Антонич-фест збере більше українських музик, ніж Юля

28.09.2009 · Анонси

2-4 жовтня у парку «Нивки» (м. Берестейська) зберуться ті українські музики, які відмовились брати участь у всеукраїнському турі «за Юлю» і підтримали іншу, неполітичну, особу. 5 жовтня українському поету Богдану-Ігорю Антоничу виповниться 100 років, і аж до 24-ої години, аж до самого дня народження цілих три дні триватиме фестиваль, присвячений Антоничу.

Відмінність фесту  від іменних «МазепаФесту», «ГогольФесту» у тому, що практично вся програма фестивалю – тісно пов’язана з самим Богданом-Ігорем Антоничем. 

20 музик, серед яких  Сестри Тельнюк, Пропала Грамота,  Оркестр Янки Козир, Катя Chilly, Мертвий Півень, Кому Вниз, Вій,  Тарас Чубай, виступлять зі  своєю програмою, доповненою віршами  з Антонича. Жоден з учасників програми не бере участь в турі «З україноЮ в серці». Більшість виконавців готує пісню на слова Антонича як подарунок до його дня народження. Ці доробки після фестивалю буде зібрано під одною обкладинкою.

Близько 10 скульпторів  та 20 художників open air робитимуть скульптури з дерева та каменю, малюватимуть за мотивами віршів Богдана-Ігоря Антонича. 

Два київські та львівський театр тіней покажуть свої вистави  з використанням творів Антонича. Вистави київських театрів глядачі зможуть побачити вперше лише на «Антонич-фесті»

«Мокша» представить  одяг із текстами Антонича. Щодня влаштовуватиметься показ нових моделей одягу, які прикрасили цитати з віршів.

Батькам можна привести дитину на Антонич-фест і залишити на дитячому майданчику. Вона також буде перейнята Антоничем – а саме – розмальовками за його віршами, цікавими конкурсами від мистецької агенції «Традиція».

Антонич-фест – це благодійна акція, в яку вже вкладено близько 100 тисяч гривень. Організатор – спільнота «Сумно?». Зібрані гроші на фестивалі підуть на видання книжки-альбому Богдана-Ігоря Антонича та CD-збірки пісень на слова поета.

Фестивальна програма – щоденно з 14 до пізньої ночі. Вхід на фестиваль – це благодійний  внесок – від 40 грн за один день та від 70 за всі три дні.

Деталі - Antonych.sumno.com


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Антонич-фест. Згадати те чого не знав.
ФОТО
Антонич-фест. Згадати те чого не знав.
09.10.2009

Звично багате на фестивалі літо поступово розширило свої межі. Цього разу, щоправда, це було обумовлено подіями сторічної давнини, а саме – днем народження Богдана-Ігора Антонича. З цієї нагоди ініціативна група вирішила зробити цілий фестиваль

РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВИНИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвійські рок і метал музичні колективи та інші представники індустрії висловлюють свою підтримку народу України в ці важкі часи!