К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Гайдамаки видали альбом з легендарними Voo Voo!

04.06.2009 · НовостиГайдамаки видали альбом з легендарними Voo Voo!
4 червня світ побачив спільний альбом ГАЙДАМАКІВ та грандів польської інтелектуальної музики – групи Voo Voo. Диск-книжка «VooVoo & Haydamaky», виданий найбільшим у Польщі медіа-концерном «Аgora», став першим із серії престижних платівок авторського проекту «Inne Brzmienia» («Інші Звучання») – міжнародного починання відомого польського креатора мистецтва та менеджера Voo Voo Мірка Ольшувки. Платівці, презентованій у Варшаві на урочистому святкуванні ювілею «Аgora», що відвідали численні vip-персони і топові журналісти, пророкують «золотий» тираж.
 
ГУРТ VOO VOO існує безперервно вже майже чверть століття. Це один з найбільш енергійних та працелюбних гуртів в історії польської музики: більше 30 виданих повноцінних альбомів, включаючи музику до фільмів і театральних вистав, десятки проектів з видатними митцями усіх сторін світу від Азії до Південної Америки та Африки: Польщі, Болгарії, Сенегалу, Куби, Росії, Монголії, народними ансамблями, смичковими квартетами, камерними та симфонічними оркестрами.
 
Лідер та музичний продюсер VOO VOO Войціех Ваглєвські та мультиінструменталіст і музичний продюсер Матеуш Поспієшалські (основний склад гурту) є видатними композиторами театральної і кінематографічної музики, займаються продюсуваннямплатівок визнаних польських виконавців. Ваглєвські – тричі лауреат премії «Fryderyka», найважливішої нагороди польського музичного ринку (категорія «Композитор року»); власник «Paszport Polityki» за «поєднання традиційної музики різних народів»; співавтор назви великої благодійної акції Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, в якій неодноразово брали участь ГАЙДАМАКИ, та автор її гімну.
 
Крім того, усі музиканти VOO VOO реалізують власні проекти (Waglewski, Fisz, Emade, MP3, Karimski Club), виступають на клубних сценах Нью-Йорка, Чикаго, Лондона, Відня та на популярних європейських фестивалях джазової музики. Ці досвіди та першокласна музична майстерня дозволяють постійно вдосконалювати оригінальне звучання гурту, вміло поєднувати нескінченність та імпульс джазу, простоту і динаміку року, створювати етнічні діалоги та кольорові дійства з казковою сценографією.
 
Не намагаючись досягти комерційного успіху, VOO VOO став культовим гуртом з багатотисячним продажем дисків, великою кількістю слухачів на концертах та високими оцінками музичних критиків. Лідер гурту Войціех Ваглєвські є кумиром не одного покоління найвибагливіших меломанів, як Борис Грєбєнщиков та Петро Мамонов в Росії.
 
ЗНАЙОМСТВО ГАЙДАМАКІВ З VOOVOO відбулося влітку 2007 року на перетині польсько-українського кордону, на сцені концерту «Європейський міст – Кордон 803». Ідея співпраці народилася відразу – ініціатором створення спільної програми став лідер VOO VOO Войціех Ваглєвські. Вже навесні 2008 року на прес-конференції у Варшаві менеджер VOO VOO Мірек Ольшувка офіційно заявив про підготовку до запису спільного альбому-книжки музикантами обох команд.
У рамках проекту відбулося три спільні репетиції, що проходили у замку Казімеж над Віслою та в старій великій стодолі містечка-музея під відкритим небом Яновець поблизу Любліна. Спеціально для репетицій до стодоли було завезено звукове обладнання, і зацікавлені незвичайним для музею дійством, туди час від часу заглядали туристи. Перші плоди цієї роботи скуштувала численна аудиторія фестивалю Inne Brzmienia Music Festival Lublin - Lviv в липні 2008, де було презентовано проект.VOO VOO стали метафізичним фундаментом, на якому ГАЙДАМАКИ побудували свою гру і створили неймовірно яскраву музичну суміш. Лідер VOO VOO назвав музику ГАЙДАМАКІВ геніальною. За словами культового гурту співпраця з ГАЙДАМАКАМИ пробудила в них бажання краще пізнати свою власну культуру.
 Альбом було записано через місяць на студії «Media» під час літніх гастролів; восени почалися перші спільні клубні концерти. Завдяки успішному старту та експериментальній польсько-українській формі проекту, яка поєднує близькі ГАЙДАМАКАМ фольк та реггі з джазом та вокальних варіaціями музики VOO VOO, виданням альбому зацікавилася компанія «Аgora» – найбільший медіа-концерн у Польщі. Попередній досвід співпраці VOO VOO та «Аgora» завершився продажом двох дисків гурту на рівні «платинових».
 
