К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Рок з молоком #73. Gravity Collapse

28.07.2014 · ИнтервьюРок з молоком #73. Gravity Collapse

Цей гурт був створений в 2010 році Анатолієм Лісовим та Ігорем Тишкевичем під назвою It Makes Me Lie. Цей гурт грав поп-рок. Цей гурт переосмислив своє відношення до музики і почав «рубати» хард-рок та блюз-рок. Ми поспілкувалися із Анатолієм, який розказав про творчий шлях та таке ж (творче) сьогодення київської формації Gravity Collapse.

Коли і за яких обставин з’явилася група Gravity Collapse?

Ми з Ігорем товаришували декілька років й інколи зустрічалися пограти, майже ніколи не грали каверів, а завжди щось своє намагались створити. Це все було в жарт, але з часом нам захотілося бути ближчими до своїх кумирів, ідолів, тому й вирішили створити гурт і продемонструвати свою творчість людям. А з часом, можливо, наші кумири почують нас, чого насправді дуже хотілося б.

Почалось це все в 2010 році, але рішення про створення гурту ми прийняли десь в кінці 2011, але тоді нас було лиш двоє… Ми були як Hurts:)

В період з 2010 по 2012 ви грали поп-рок ще називаючись It Makes Me Lie. Чому перейшли до зміни жанру та зміни назви гурту?

Знаєш, поп-рок це, звичайно, круто, але дуже легко – не вистачає важких рифів, якими так хочеться прокачати народ. Можливо, деяким виконавцям подобається, коли їх музику слухають та… просто слухають. Є багато милих пісень в жанрі поп-рок, але ми хочемо, щоб наші слухачі божеволіли, переповнювалися драйвом та гарним запальним настроєм, словом: щоб не виникало бажання стояти на місці! Тому й вирішили змінити жанр.

Чесно кажучи, ми просто хотіли, щоб назва була трохи коротшою та більше відповідала музиці, яку ми граємо. Але «It Makes Me Lie» нікуди не зникне. Скоріш за все, це буде назва нашого першого альбому.

У вас доволі цікава музика. Хто (чи що) вплинув на становлення саме музичного світогляду учасників гурту?

Причиною такої «цікавої» музики є, мабуть, те, що Ігор і я маємо трохи різні смаки. Так ми вирішили прийти до компромісу в вигляді нинішньої нашої творчості. Невелика анотація: я великий фанат Muse, а Ігор шанувальник Daniel Lioneye. Alternative Rock + Love Metal привели нас до трохи незвичного хард-року.

Зараз працюєте над новим матеріалом?

Так, ми постійно працюємо над новим матеріалом. Зараз в нашому арсеналі готових 7 пісень, ще 4 на стадії доробки, а ще 5 ми вирішили трохи відкласти. Не хочемо дуже поспішати, чекаємо на музу, аби внести щось свіже та оригінальне.

Якою буде ваша дебютна платівка? В сенсі не лише музичного напрямку, а й в аспекті її формату та вигляду? Принаймні, якою ви хотіли б самі ї бачити… Може, вініл?

Вініл – безперечно, шикарно, але не зараз. На це потрібні нормальні кошти, яких в цей момент немає. В планах випустити 2 платівки. Перша, безперечно, буде з самою музикою, а другу хотілося б з записами бекстейджу створення альбому в міксі з яскравими моментами виступів. Мені завжди подобались такі моменти: нічого особливого, але приємно. Думаю, що це не все. Я маю хвору фантазію, тому вірю, що виглядатиме наша перша платівка ефектно.

Наскільки точно ті пісні, які є в мережі, відображають вашу творчість?

Це лиш частинка нашої творчості. Далі буде тільки краще. Але саме тематика пісень розкриває назву першого альбому «It Makes Me Lie». Знаєш, нам дуже цікавий цей аспект, а саме довіра, чесність та обман на різних рівнях суспільства. Все починається від маленького обману, який далі виливається в щось набагато більше. «Взмах крыльев бабочки на одной стороне планеты может привести к торнадо на другой стороне», це щось дуже схоже. Але тим не менш, ніхто і ніколи не знає, чим все закінчиться.

У вас самих є улюблена своя пісня?

Так, ми дуже любимо «Paper Tiger» та «It Makes Me Lie». Вони дуже різні, тому важко виокремити якусь одну…

Що для тебе загалом – рок-музика? Навіщо займаєшся нею?

Це просто весело. Це приносить задоволення. Ніхто і ні в чому тебе не обмежує. Ти сам розставляєш акценти, паузи… Це все так смачно, а в результаті буває ще й гарно;) 

Чого б ви прагнули досягти в творчості?

Ціль дуже банальна – Wembley. Але, думаю, що якщо ми будемо грати в якомусь пабі, куди приходитимуть люди заради того, щоб послухати нашу музику, це вже буде успіх:)

Розкажи про свої виступи: як вони відбуваються, хто приходить, де вже довелося грати, і де хотілося б?       

Ми приходимо, граємо і разом з публікою отримуємо задоволення. Граємо не так давно, тому зараз наші виступи лиш в пабах, але ми націлені на фести. Хочеться більшої аудиторії, різноманіття, фану!

З якими київськими гуртами ви товаришуєте?

Правильним буде сказати, що товаришуємо з багатьма окремими музикантами, які є фрілансерами. Гуртів поки що назвати не можемо…

Окрім музики чим займаєтесь?

Кожен різним. Взяти Бодю (драмер), він вчиться на географа. Але не просто один із студентів, який вчиться на цьому факультеті: йому це реально подобається! Про нього навіть фільм-короткометражку зняли. Ігор повністю посвятив себе музиці і вчиться також на музичному відділені. Крім того він досить хороший голкіпер… Я ж вчуся на міжнародного економіста, працюю перекладачем і займаюся фотографією.

Митько Сяржук

© Рок.Киев

 
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрей Толок, Haissem: «Музыка не шашлык, она не маринуется»
НОВОСТИ
Андрей Толок, Haissem: «Музыка не шашлык, она не маринуется»
19.07.2020

Автор и вдохновитель поп-группы Ampula Seven, блэк-метал команды Haissem и формации Sunset Forsaken, о том, что внутренняя потребность в творчестве важнее внешних стимулов