К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Стимуляція «Висадки»

02.12.2005 · Новости

Коли пляжний сезон закінчується – починається театральний. А коли минає фестивальна пора, то у Тернополі час починати «Висадки». Що краще, може, продемонструвати, що на канікулах рок-клуб не байдики бив, а наполегливо будував наполеонівські плани? А те, що починались «висадки» із «заграничних» гастролей. Безперечно, львівську «Анну» знають усі, та й «Азгардс» після «Нівроку» сприймалися на «відмінно». Та все ж таки цвяхом програми була молдавсько-чеська команда «DISENTOMB».

«Ми до вас приїхали на годину, швидше любіть нас». Десь так сприймались закордонні гості. За час, що хлопці у лікарських халатах грали, вони полюбилися не всім. Може, хтось не встиг, а, може, українські гурти все ж таки мають кращий рівень… На це питання нехай кожен відповідає сам (і будьте патріотичними ; -). А на мої питання відповідав басист гурту з давньомолдовським іменем Мірча.

- Якими шляхами молдавські медики потрапили до України?

- Взагалі то ми з Молдови, а наш вокаліст з Чехії. Нинішній концерт проходить в рамках туру. Спочатку ми виступали в Мінську, у клубі «Реактор», який виявився дуже класним клубом. Потім в Самарі. Після Тернополя ідемо до Франківська.

- Чим Україна відрізняється від Молдови?

- Гостинністю, напевно; -) Гарна країна, приємні люди. Як грали в Рівному, то були шоковані такий гарний прийом. У Тернополі дуже сподобалася архітектура.

- Дуже приємно, а як щодо публіки?

- Публіка в Україні відрізняється тим, що тут тусовка приходить відриватися, ковбаситися. Вона налаштована на відпочинок. У нас такого нема. Вони ковбасяться на групах, які приїжджають з-за кордону.

- «Дізентомб» можна почути на носіях?

- Так, ось перед самим туром ми зробили запис, ледве встигли. Це демка, яка дає повне уявлення, як показник гурту.

- Мірча, розкажи, як у Молдові з альтернативним рухом?

- У Кишиневі було два клуби, де проводилося багато концертів. Приїздило й кілька відомих ватаг. Все рухається, просто мало слухачів. Є трохи брутальних гуртів. Я от ще вокаліст у грайндкор команді «Абнорманд ефект» (назва може містити помилку – авт.)

- Дозволь ще запитати, якою мовою співають ваші виконавці?

- В «АЕ» я співаю англійською. У «Дізентомб», не знаю ображу чи не ображу я «Дізентомб», але скажу правду, текстів немає. Все зведено в медицину, стимуляцію серця, так, принаймні, про нас сказали на одній російській радіостанції.

- А загалом в країні, музика рідною мовою популярна? Чи панує російськомовне засилля?

- Ні, російською в нас ніхто не співає. Навіть поп-виконавці використовують або англійську, або ж румунську мову. Оскільки молдавська та румунська – це, практично, одна мова. Просто молдавська має російські домішки.

Олександра ВАСИЛЬЧУК


 
ПУБЛИКАЦИИ
Тернопільська «Висадка» відбудеться 16 листопада
АНОНСЫ
Тернопільська «Висадка» відбудеться 16 листопада
08.11.2007

16 листопада у п'ятницю о 18.00 в ЦДМІ ім. Довженка пр. Злуки 45 відбудеться чергова висадка приурочена до міжнародного дня студента. Учасники: Fakultet, Якудза, Seven, Piв'Єpa, Nameless, Ті, що падають вгору, Листопад.

РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрей Толок, Haissem: «Музыка не шашлык, она не маринуется»
НОВОСТИ
Андрей Толок, Haissem: «Музыка не шашлык, она не маринуется»
19.07.2020

Автор и вдохновитель поп-группы Ampula Seven, блэк-метал команды Haissem и формации Sunset Forsaken, о том, что внутренняя потребность в творчестве важнее внешних стимулов