Олег Скрипка представить сучасний Славень України

14.08.2008 · Новини

* Примітка
Славень – гімн. Походить від славити когось/щось. Славень – питомо наше, слов’янське слово, широко уживане в літературі ще донедавна. Нині невиправдано витіснене іноземним, незручним у відмінюванні запозиченням hymn. З греки ϋμνος – буквально означає «хвалебна пісня».

У переддень цьогорічного Дня Незалежності, 23 серпня Олег Скрипка збирається представити широкому людові, нашій державі взагалі осучаснений Славень України. Ця знаменна подія відбудеться у центрі Києва – про точне місце і час заходу буде повідомлено додатково. Оновлена хвалебна піснь в матеріяльному втіленні виглядатиме як окремо виданий двоплитник.
 
Перше кружальце міститиме звичний нам державний гімн Ще Не Вмерла… у виконанні гурту Воплі Відоплясова, при чому вевешники проспівають не лише перші офіційні куплет-приспів, а й наступні стовпчики цієї літописної пісні. Іншою доріжкою буде, власне, цілковито новий славень під назвою Квітне Наша Україна..., що його пропонує Олег Скрипка. Другий диск – караоке, лише із награваннями до обох цих пісень, без слів.

Задум створити Україні новий славень визрівав віддавна. Зрештою, у нашій спільноті вже давно витає думка, що вступний рядок історичного вірша Ще Не Вмерла Україна має доволі таки занепадницький настрій, а сама пісня занадто складна для хорового виконання непідготовленими рядовими громадянами.

«Дуже часто мені і знайомі, і не знайомі люди [через розділ Спілкування на іменці ВВ] надсилали свої версії, своє бачення гімну України. Кожна з тих пропонов мала і переваги, і недоліки, тож я вирішив взяти з них найсильніші рядки, найяскравіші думки-звороти, оздобити то все в єдиний цілісний текст і покласти на відомий кожному мотив державного гімну. По-суті виходить, що слова до нового Славня України склав народ», – відверто розповідає Олег Скрипка. Усі вірші, отримані від народних авторів, увійдуть до платівки файлом-додатком у своєму первозданному вигляді.

Представити осучаснений Славень України загадується без зайвого офіціозу, у простій і доступній подачі: у вигляді народного караоке у центрі Києва. То буде співочий змаг на найкраще виконання теперішнього державного гімну Ще Не Вмерла… . Переможців Олег Скрипка нагородить цінними подарунками: Ґран-прі дійства – програвач АйПод (IPod) відразу з повною співозбірнею від видавництва Країна Мрій. Решта нагород – музичні диски від цієї ж твірні. Стати учасником змагу може будь-хто охочий–випадковий перехожий, але краще на цю справу все ж таки заздалегідь зголоситися на скриньку slavenua@gmail.com.

Зміст:
Воплі Відоплясова. Гімн-Славень України.

Диск 1:
1.    Гімн України «Ще не вмерла Україна...»
2.    Славень України «Квітне наша Україна...»
3.    Фотоальбом «Український живопис XIX – початку XX століть»
4.    Народні версії Славня України

Диск 2:
1.    «Ще не вмерла Україна...» (караоке)
2.    «Квітне наша Україна...» (караоке)

Музика – М. Вербицький
Текст – П. Чубинський (1), народний (2)

Музична обробка – Воплі Відоплясова
Художнє оздоблення – Наталка Сидь

ВОПЛІ ВІДОПЛЯСОВА:
Олег Скрипка
Євген Рогачевський
Сергій Сахно
Олексій Мельченко

Хорова група п/к Неллі Бикової:
Рузана Чабанова
Дмитро Іванченко
Олександр Стрюк
Ганна Штурма

Видано за доброчинного сприяння юридичної фірми «Бондарчук, Кізін, Чібісов і партнери»

Видання містить електронну версію фотоальбому «Український живопис XIX – початку XX століть».

В караоке-награннях використані репродукції з картин Т. Шевченка, М. Бодаревського, А. Гороновича, І. Їжакевича, Л. Жемчужникова, Ф. Красицького, М. Пимоненка, І. Соколова, К. Трутовського, С. Васильківського, В. Орловського та інших видатних українських майстрів.

В оздобленні кружальця використані уривки картини М. Івасюка «В’їзд Богдана Хмельницького в Київ».

Країна Мрій


 
ПУБЛІКАЦІЇ
ВВ провели перший в Україні онлайн-концерт по квитках
НОВИНИ
ВВ провели перший в Україні онлайн-концерт по квитках
30.04.2020

Яскраво та весело пройшов перший великий онлайн-концерт гурту Воплі Відоплясова з презентацією альбому «Закустика», що вийшов на вінілі

Гітарист гурту «Воплі Відоплясова» стартує сольно
НОВИНИ
Гітарист гурту «Воплі Відоплясова» стартує сольно
15.05.2015

Євген Рогачевський презентує сингл »Монако», створений в співпраці з екс ВВ-шником, бас-гітаристом Олександром Піпою. Це дебютна сольна робота музиканта за весь час участі в групі «ВВ», де він грає з 1996 року

Олег Скрипка: «Москву мы взяли еще в 1988!»
ІНТЕРВ'Ю
Олег Скрипка: «Москву мы взяли еще в 1988!»
03.11.2007

С лидером и фронтменом «Воплей Видоплясова» Олегом Скрипкой мы встретились в уютной кофейне на одной из тихих улиц киевского Подола, чтобы вспомнить с ним вехи славного пути, пройденного музыкантами за два десятка лет.

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
на сцені фестивалю РОК-СІЧ
на сцені фестивалю РОК-СІЧ
2007
альбом
рецензія
ДібрівонькаКЛІП
Дібрівонька · 2018
433 тис. переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
НОВИНИ
Сергій Міхалок заспівав свою культову пісню Воїни світла українською
13.07.2022

Сергій Міхалок та гурт Ляпіс Трубецькой презентували новий сингл та відеокліп на пісню Воїни світла українською мовою. Переклад пісні зробив український поет, активіст та волонтер Сергій Жадан