К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Dруга Ріка - Metanoia. Part 1

19.08.2012 · СправкаDруга Ріка - Metanoia. Part 1

Після довгих чотирьох років «Друга ріка» нарешті порадувала своїх фанатів новим студійним  альбомом, і зараз після досить успішного «Моди» музиканти явили світу першу частину анонсованої дилогії -  «Metanoia. Part 1».

Шостий за рахунком студійний альбом «Другої ріки» був випущений влітку цього року. Практично всі пісні в офіційному трек листі, були відіграні на різних фестивалях, на деякі з них відзнято кліпи. Тож нової студійної роботи поціновувачі музики дійсно чекали з нетерпінням.

Відкриває альбом легке, я б навіть сказав – космічне, «Intro». Після нього ж відразу йде запальна і драйвова «Світ на різних берегах». Присутня на диску ще й інша версія цієї пісні, яка більш відома слухачам – з турецькими рокерами «Mor Ve Otesi». Але, особисто мені, більше до вподоби саме «одиночний» варіант. В ньому більше викладено притаманної «Другій ріці» філософії.

На наступну «Пробач (Все мине)» нещодавно було представлено кліп. Вона одна з небагатьох на платівці, яку можна назвати притаманною класичному саунду гурту. Бо вже «Hello My Friend» різниться хоча б тим, що є російськомовною. До цього російськомовних треків на альбомах хлопці не представляли.

«Тільки любов». Після перших акордів сумніви щодо того, що «Друга ріка» стала іншою (ліричнішою, більш філософською, дорослішою) розвиваються повністю. Широкий і об'ємний звук, чарівна мелодія та гарний текст додають пісні фантастичний і легкий відтінок, на тлі якого будь-які зайві думки відходять вмить пропадають.

Ну, а «Ти зі мною (Я здаюсь)» є чи не найпершою піснею з нового альбому, яка була представлена. Пісня була «народжена» учасниками «Другої Ріки» ще в 2010-му на одній із репетицій і є музичним закликом до вірності в любові.

Трохи пізніше – 30 квітня 2011 року відбулась і всеукраїнська прем’єра наступної за нумерацією в плейлисті пісні - «Незнайомка», яка відразу впевнено стала справжнім хітом.

Наступна ж композиція «Temademo» - інструментальна. Тут «Друга ріка» дала змогу слухачу зануритися у якийсь магічний світ. На мій погляд, тут «Другій ріці» не можна вішати ярликів стилю. Та й взагалі здається, що немає «рок-групи Друга ріка», є просто «Друга ріка».

Пісню «Метро» взагалі можна назвати соціальною. Адже вона про те, що ми не самі в цьому світі, а усмішка може долати будь-які мури та негаразди. «Ти в метро не один, посміхнись тому, хто засмутивсь».

Відзначимо ще й англомовну версію «Hello My Friend».

Як вже було сказано на початку, новий альбом буде складатися з двох частин. Покищо в наявності є тільки перша. Вона складається з пісень, які були записані протягом останніх років. А от у другу частину «Метаної» увійдуть абсолютно нові пісні гурту, робота над якими ще триває.

Стосовно незвичної назви… Вона невипадкова. «Метанойя», в перекладі з грецької, означає «переосмислення». Переосмислення творчості, життєвих поглядів і принципів, які змінюються під впливом бурхливої річки під назвою життя. І назвавши новий альбом «Метанойя» «Друга ріка» наче натякає, що будь-яких суперечок можна уникнути, якщо знайти злагоду з собою.

Придбати альбом можна в музичних крамницях, а в Інтернеті – наприклад, тут: http://nashformat.ua/

 
Треклист:
 
1. Intro
2. Світ на різних берегах
3. Пробач (Все мине)
4. Hello my friend (рус)
5. Тільки любов
6. Ти зі мною (Я здаюсь!)
7. Незнайомка
8. Темаdemo
 
Бонус:
9. Hello my friend (eng)
10. Метро
11. Світ на різних берегах/ Hersey Yolunda (Друга Ріка & Mor Ve Otesi)
 
Dруга Ріка
Metanoia. Part 1.
2012
Lavina Music
Автор:
© Рок.Киев

 
ПУБЛИКАЦИИ
Друга Ріка потужно презентували новий альбом в Stereo Plaza
ФОТО
Друга Ріка потужно презентували новий альбом в Stereo Plaza
10.12.2014

Якщо ви хотіли отримати максимум позитивних емоцій, купу вражень та насолодитися справжньою українською рок-музикою, вам варто було завітати в київський клуб «Stereo Plaza» 6 грудня, адже саме там гурт Друга Ріка презентував свій новий альбом SUPERNATION

Друга Ріка - Best 1999-2009
СПРАВКА
Друга Ріка - Best 1999-2009
12.07.2009

Збірка з двох дисків, де зафіксовано найкращі аудіо-хіти та переможні відео кліпи, підсумовує перші десять років творчого життя.

РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВОСТИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвийские рок- и метал-группы и другие представители индустрии выражают свою поддержку народу Украины в это непростое время!