За медійного сприяння компанії «Аgora» триває концертний тур на підримку альбому «VooVoo & Haydamaky» містами Польщі. З цим альбомом після тривалих концертів лише у рамках західноєвропейських турів ГАЙДАМАКИ входять до польського шоу-бізнесу і, за словами Мірека Ольшувки, парадними дверима. Крім того, ГАЙДАМАКИ починають співпрацю з менеджером знаменитого гурту, автором ідей багатьох концертних, фонографічних та фестивальних подій Мірком «Кітонем» Ольшувкою, як представником ГАЙДАМАКІВ у Польші – країні, що на зміну Німеччині стає центром розвитку західно-європейської культури.
 
В Україні платівка-книжка «VooVoo & Haydamaky», що містить десять пісень вийде пізніше ексклюзивним лімітованим тиражем та буде представлена на фестивалі Джаз Коктебель 2009. Із синглами з альбому, що перебувають в ротації польських радіостанцій можна буде познайомитись в мережі Інтернет. За один із них – пісню «Wyszła Młoda» («Вийшла Молода») запрошуємо прихильників проекту голосувати вже зараз:
на сайті радіо Trójka (http://lp3.polskieradio.pl/notowania/)

Пресс-служба групи
фото: Krzystof Rumowski


 
ПУБЛИКАЦИИ
Інтелектуальна Етно-система «Гайдамаки»: Орієнтація на місцевості Євросоюзу
ИНТЕРВЬЮ
Інтелектуальна Етно-система «Гайдамаки»: Орієнтація на місцевості Євросоюзу
26.02.2009

На початок 2009-го року Гайдамаки відвідали Сербії, а точніше – містечка Кустендорф, яке виникло на місці колишньої лижної бази, засновник якого – всесвітньо відомий режисер і музикант Емір Кустуріца. Паралельно хлопці завершили у Варшаві запис і зведення своєї частини матеріалу для спільного альбому з легендою польської рок-сцени – групою WOO WOO. Ми вирішили поспілкуватися з бас-гітаристом Володимиром Шерстю ком напередодні відїзду групи у черговий плановий гастрольний тур.

Атака «Гайдамаков»
ИНТЕРВЬЮ
Атака «Гайдамаков»
15.02.2008

В последние годы «Гайдамаки» стали постоянными гостями в Западной Европе, где уже завоевали немало поклонников. Очередное турне связано с выпуском нового альбома «Гайдамаков» под названием «Кобзарь», который будет продаваться как в Германии, так и по всей Европе. Перед гастролями наш корреспондент поговорил с вокалистом и главным «гайдамакой» Александром Яромолой.

Олександр Ярмола: «Кобзар був українським блюзменом!»
ИНТЕРВЬЮ
Олександр Ярмола: «Кобзар був українським блюзменом!»
04.02.2008

Незабаром вийде новий альбом українського гурту або, як вони себе називають, «інтелектуальної етносистеми» «Гайдамаки». Реліз диску «Кобзар» буде супруводжуватися гастролями по Європі.

ДОСЬЕ ДИСКОГРАФИЯ
УкрОп
УкрОп
2015
альбом
слушать
Кобзар
Кобзар
2008
альбом
рецензия
Ukraine Calling
Ukraine Calling
2006
альбом
слушать
Гайдамаки
Гайдамаки
2000
альбом
слушать
Не ходи за мною...КЛИП
Не ходи за мною... · 2017
108 тис. просмотров
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Обзор сцен на 360 градусов, прямые трансляции и даже фуд-корты
АНОНСЫ
Обзор сцен на 360 градусов, прямые трансляции и даже фуд-корты
09.09.2020

19-20 сентября на украинской онлайн-платформе hover.link — БеZVIZ Pre-party 1.5 пройдет первое мероприятие. Это пространство, которое максимально воспроизводит музыкальный фестиваль в реальности