К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

«Некрополіс» - за ким ліра плаче?

17.09.2005 · Новости
Некрополіс

Вони носять траур за приреченим людством. Тому найкомфортніше почуваються серед стародавніх мурів. Замків, які бачили не лише розквіт вельможних панів, а й незворушно стежили за їхніми останніми днями. Фортеці, що дожили до наших днів, ніби позбавлені душі, і лише готи здатні хоча б на мить повернути їх із небуття.

Ошатний Збаразький замок вже вчетверте дав притулок фестивалю «Некрополіс». Місцеві мешканці вже не бояться готів, а ті вже не губляться в казематах замку.

Готи в розкішних, але одноколірних шатах зібралися ще з обіду. Сонце не палило їхнє чорне волосся, але зсередини готів з’їдала нетерплячка. Хтось незадоволено нарікав на запізнення. Але тру-готик-паті має починатися присмерком.

День пішов спати під віолончель «Замкової тіні». Львівські менестрелі не вперше в Збаражі, а от їхні земляки «Полинове поле» не так часто виїжджають за межі рідного міста. Через те їх виступ дуже очікували і ті, хто бачив ватагу на «Тарасі Бульбі», і ті, хто чув про нову групу зі старою музикою. На жаль, оперного вокалу на «Чорній лірі» ніхто не почув, оскільки вокалістка гурту приїхати не змогла. (Дивним збігом став той факт, що не приїхала до Збаража і вокалістка «Audi sile», через хворобу Інна вимушена була залишитися вдома). А втім, це лише вивело на перший план гроулінг, на який завжди є попит серед меломанів.

«ZSUF», певно, найуніверсальніша ватага в країні. Їх хочуть бачити і на фолькових, і на готичних фестивалях. У текстах останніх пісень побільшало крові, тому їх виступ був цілком доречним.

Віртуальний патронат групи «Sweet sixty nine» здійснює ресурс «Antipop», тому не важко було здогадатися, в якому напрямку линутимуть їх звуки. Здогадатися і помилитися. «Depeshe mode», які обслухалися nine inch nails, – дуже примітивна характеристика. Ліпше сказати, що то є якісна готична електроніка, якої давно бракувало в наших плеєрах. Власне, візуальне враження від ватаги не гірше. Вокаліст подібний до Кроноса, що от-от переведе годинник назад, чарівна кобітка з гітарою і танцівниця – втілення BDSM-мрії.

«Audi sile» останнім часом дуже багато виступають. Після випуску дебютного альбому група стала по-справжньому необхідною. Але це не загальмовує музичний поступ. По-перше, готик-піпл на «Чорній лірі» зміг почути сайд-проект Анни Вольф та Волорда «Eternity». Ну, а по-друге, в репертуарі групи з’явилося кілька нових речей.

Останньої теплої ночі гріх було ховатися за мурами, тож ді-джеї лишили сети на подвір’ї замку. А от у катівні замку цілу ніч горіли свічки, освітлюючи фотороботи invisible woman. У кожній світлині помітно витримку, смак і професійність. Хоча сама мисткиня вважає себе самоучкою. Та чи важливо це, коли зі знімків Невидимої жінки промовляють замки чи пронизують поглядом юні доньки Акаші?

Гот-культура стає все масовішою, але досі не асимілювалася. Навпаки, вона не покидає відвойовані території. Клуб «Гамадіон» на Галичині чотири роки утримує готичну монополію. Буквально днями виповнилося 4 роки з дня проведення вечірки «Некрополіс» у Львові. І вже не десятки людей.., а сотні. При всьому милуванні смертю готика не мертва, тому за кілька років найсміливіші фантазії фестивалю стануть реальністю.

Олександра ВАСИЛЬЧУК


 
ПУБЛИКАЦИИ
Готичний фестиваль Некрополіс: Чорна ліра. Як це було
НОВОСТИ
Готичний фестиваль Некрополіс: Чорна ліра. Як це було
20.09.2004

1-12 вересня у Збаразькому замку проходив перший у Україні готичний фестиваль. Фест відбувався два дні (точніше навіть дві ночі) та був максимально концентрованим в програмі. Своїми виступами порадували кращі українські готичні гурти, а також гість з Польщі - Fading colours. Отож далі читайте точніше про кожен день фестивалю.

11-12 вересня 2004 року відбудеться готичний фест. «НЕКРОПОЛІС: Чорна Ліра»
АНОНСЫ
11-12 вересня 2004 року відбудеться готичний фест. «НЕКРОПОЛІС: Чорна Ліра»
25.08.2004

Організатори фестивалю очікують прийняти до 2,5 тисяч українських та східноєвропейських фанів. В програмі фестивалю виступи менестрелів, лицарські поєдинки, відеоінсталяції, мистецькі перформенси та виставки, алхімічні досліди. Цілу ніч до самого світанку готичні діджеї будуть перемішувати звуки та ритми темної музики, а цв'яхом дійсва стане довгоочікуваний виступ найкращої польскої групи «Fading Colours», а також легенди української готики «Кому Вниз».

Готична вечірка Некрополіс «Тризна»
АНОНСЫ
Готична вечірка Некрополіс «Тризна»
23.05.2004

Цього разу Готичний клуб «Гаммадіон» та Український Готичний Портал запрошують на дійство що буде вже вдруге представлене в Збаразькому замку. Попередня вечірка «Навський Великдень», що відбулась тут 17 квітня 2004 р. дала змогу зрозуміти, що українська готика достигла до свого першого фестивалю на який українські готи зберуться восени 2004 року. А наразі в ніч з 29 на 30 травня саме тут в підземеллях кавярні «Легенда» з вечора до світанку буде діятись щось несамовите, просякнуте меланхолійно-романтичним духом древніх мурів легендарного замку

РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Обзор сцен на 360 градусов, прямые трансляции и даже фуд-корты
АНОНСЫ
Обзор сцен на 360 градусов, прямые трансляции и даже фуд-корты
09.09.2020

19-20 сентября на украинской онлайн-платформе hover.link — БеZVIZ Pre-party 1.5 пройдет первое мероприятие. Это пространство, которое максимально воспроизводит музыкальный фестиваль в реальности