К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Рецензія на новий невиданий альбом від Кому ВниZ

27.08.2005 · Новости
Андрей Середа
Андрій Середа

Патріархи Українського ґотичного року Кому ВниZ, хоча й неквапно, але ґрунтовно просуваються до видання сильно жаданого шанувальниками альбому IDEM.

Як повідомляє іменна сторінка www.komuvnyz.gothic.com.ua , наразі готовими до видання є 6 пісень. Очікується, що в альбомі буде 10-11 стежин, частина з яких (2-3) ніде не виконувалися. Дещо – раніше видане. Однією з пісень буде відроджена «У Бога є гвер». Раніше вона мала вийти на окремій платівці, робота над якою не була завершена.

Планується, що кружальце крім награнь міститиме ще й чималий кавалок відео. Додаток становитимуть кліпи гурту 1990-91-х, відео-нарізку з поїздки Кому ВниZ на величезний фест Wave Gothic Traffen 2004 у Німеччині, а також кіноряд до пісні «Птаха на ймення Nachtigall». Піти в люд IDEM може вже навіть цієї осені.

Jurko Zelenyj, FDR радіоцентр

Якби Rammstein заспівали українською…

Днями до рук випадково потрапив CD-R, ретельно підписаний рукою голови КОМУ ВНИЗ – ззовні моторошного, але дуже милого всередині – Андрія Середи (вже 7 полотен, цілком пригодних до видання).

Так от, панове, коли Rammstein заспівають українською, це посміховисько і на половину не сягне краси та переконливості, на яку здатні КОМУ ВНИЗ. Коли хтось вигадав записати їх до ґотичних лав, Середа з компанією певний час довго намагалися відкараськатися від будь-яких ярликів. Здається, з часом «комувнизи» призвичаїлися до законів соціуму. Тепер Андрій навіть є не лише монстром української ґотики, але й великим її знавцем та прихильником. Група навіть звиклася також і з різним непотребом, який до неї ліпили шанувальники.

До чого ця тирада? Та просто до того, що наші КОМУ ВНИЗ, виходячи з прослуховування згаданого демо, мабуть таки, кращі за своїх «ідейних» кумирів. І чому їх із захватом маютьсприймати на «ура» лише на Західних рокових форумах, а не на більш попсових? Адже кліпи тих самих закам’янілих у безвиході «раммштайнів» з успіхом крутяться у попсових телевізорах. Так покладіть туди і ясну глову Андрія Середи! Щодо музики, то професіоналізму музикантів вистачає саме на стільки, скільки потребує їхня творчість. Тобто, усі вони, напевне, не є універсальними, супертехнічними та суперобізнаними в усіх тонкощах світової музичної культури спінозами, але свої думки та відчуття більш ніж здатні передати саме так, як вони, пардон, думають та відчувають. У плині свого вельми помітного розвитку КОМУ ВНИЗ домішали трохи «орнаментальної» електроніки. На жаль, на концертах (де проходить основне життя групи) це виливається у використання наперед записаних «мінусів» з міні-диска. Коли я казав Середі, що його група – на тому рівні, що не має морального права використовувати «мінус», він відповідав, що саме його група вже має на це право. Не збагнув комплімента. Хлопці, поставте на сцену діджея та додайте кілька інших інструментів задля більшого ефекту присутності та «живості»! (Як зовсім не фанат такої музики, який, попри професійну «об’єктивність», принаймні двічи був приголомшений живим виступом КОМУ ВНИЗ, маю право на такі поради.) Ще тут відчуваються елементи кельтської (чи помиляюся?) музики та незла купа української етніки (чи не в крові вона у КВ?). Ще водиться англо-тевтонський трек: звучання англійської трохи кульгає, а різька, «как надо», німецька нагадує про «ідейні» витоки. Та й про те, що один хохлятський Середа краще заморських двох. А щодо вимог жанру, обраного КВ – штибу створення надмірного пафосу, смислового навантаження, уведення слухача у стан оторопіння та виведення з нього «овердрайвом» – в цьому група є віртуозною.

Коротше, КОМУ ВНИЗ відносяться до тієї рідкої когорти українських музикантів, яких треба лише грамотно увести до лона західного шоу-бізу – і все заворушиться, і будуть гарнесенькі плоди з повноцінною ґенетикою…

Ну, от щось таке з приводу випадкової демо-свіжатини від Кому ВниZ.

Вячеслав Криштофович-мол [ Журнал НОТА ]
komuvnyz.gothic.com.ua


 
ПУБЛИКАЦИИ
Андрій Середа з «Кому вниз»: про спів німецькою і німецький «гітарний драйв»
ИНТЕРВЬЮ
Андрій Середа з «Кому вниз»: про спів німецькою і німецький «гітарний драйв»
13.09.2007

Шанувальники українського гурту «Кому вниз» вже дуже довго чекають на появу нового альбому. У розмові з «Німецькою хвилею» лідер «Кому вниз» Андрій Середа запевнив, що нині музиканти працюють над новинкою, але й повідомив, що вже незабаром вийде компакт-сингл, серед пісень якого є одна пісня німецькою мовою.

Кому ВниZ – начало начал
ИНТЕРВЬЮ
Кому ВниZ – начало начал
09.07.2007

Эксклюзивное интервью продюсера группы Сергея Степаненко спец. кору рок-газеты «Премьера» (Херсон).

Андрій Середа: Попса — це просто заробіток, який прикривають примітивною музикою
ИНТЕРВЬЮ
Андрій Середа: Попса — це просто заробіток, який прикривають примітивною музикою
18.01.2006

І за допомогою цього людей просто дурять, стверджуючи, що це теж музика.І за допомогою цього людей просто дурять, стверджуючи, що це теж музика.

ДОСЬЕ ДИСКОГРАФИЯ
IDEM
IDEM
2345
альбом
слушать
Live !FESTrepublic
Live !FESTrepublic
2018
альбом
слушать · рецензия
4
4
2014
альбом
слушать · рецензия
Ab ovo usque ad mala
Ab ovo usque ad mala
2007
альбом
слушать
Марш артилеріїКЛИП
Марш артилерії · 2022
22 тис. просмотров
Нестор (присвячено Азову)LIVE
Tustanen pskademaКЛИП
Tustanen pskadema · 2021
26 тис. просмотров
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергей Михалок спел свою культовую песню Воины света на украинском
НОВОСТИ
Сергей Михалок спел свою культовую песню Воины света на украинском
13.07.2022

Сергей Михалок и группа Ляпис Трубецкой презентовали новый сингл и видеоклип на песню Воїни світла на украинском языке. Перевод песни сделал украинский поэт, активист и волонтер Сергей Жадан