль звук перші хвилин десять залишав бажати кращого: тиха гітара, і дуже, дуже гучні барабани. На щастя, ближче до середини виступу ситуація покращилася. Власне враження від виступу цих дядьків доволі приємні, хоча контакт з залом у Флешів, як на мене, був такий-собі. Як влучно висловився один з присутніх: «Флєшгору треба виступати частіше, судячи з поведінки їхнього драммера в кінці концерту, якого ледве відірвали від рідної “кухні”». І дійсно, хлопцям явно сподобалося знову повернутися на сцену після чималої перерви, а публіка ще довго скандувала Флеш!Гор! після останньої пісні під скажені барабанні збивки. І пильним поглядом співробітників Титану: годинник показував п’ять хвилин на одинадцяту.

Дуже жаль, що все приємне колись закінчується, та цей концерт надовго залишиться в моїй пам’яті. Він був настільки живий, настільки чесний і щирий, що, я впевнений, Даймбег дивився на нас зі своїх далеких світів і знав, що його дух і пісня залишилися на цій землі і знайшли дорогу до наших сердець. Дайме, ти все ще з нами!

P.S. Велике дякую гурту THD і особисто Олексі Кенді за організацію концерту і гарно проведений час. 

Текст - Сашко Гончаров
Фото - Оксана Xaos



Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
Даймбег Даррел Forever!
 
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВИНИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвійські рок і метал музичні колективи та інші представники індустрії висловлюють свою підтримку народу України в ці важкі часи!