К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Відповідь Українського Готичного Порталу на лист гурту Audi Sile

07.02.2005 · Новости

NB: Текст листа складався та редагувався багатьма учасниками УГП, тому стилістика відповіді різна і подана оригінально.

Більшість напевно пригадує що у травні 2004 декотрими невідомими персонами були застосовані заходи, аби зірвати виступ Кому ВниZ у Німеччині (який продуюсувався gothic.com.ua) шляхом розсилання неправдивої інформації про редакцію УГП, редактора видання та гурту Кому ВниZ організаторам фестивалю WAVE GOTIK TREFFEN. Листи фальсифікаторів та позиція Порталу були також опубліковані у низці українських видань (Перехід 4, Народний оглядач, Україна). Концерт відбувся, а УГП та КОМУ ВНИЗ й надалі йдуть шляхом розвитку сцени та сили духу.

Три тижні тому на адресу Українського Готичного Порталу та особисто редактора видання Стренжера була опублікована стаття, у якій мало місце спотворені факти, а також неправдива інформація, пов'язана із спільною роботою гурту Ауді Сіле та УГП. Справжні імена та адреси учасників команди УГП усім відомі і за свої вчинки ми відповідаємо власним іміджем. Імена ініціаторів поширення дезінформації також не є секретними: Євген Репетько (відоміший псевдом «Zen» та «Антіпоп»), його «колега» Павло (Pl), новий учасник гурту Ауді Сіле Анна «Вольф» та, частково, менеджер гурту Ростислав «Хоміус» Антиміс. УГП радить вам у майбутньому зважено ставитися до інформації, що поширюється цими людьми, оскільки вони неодноразово поширювали негативну та завідомо неправдиву інформацію про УГП та Стренжера.

УГП не реагує на будь-які спроби скандалу та погрози, перериває спілкування із тими, хто цим займається. За багато чисельними проханнями наших відвідувачів ми хочемо цього разу розпочати практику публікації відповідей (одна відповідь на ситуацію). Головна мета - продемонструвати, що УГП як найбільша славянська промоагентура, яка працює у СНД та Європі, бажає внести максимальну чіткість у відносини з гуртами зараз і на майбутнє.

Ситуація з Ауди Зиле: як усе було.

Український Готичний Портал відмовився від роботи з гуртом 2 місяці тому, у жовтні, про що повідомив гурт та їх менеджера - Ростислава «Хоміуса» Антимиса, у свою чергу гурт підтвердив отримання інформації. Поширена зараз заява про те, що гурт за своєю ініціативою пішов на розрив відносин - свідома дезінформація. Український Готичний Портал повідомляє, що змушений розірвати будь-які відносини із безумовно цікавим проектом, перш за все через незадоволення гуртом як партнером. Багато чисельні причини цього можуть бути знайдені у наступному пункті і в тексті, що далі.

Причини

Зокрема: зрив другого видання накладу «Української готики» (шляхом затягування пере підписання договору), певна спроба зірвати концерт у Києві - ультимативна вимога прийняти гурт у новому складі за день до концерту - яку УГП змушений прийняти, задля уникнення зриву великої готик-вечірки, врешті усі затрати УГП значно зросли. Перед усе - небажання гурту працювати над новим матеріалом (який був необхідним задля просування гурту) та інші причини, пов'язані з елементарним невиконанням гуртом партнерських обов'язків перед Порталом.

Лист Ауді Сіле та відповідальні за його поширення

Деякий час тому гурт, з яким УГП співпрацював протягом 2-х років, з ініціативи Анни Вольф опублікував на домашній сторінці вказаного Євгенія Родько («Антіпоп», «Zen») листа, у якому явно спотворювалися чи не усі факти про хід відносин гурту та УГП.

Наразі Ауді Сіле перенесла провину за частину перекручувань на менеджера гурту Ростилава «Хоміуса» Антимиса, що не виправдовує музикантів, які підписалися під цим листом, та тих, хто сприяв поширенню листа, не перевіривши достовірність його змісту.

Відповідь Українського Готичного Порталу

Нижче наведені обидві версії подій задля об'єктивної оцінки - текст листа та коментарі УГП. Оригінальній лист наведений звичайним шрифтом, коментарі та відповіді учасників УГП - виділеним.

