К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

У Карпатах відбувся п’ятий міжнародний фестиваль «Славське Рок»

05.08.2011 · НовостиУ Карпатах відбувся п’ятий міжнародний фестиваль «Славське Рок»

Ювілейний фестиваль «Славське Рок» відбувся! 29-31 липня у мальовничому Славську поміж Карпатських гір зібралися всі шанувальники справжнього рок-н-ролу. На фестивалі виступили 15 гуртів: «Ніагара», Sztywny Pal Azji (Польща) , Dritte Wahl (Німеччина), «Піккардійська Терція», «Гайдамаки», «Трутні», Jack O’Lantern, WashingTones, Los Colorados, Animals’ Session, Sweetlo, «Ренесанс», «Мінаморалі», «Малхолланд Драйв» та «Недаремно».

Гурти, запрошені на фестиваль, поділилися своїми враженнями про фестиваль.

«Я вперше виступала на «Славське Рок» і хочу сказати, що поєднувати задоволення від чудової музики та краси Карпат – це чудово. Всі гурти дуже класні, це найкращі музиканти, яких я знаю. Ми відкривали фестиваль і це велика честь для гурту. Зібралося багато народу і ми відчули потужну віддачу публіки!», - говорить солістка групи «Ніагара» Вікторія Папа.

«Цей фестиваль вигідно відрізняється від інших, тому що сюди щороку приїжджають нові команди. В останні роки на Західній Україні відбулося чимало фестивалів, але їхній лайн-ап був дуже схожий та одноманітний. На «Славське Рок» все інакше. Ми раді виступати на одній сцені з поляками і німцями, та й всі українські команди дуже достойні. Нема сумнівів, що у феста є майбутнє», - кажуть Jack O’Lantern.

«На «Славське Рок» просто фантастична атмосфера! Хоча особисто для мене це був дуже важкий концерт, адже я захворів і частково втратив голос, до речі уперше в житті. Та навіть попри це наш виступ пройшов відмінно», - поділився фронтмен польського гурту Sztywny Pal Azji Бартош Шимоняк.

«На «Славське Рок» дуже круто! Це один з найкращих концертів Dritte Wahl. Українські рокери просто шалені і ми дуже хотіли б приїхати знову», - кажуть німці Dritte Wahl.

«Ми вперше на «Славське рок» і дуже задоволені. Насправді ми хвилювалися, думали як все пройде, адже наша музика далека від важкого року. Тепер ми переконані: головне випромінювати рок-н-рольні емоції», - «Піккардійська Терція» в захваті від фестивалю.

«Це наш перший «великий» фестиваль і ми щиро вдячні оргкомітету, який дав нам можливість виступити в Славську. Ми використали чудовий шанс заявити про себе і це важливо, адже наприкінці літа ми збираємося у невеличкий тур», - радіють музиканти з молодої групи «Недаремно».

«Настрій у публіки був просто супер! На фестивалі всі відривалися наповну. Ми б з радістю приїхали ще», - Los Colorados випромінювали шалений драйв.

«Славське Рок» - це не тільки драйвовий рок у форматі open air фестивалю. Ми турбуємося про навколишнє середовище, здоров’я та духовний розвиток наших відвідувачів. Саме тому оргкомітет втілив на фесті творчу, екологічну та спортивну складові.

У творчих майстернях всі бажаючі могли долучитися до створення інсталяцій з різноманітного брухту та речей; охочих до бодіарту запрошували створити малюнок на тілі – власноруч або за допомогою художників; проводилися майстер-класи з виготовлення сувенірів, слов’янських ловців снів та гончарної справи. Екологічна програма включала Snapshot (фотоконкурс на задану тематику) та акцію «Ми тут прибирали! Не сміти!». В рамках спортивної програми традиційно відбулися велопрогулянки та турнір з футболу.

В п’ятницю та суботу проходили традиційні афтерпаті – так звана «нічна сцена» фестивалю. Джем-сейшни та рок-вечірки пройшли, як завжди, на відмінно. До речі, в суботню ніч на гостей «Славське Рок» чекав приємний сюрприз: афтерпаті було задумане як концерт – там виступили «Люди Добрі» та Pushcluborchestra. Останній гурт, до речі, став для багатьох дуже приємним відкриттям.

31 липня концерти на Денній та Вечірній сценах не відбулися. В цей день в країні був оголошений день жалоби за загиблими гірниками на шахтах у Донецькій та Луганській областях. Оргкомітет просить вибачення за незручності. Обставини, які склалися, є форс-мажорними, тож перенести концертну програму на інші дні не було можливості. Ми співчуваємо родинам загиблих шахтарів та просимо ЗМІ поставитися до питання скасування одного дня фестивалю толерантно. Відмітимо, що у неділю гості фестивалю мали змогу взяти участь у футбольному турнірі та екологічній програмі.

Прес-служба фестивалю
фото - Макс Кудрявцев


 
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВОСТИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвийские рок- и метал-группы и другие представители индустрии выражают свою поддержку народу Украины в это непростое время!