К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Рок з молоком #77. In.Vade

18.08.2014 · ИнтервьюРок з молоком #77. In.Vade

Цей столичний «творчий союз» вбирає в свою музику елементи альтернативного року, панку і готики. Кожна нота в піснях групи звучить щиро і від серця. Основою творчості In.Vade стало те, що група не сковує себе рамками певного стилю і грає тільки те, що хоче. In.Vade не намагаються когось копіювати, вони просто роблять те, що їм подобається! Прагненням групи, за словами учасників, стало не слідування за модою, а створювання її! Інтерв’ю з вокалісткою гурту Марією Архиповою.  

Давай, для початку, зануримося в історію… З чого починався ваш гурт?

Ну, початок у багатьох гуртів дуже схожий: один шукає гітариста, інший вокаліста або барабанщика. Ось так і ми знайшлись. Я з дитинства мріяла про власну групу, і 3 роки тому наважилась на її створення. За допомогою Інтернету і познайомилась з нашим гітаристом Іллею, який в той же час марив такою ж ідеєю. Починалось наше знайомство з обміну невеличкими музичними ідеями, «набросок», а далі слово за слово, нота за нотою, і злилась наша мелодія в одну:)

За три роки існування In.Vade, що змінилося у вашому музичному світогляді?

Час іде, звичайно, світ на місці не стоїть. Нові тенденції, нова мода, нові музичні вподобання. Але в нашому випадку, музичний світогляд скоріше не змінився, а розширився. Гітарист любить більш олдскульну музику, я – більш сучасну, західну. Ось і впливали один на одного своїми смаками. В результаті – і мій плейлист розширився старичками року, і він почав цікавитись сучасними новинками. А з нашими піснями так і виходило, що вбирають вони всього потроху.

У ваших піснях можна чути елементи альтернативного року, панка і готики. Та все ж: що переважає? Який стиль ближчий учасникам групи?

Так, намішано в наших піснях не мало, але певного конкретного жанру визначити не можемо. Кожен привносить свої ідеї, так і виходить мікс з усіх наших вподобань. Кожна пісня різна, з різним настроєм і емоціями, і сказати, що в ній переважає – складно. Переважає те, що ти відчуваєш при її прослуховуванні. Щодо стилю… Мене приваблює все західне. Тому і тяжію більше до альтернативного року, але слухаю багато різної музики: від попу до важкого металкору. Ілля шанувальник легких мотивів, панку та не надто темної готики.

Я не можу не сказати, що ваша музика – доволі якісна і цікава (серед англомовних вітчизняних гуртів це дійсно явище). Але чому ж ви так довго ідете до випуску альбому?

Важке питання. Самим хотілось би змахнути чарівною паличкою, і щоб все було готово. Але на нашому музичному шляху виявляється не мало перешкод. Від постійної зміни музикантів, сварок та фінансових негараздів  до пошуку досвідченого звукорежисера. Запис – штука не проста і не дешева, тим більш, самотужки осилювати її не так просто, ще й останнім часом ситуація в країні така склалась… Але ми всіма силами намагаємось надолужити та закінчити якнайшвидше запис дебютного альбому!

Всі ваші пісні наповнені ліричністю, відвертістю… А чи є у вашому репертуарі драйвові, веселі композиції?

Звичайно є! Одна з пісень так взагалі драйвовий поп-панк! Але більшість пісень написані дійсно на ліричних емоціях. Те, що я відчувала в певні моменти – і вкладала в пісні.

Взагалі, під впливом яких явищ народжуються тексти, музика?

Кожна пісня це невеличка історія, яка передає настрій автора. А впливали на написання пісень перш за все наші емоції і переживання. Гітарист навіть шуткував, що я його надихаю!

Де можна почути/побачити In.Vade? Я маю на увазі: ТБ, радіо?

Побачити можна нас на студії звукозапису та на концертах:) А щодо радіо і ТБ… На декількох невеликих радіостанціях («Ред Рок», наприклад) крутять наші пісні, до ТБ ще не добрались, але все попереду! Поки що можете переглянути наші відеозаписи та музику в соціальних мережах…

Я впевнений, що вас інколи порівнюють з кимось… Яке найнешаблонніше порівняння вам доводилося чути?

По музикальному наповненню бувало порівнювали з фінською групою HIM, або з роком 80-х, хоча це стосовно тільки певних пісень. Голосом порівнювали з австралійською групою Tonight Alive та Evanescence. Це дійсно приємні порівняння, так як остання група досить сильно на мене вплинула, і є однією з улюблених. Взагалі, дуже поважаю Емі Лі.

А які світові команди вплинули на вас як музикантів?

Повторюсь, для мене це Evanescence, а також Paramore, 30 STM, Nickelback, Papa Roach, Halestorm, Bullet for my valentine… Для гітариста – HIM, Guns and Roses, The Cure, RETT,  Motley Crue, Afi.

Багато часу займає музика?

Як тільки з'являється вільний час – намагаємося його використати саме для музики, просто пограти, придумати пару нових акордів. А співаю я завжди і всюди! В душі, в метро, на вулиці…

Ти нещодавно стала володаркою титулу «Міс червень-2014» від музичного журналу «13 нот». Як враження?:)

Неочікувано! Я, звичайно, дуже вдячна, що мене підтримують мої друзі та знайомі, але перемога була сюрпризом. Дуже вдячна всім, хто за мене переживав і підтримував! Дійсно приємно. В знак вдячності презентувала найближчим друзям журнал з фотографією на обкладинці. Також вдячна редакції журналу за організацію конкурсу і можливість спробувати себе не тільки в якості музиканта, а ще й фотомоделі. Незвично, але приємно:)

Що ж, вітаю! І на останок: коли вийде альбом, кліпи, сингли, концерти?

Закінчити альбом плануємо цієї осені. Сподіваємось, ніщо нас не підведе, і вже незабаром ви зможете почути повноформатний альбом! Там буде багато нового і цікавого! Ще одним подарунком для слухачів буде кліп, зйомки якого ми розпочнемо зразу по закінченню альбому.

Митько Сяржук

© Рок.Киев

 
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВОСТИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвийские рок- и метал-группы и другие представители индустрии выражают свою поддержку народу Украины в это непростое время!