---початок листа---

Про УГП група взнала у травні 2002 року, коли там почали з'являтися статті про існування в українській провінції на ім'я Козова, що на Тернопілі, тоді двох музикантів, які грають, названий у статтях УГП, - gothic-industrial. Народжені Тернопільським Рок-клубом, якому не зраджували і не зрадимо доки будуть про нас пам'ятати, ми грали музику, не задумуючись про належність до стилів і напрямків. Як готичну групу нас вперше запросив на вечірку у Львові екс-менеджер Khomius. Від тоді ми як готична група даємо виступи по сьогоднішній день. Саме Khomius відтоді організовував наші виступи на готичних сценах і дав перші записи чотирьох пісень гурту Audi Sile («Так», «Ти моя», «Народ», «Геть з моєї землі») Віталію Федуну - Stranger'у, керівнику УГП. Саме після цього і почалися статті про Audi Sile. У лютому 2003 ми були запрошені Юрком Зеленим (ФДР-Радіоцентр) від каналу «1+1» на зйомки програми «Остання Барикада» з гуртами «Кому Вниз», «Вій», «Вінки» на тему «Українська Готика». Саме там був згаданий УГП і його адреса в інтернеті Khomiusом , який приймав участь як менеджер Audi Sile, а не представник УГП.

Ініціатором цієї передачі був суто Юрко Зелений (за що йому подяка), втім вона відбулась за безпосередньої підтримки УГП: з попереднім анонсом, наданням гуртів (Кому Вниз та Вінки) та за участі представника УГП в західному регіоні - Ростислава «Хоміуса». Ця передача в перший раз презентувала Ауді Зіле на ТВ, до цього вся інформація про гурт обмежувалася репортажами на УГП.

На обговорення теми був запрошений лідер групи - Віталій Усік - Drakon, але за проханням Хоміуса та порадою Юрка Зеленого, уступив місце менеджеру.

No comments…

Вся співпраця з УГП на той час полягала в обговоренні на форумі порталу творчості і анонсуванні подій, до яких ми не залучались.

Перебуваючи з виступом у місті Черкаси 4 березня 2003 року (до якого УГП не має відношення) Ростислав Антимис - Khomius повідомив нас по мобільному телефону про майбутню розмову з Strangerом. Розмова відбулася в той же день - після концерту ми були запрошені в Київ на особисту зустріч в нього вдома. Там була підписана перша і єдина угода не з УГП, а з Віталієм Фєдуном на право використання трьох композицій - «Так», «Ти моя», «Геть з моєї землі» - від Audi Sile у компіляції «Українська Готика vol.1».
Під час розмови була виражена велика симпатія і до музики, і до гурту в цілому, були обіцяні виступи в Києві, Польщі, Німеччині і т.д. Єдиний концерт, який нам влаштувало УГП, відбувся у Києві 3 вересня 2004.

Усе правильно, але:

- З гуртом весь час йшла розмова тільки про один трек Ауді Зіле на збірці - або «Ти моя» або «Так» або «Моя земля» (у якого якість буде краща). На жаль, гурт подав треки для збірки зі значним запізненням (фактично, коли диск уже був готовий до випуску) , і їх якість була жахлива. За проханням музикантів ми почекали ще одну версію (що кращою по якості не виявилась) треків. В результаті цього диск «Українська готика» вийшов із значним запізненням сам через Ауді Зіле, бо інші гурти матеріали надали вчасно. На диск пішов тільки трек «Так» лише з точки зору «хітовості», бо як вже зазначалось, якість усіх треків абсолютно не відповідала тій, що необхідна для видання.
-
- Гурти, які бажають виступати на престижних фестивалях за кордоном повинні мати мінімум - якісний матеріал (що хоч зведений має бути професійно), бажано - виданий альбом та треки англійською. Все це має бути надано організаторам фестивалів. Так було з КОМУ ВНИЗ, GRAY/SCALE, DUST HEAVEN та ВІНКАМИ, деякі з яких УГП вже по 2 рази привозив до Німеччини.

