К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Брем Стокер, Папа Карло в Полтаві

17.05.2007 · Новости

Bram StokerДесь за дві години до початку концерту пішов дощ, у мене промайнула думка, що люди злякаються та не поприходять. Але вже за годину вийшло сонце, що швиденько підсушило та нагріло асфальт і біля клубу почав збиратися натовп. Після недовгого очікування всі попрямували у середину. Зайшовши до зали можна було побачити лише ряди крісел, а все, що нижче покривалося густою завісою диму. Та хтось вирішив, що цього замало, і пустив ще трішечки, тож в кінці кінців диму стало стільки, що не видно було чим тут можна дихати. Але це все можна пробачити, за той ультрафіолет, що освітлював залу. Він був бездоганним! З’явилася ідея вдягти всіх потрібних людей в білі футболки, щоб потім легше було знайти у натовпі. Отож сиділа я, слухала Nirvana, під яку страшенно кортіло пострибати, гралася сяючими бусиками на руці та мріяла про початок концерту, бо очікування щось затягнулося, та встигло достатньо набриднути.

І ось на сцену вийшли «Транс-формер». Почали вони з давно відомих пісень, а закінчили, зовсім новою, за їх словами вперше виконаною. Люди аплодували, бо гурт дійсно відомий, особливо у Полтаві. Наступними були «Брем Стокер». Їх навіть не потрібно було представляти. Хлопці ще підключали інструменти, а народ вже по-відривався від нагрітих місць та зібрався попід сценою. Всі знали, що буде весело. Всі знали, що буде слем. Слем був і, навіть, достатньо непоганий, як на таку кількість присутніх. А про те, що було весело годі й казати! Вони грали щось істинно українське, енергійне, запальне. А ще вони сказали, що у Полтаві дуже гарні дівчата. Так ось, я – полтавка, тож щиро дякую :) Останніми на сцені з’явилися «Папа Карло», які презентували сьогодні свій новий альбом (його можна було купити біля бару, а декілька примірників вони роздали безпосередньо слухачам). Пам’ятаю цей гурт ще з минулорічного «Мазепа-фест», він залишив по собі дуже хороші спогади. Грають легку приємну музику, достатньо веселу, щоб під неї можна було потанцювати та пострибати, що народ і робив.

Враження від концерту максимально позитивне, всі гурти професійні, мають чималий досвід, тож не сталося ніяких неприємних несподіванок зі звуком, все було дуже якісно та красиво.

По закінченні концерту музиканти з «Брем Стокеру» погодилися відповісти на декілька запитань DIYclab та об’днання «Арт-М»:

- Ну що, хлопці, як вам Полтава?

- Полтава завжди супер! Кожного разу ми приїзджаємо до вас з величезним задоволенням, у вас дуже гарні дівчата, але на жаль саме холпці постійно жадають із нам поспілкуватися. Певно в вашому місті такий менталітет:)

- Ви самі собі зачіски робите?

- Мені робив Міша, Міші робила його мама, а Морозу ми кєпку до голови приклеїли, і нічого так, тримається:)

- Який ваш гастрольний графік, звідки ви приїхали, куди відправитеся з Полтави?

- Ми зіграли концерти в Донецьку та Харкові, приїхали до вас, а тепер прямуємо додому до Рівного, де поміняємо шкарпетки і рванемо в Чернівці, після того вже напевне починаємо запис п’ятого альбому, і до осені виїзджати нікуди НЕ-БУ-ДЕ-МО:)

- Які є ваші побажання полтавським фанам?

- Слухайте справжнє і українське, і залишайтеся такими, які ви є, ми вас дуже любимо.

- В сучасній музиці є термін «Альтернатива», альтернативні гурти на заході збирають стадіони, в нашій же країні, шоу-бізнес тяжіє до розділення за жанрами, як то реп, рок, попса тощо. Чому це так?

