К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Doping: «В андеграунді більш цікаво і душевно»

30.07.2014 · ИнтервьюDoping: «В андеграунді більш цікаво і душевно»

Пісні цих ужгородських панків потрапляють на десяток українських та закордонних збірників, альбоми видаються та поширюються незалежними лейблами в Україні, США та Японії. Doping ділить сцену разом з найяскравішими європейськими представниками жанру. Це один з тих вітчизняних гуртів, які тепло приймаються за кордоном. На даний час Doping грають на все можливих фестивалях та клубах і готуються випускати новий студійник. А для того, щоб більше дізнатися про закарпатців, ми поспілкувалися із їх вокалістом та гітаристом Андрієм Федорішком.

Ви граєте з 2005 року, не багато вітчизняних гуртів сьогодні можуть похвалитися довголіттям… Який допінг приймаєте?

Секрет в тому, що ми троє, в першу чергу, – друзі з дитинства, а потім вже зайнялись музикою. В нас було затишшя з 2011 по 2013-й приблизно, так як всі зосередились більш на своїх інших справах. Але наразі вже є новий матеріал, відіграли місяць тому тур в Європі та Україні, і скоро-скоро запишемо новий альбом, і це буде шторм після штилю! Ну а допінг – це для нас драйвова музика:)

Чим же було зумовлено те затишшя?

Всі більш зайнялись своїми справами, проектами, не пов’язаними з музикою. В барабанщика багато часу йшло на сноубординг, де він здобув дуже сильні результати як тренер і як спортсмен. Ми з басистом також більш на своїх справах зосередились. Плюс, діяльність драмера вимагала його відсутність в нашому місті значної частини року. Наразі ми пристосували всі наші справи синхронно з музикою і, думаю, надалі зможемо бути активнішими!

Розкажи про процес становлення гурту?

Три друга вирішили грати панк-рок! Звичайно, кожен любить окрім панку ще багато іншої якісної музики, тому в нашому звучанні вставляємо впливи і тих жанрів, які полюбляємо.

Можна багато почути припущень стосовно того, яку музику ви граєте… А самі як характеризуєте жанр? Як ставитесь до експериментів у музиці?

В цілому це панк-рок, але в ньому теж є багато всяких напрямків. До експериментів ставимось позитивно, це більш цікаво, ніж всі альбоми в одному звучанні, і третій наш альбом буде цьому підтвердженням: будуть різні елементи, але в цілому це буде драйвовий мелодичний саунд, який вживу подобається не тільки фанам панк-року. Сподіваємось, і на записі зробимо все круто.

У вашому доробку 2 альбоми, але останній вийшов ще 2009-го. Скільки ж точно чекати нової платівки?

В 2014-му буде точно! Вже справді скоро. А разом з альбомом ще буде кілька сюрпризів;)

Який для тебе особисто альбом є ближчим «WrongPerfection» чи «Doping»? Чому?

«Doping» – більш «на приколі», незвичний, експериментальний в плані переходів швидкостей, металізованих рифів. Трошки ближчим є «WrongPerfection», так як вживу ми до сьогодні граємо 3-4 пісні з нього. Але най-найближчим стане, звичайно, третій! Скоро почуєте, і він стане найближчим й для вас:)

У вас і раніше і зараз – досить насичений концертний графік… Чому Doping ще не мега-відомий гурт?..

Хто любить такий стиль музики – переважно нас знає.

Не сказав би, що графік супернасичений, старатимемось робити ще більш!  Напевно, для мега-відомості треба грати щось полегше, простіше, і займатись більш серйозно менеджментом. В нас поки це не виходить, і нас влаштовує те як є – в андеграунді більш цікаво і душевно. Краще бути недооціненими, ніж переоціненими. 

Плюс, ми не дуже задоволені на сьогодні записами, що в нас є. Думаю, третій альбом покаже новий рівень, більшу витримку, і ті, хто люблять таку музику, отримають заряд та задоволення при його прослуховуванні.

А де найбільше подобається грати? У яких містах?

Всі міста особливі, щось залежить від організаторів, щось від дня, місця проведення. Подобається, коли люди близько до нас, коли нема сцени. Із останнього туру практично кожне місце давало нам дуже хорошу віддачу і кожен концерт був дуже позитивним!

Стосовно ваших зарубіжних гастролей: як сприймають в Європі вас і вашу музику?

Цього разу, це було, наче, інший рівень. Можливо, виросли як музиканти, матеріал став цікавішим… В турі, що був місяць тому, Німеччина, Чехія, Австрія – дуже вразили підтримкою і віддачею, майже всюди грали на повтор, багато класних емоцій! В інших країнах цього разу не були, але з новим альбомом обов’язково зробимо нові тури.

А взагалі: яке на заході ставлення до української культури?

Нам здалось, що всі нас дуже люблять: дуже класне ставлення і до нас зокрема, і до України загалом. Це дуже приємно!

Що вас поєднує з німецькими панками Dikloud?

Ми стали один одному як брати! Це дуже наші близькі друзі, з якими ми провели багато часу, і впевнені один в одному на всі сто. Це класні музиканти, які грають оригінально і дуже душевно. Люди з дуже цікавим світоглядом, з якими приємно спілкуватись на різні теми, розуміємо один одного з півслова! Вже дуже скоро вийде невеличкий відео-фільм про наш минулий тур з Dikloud… Буде цікаво.

З якими гуртами ви ще дружите?

Дружньо ставимось до всіх:) З деякими бачимось, граємо частіше, з деякими – рідше… В останньому турі, наприклад, по Україні з нами в багатьох містах грали франківчани Fifty-Fifty – класні хлопці, класна музика, чекаємо нових зустрічей!

Повернуся до ваших іноземних виступів. В інших країнах рок-музика більш затребувана?

Думаю, що – так. Набагато більше класних клубів, все на дуже високому рівні у всіх планах, багато крутих команд і хороших організаторів, є своя незмінна публіка і нові обличчя. Але і в нас ми йдемо до цього.

Що треба зробити в нас, аби той же панк-рок був «у попиті»?

Грати його! Робити концерти, робити хороші записи, привозити класних зарубіжних виконавців. Про попит не знаю, але багато для кого ця музика принесе позитивні емоції, нові ідеї, бачення, класне проводження часу і навіть… мурашки по шкірі!

Ваші плани на майбутнє?

Третій альбом, нові тури, і щоб все у всіх було окейчик! Будемо старатись.

Скажи кілька слів для читачів rock.kiev.ua:

Ви всі молодчинки, бережіть себе і приємного Вам дня!:) Скоро побачимось!

Митько Сяржук

© Рок.Киев

 
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Обзор сцен на 360 градусов, прямые трансляции и даже фуд-корты
АНОНСЫ
Обзор сцен на 360 градусов, прямые трансляции и даже фуд-корты
09.09.2020

19-20 сентября на украинской онлайн-платформе hover.link — БеZVIZ Pre-party 1.5 пройдет первое мероприятие. Это пространство, которое максимально воспроизводит музыкальный фестиваль в реальности