Протягом 3-х років в Ауді Зуле не з'явилось жодного якісного треку, через брак матеріалу не було видано альбому, і не з'явилось жодного треку англійською. Маємо протилежний приклад - гурт ХОЛОДНЕ СОНЦЕ, який за пів-року (!) записав якісний та талановитий матеріал до першого альбому і який УГП видало за місяць. Наразі ХОЛОДНЕ СОНЦЕ вже переклали майже весь альбом на англійську, виграли конкурс реміксів L'AME IMMORTELLE, виступило в Білорусі, планує поїхати в Польщу. Ми весь час нагадували Ауді Зіле про потребу працювати над матеріалом, але діло не просувалось черз невідомі причини.
Всупереч цьому, УГП з великою симпатією до талановитого гурту та на свій ризик, подавав існуючий матеріал гурту на фестивалі в Польщі та Німеччині у 2005 році, але відізвав його після розриву роботи з гуртом та публікації не правдивої інформації про Портал.

УГП організував для Ауді Зіле не «один концерт в Києві», як вони кажуть, а 11 концертів. Менеджером Ауді Зіле був Хоміус, який був «представником УГП в регіоні». Саме, як учасник порталу, він організовував концерти та фестивалі, и протягом останніх трьох років, за його безпосередньої підтримки, Ауди Зіле мало можливість виступити (список наданий Хоміусом):

1.19 травня 2002 р. Львів, готична вечірка «Некрополіс» (разом з The Litz, Neon)
2. 2002 р. Львів фестиваль «Рокотека»
3. 22 січня 2003 р. Львів, клуб «Лялька», «Depeche Mode Party»
4. 26 лютого 2003 р. Львів, клуб «Лялька», готична вечірка «Некрополіс» (разом з «Вінками»)
5. 4 жовтня 2003 р. Олесько, Олеський замок, готичний міні-фестиваль Некрополіс. Карнавал (разом з Zsuf).
6. 14 лютого 2004 р. Львів, клуб «Стара Фіра», готична вечірка «Некрополіс. Кривавий Валентин»
7. 17 квітня 2004 р. Збараж, Збаразький Замок, Готичний міні-фестиваль 8. «Некрополіс: Навський Великдень» (разом з Zsuf)
9. 21 серпня 2004р. Меджибіж, фестиваль важкої музики Extreme Vision Open Air 2004
10. 12 вересня 2004р. Збараж, готичний фестиваль «Некрополіс:Чорна Ліра»
жовтня 2004р. Тернопіль, акція «Чиста Україна»

Разом с концертом у Києві УГП було організовано 11 концертів для гурту за 3 роки. За відсутності виданого студійного матеріалу, це доволі непогано. А мав би УГП матеріал, то були б вже і концерти за кордоном

Перед цим концертом Віталій Фєдун на правах організатора, продюсера Audi Sile у Німеччині, яким самоназвався,

1) При розмові з Ауді Зіле гурт виявив великий ентузіазм, що Стренжер є людиною, яка погодилась займатися майбутньою участю в фестивалях в Німеччині чи Польщі, так як це робив для Кому Вниз та інших гуртів. Пробиваючи гурт на фестивалі Стренджер діяв не від свого імені, а від імені УГП, що вже відоме як найбільша промо-агентура готики в СНД.

2) Цікаво: Учасники гурту хотіли виступати за кордоном і хотіли щоб УГП цим займався, а наразі Ауді Зіле звинувачують УГП у тому чого самі хотіли.

3) Без питань та будь-яких коментарів музиканти були «на словах» готові активно працювати, але закінчилось все тим, що на протязі 1,5 року і УГП і Стренжер регулярно питали гурт - «чи вже записаний якісний матеріал?», «чи вже є треки на англійській?», а отримував одну щиру відповідь «Скоро буде!». В результаті як би не просував гурт Стренжер в Европі, йому було просто нічого показати чи надати організаторам фестивалей та студіям, бо музиканти просто нічого не робили. І в решті решт терпець в УГП урвався…

намагався втрутитись у внутрішні і особисті справи гурту,
обмежуючи склад. А саме: поставив умови, де в ніякому разі не повинна була грати у гурті, а особливо на виступі організованому УГП, клавішник Анна Вольф.