- В світі немає альтернативи, це міф. Є D.I.Y.-культура незалежної музики, а альтернатива... дуже нечітке визначення. Може та сама Тіна Кароль, яку ми так «любимо», грає альтернативу групі «Чотири в КПЗ», або «В сраку громадську думку»

- Чи вважаєте ви українські гурти, які співають російською мовою зрадниками національної ідеї?

- Взагалі-то, це не дуже етичне запитання, не нам про це судити, адже дуже багато людей в Україні розмовляють та співають російською мовою. Мова – то не є політика, це-голос душі, але коли ти бажаєш заробляти музикою і виходиш на рівень, коли твоя творчість репрезентує твою державу, май совість – співай українською. Дуже вже достала уся та українська «попса» російською мовою. Навіть для російських слухачів ми цікаві насамперед своєю самобутньою мовою, підтвердженням того є продаж по Росії дисків «ВВ» та «Океана Ельзи». Але якщо людина співає чесно, для себе, вона вільна це робити тією мовою, яка їй ближча та рідніша.

- Дякуємо за чудовий виступ.

DIYclab, АРТ-М
http://diyclab.moy.su/


 
ПУБЛИКАЦИИ
Брем Стокер: «Ми вороги банальності, тому «кровь-любовь» навряд потрапить до нашого альбому»
ИНТЕРВЬЮ
Брем Стокер: «Ми вороги банальності, тому «кровь-любовь» навряд потрапить до нашого альбому»
30.10.2013

Хто не чув про рівненський гурт Брем Стокер, той нічого не чув про українську рок-музику! Ці чи не єдині справжні панки на теренах нашої країни невтомно працюють, записують нові альбоми, виступають на різних фестивалях, у багатьох містах не зважаючи ні на які проблеми та життєві перипетії. А скоро представлять нову платівку, яка буде нести не лише якісний панк-рок, а й масу сюрпризів. Отож, про новий альбом, панк-рок в Україні і про Ібанез – Олексій Казанцев

Брем Стокер: «Натхнення при створенні пісень у нас ніколи не було. Достатньо пару пляшок горілки та швепс»
ИНТЕРВЬЮ
Брем Стокер: «Натхнення при створенні пісень у нас ніколи не було. Достатньо пару пляшок горілки та швепс»
03.08.2011

Загадковість і відвертість, титулованість і пофігізм – їх коротка характеристика. Отже – легендарні Брем Стокер. Олексій Казанцев (фронтмен гурту) для Київського Рок Клубу повідав про андеграунд, глобалізм, ставлення до молодіжної культури і багато іншого

Брем Стокер - нове відео на пісню «хлопці вбили негра» присвячене антірасизму
ИНТЕРВЬЮ
Брем Стокер - нове відео на пісню «хлопці вбили негра» присвячене антірасизму
17.10.2007

Вийшло нове відео Гурту Брем Стокер на пісню «хлопці вбили негра» присвячене анті расизму. Відео розміщене на сайті гурту. Монтував та знімав його учасник хіп-хоп бенду «Туса З Буса» ВОЙС Злий Пес. Це перша робота гурту в запланованій низці тематичних відеоробіт циклу український діавай. Кліп заплановано мине офіціальні телеканали і буде розповсюджуватись через мережу Інтернету та на дисках з виступів гурту.

ДОСЬЕ ДИСКОГРАФИЯ
Бойовик
Бойовик
2015
альбом
слушать
Франкенштейн
Франкенштейн
2013
альбом
слушать · рецензия
Діско-Панк
Діско-Панк
2010
альбом
Збиране
Збиране
2008
альбом
рецензия
Бісова сила
Бісова сила
2007
разное
слушать
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Сергей Михалок спел свою культовую песню Воины света на украинском
НОВОСТИ
Сергей Михалок спел свою культовую песню Воины света на украинском
13.07.2022

Сергей Михалок и группа Ляпис Трубецкой презентовали новый сингл и видеоклип на песню Воїни світла на украинском языке. Перевод песни сделал украинский поэт, активист и волонтер Сергей Жадан