Справа йшла протилежним чином - після запитань: «чому гурт не їде у заздалегідь обговореному з ним складі у Київ?» Гурт поставив умови, що без нового неузгодженого учасника виступати не буде і концерт таким чином був би зірваним. УГП змушений був поступитися забаганкам гурту, не бажаючи обманювати людей та зривати паті.

(Проблема з відсутністю в складі групи клавішника афішувалася в інтернеті майже рік. Анна Вольф люб'язно запропонувала свою допомогу у виступі в Києві. Для обговорення виступу в Києві, наданні нового матеріалу та попереднього пробного виступу, Audi Sile запросив Анну приїхати на фестиваль в Меджибож. На Extreme Vision Open Air 2004 відбувся перший виступ з Анною, після якого групою було запропоновано місце постійного (а не сесійного, як запропонувала Анна спочатку) учасника. Опісля була підготовча репетиція перед концертом в Києві.)

Це все дуже цікава історія, але УГП-організатори концерту у Києві (Лекс та Сварог) можуть чітко казати: в обумовленому для Києва концертному складі Анна Вольф не фігурувала до останнього дня. І організатори погодилися з ультимативними умовами участі неузгодженого учасника тільки через те, щоб не підвести відвідувачів вечірки, хоча неочікуваний каприз гурту призвів до непередбачених витрат, змінених у рейдері та транспортуванню та багатьом іншим проблемам.

- не підходив за фінансовими міркуваннями новий драммер гурту Андрій Зубакін (Nameless, Ptaxa Project).

1) Подібного Стренжер взагалі не говорив. УГП вимагає у гурту привести хоча б один факт, що підтверджує подібне.
2) Організатор київсього концерту Лекс (який і вів переговори із гуртом) важає, що Зубакін не грав, а лише імітував гру на ударних, оскільки усі ударні були електронними. До цього Лексу дуже важко далося за короткий термін знайти ударну установку, яка, як виявилося, виконувала функцію бутафорії.

Це стало для нас першим сигналом. Така позиція Strangerа та його співпрацівників остаточно підірвала віру в чесну «співпрацю», чисте продюсування і правильність обраного шляху ведення шоу-бізнесу.

Скоро після цього концерту УГП вирішив припинити будь-які відносини із гуртом (на основі спроб зірвати готик-паті, випуск збірки та іншого). Та провів з ініціативи Сварога зібрання учасників УГП, де була обговорена уся ситуація. За кілька тижнів у кінці вересня, УГП офіційно поставив Ауді Сіле строк у 7 днів на чесне підписання контракту - і про це знав Хоміус (через якого ця інформація була передана гуртові) та інші учасники УГП у Києві, які потім провели зібрання.

За виступ в Києві, який негативно вплинув на нас фінансово і морально, за ударну установку з групи Audi Sile зняли 80$, і цим самим пояснивши відсутність гонорару, оплативши лише витрати на пальне нашому екс-менеджеру Хоміусу, машиною якого ми приїхали до Києва, та надавши житло і харчування.

Рішення про без гонорарний виступ було узгоджене з менеджером гурту Хоміусом, ще за тиждень до концерту, 23 серпня 2004. виступ гурту у Києві мав у першу чергу промоутерський характер.

Організатор УГП-вечірок у Києві Lex також підтвердив, що наявність гонорару не фігурувала в умова, обумовлених з київськими організаторами, до умов входили компенсація проїзду ( у даному випадку бензину, оскільки гурт їхав на машині), проживання, харчування учасників гурті, а також виконаня умов тех. Райдеру (ударна установка, басовий та гітарний комбіки, стійка під мікрофон і т.д.). Згадуваний ударник Андрій Зуба кін вночі після виступу АЗ виявив бажання негайно виїхати до Тернополя,. Незважаючи на те, що такий варіант його від'їзду не був обумовлений, київські організатори пішли йому назустріч, виділили кошти на оплату квитка та доставили його на вокзал. Ця сума не була вирахувани із суми, виплаченої Хоміусу, в наслідок «оплата за бензин» була навіть збільшена, що свідчить про позитивне ставлення організаторів до гурту.

Повторимося, що без гонорарний виступ був заздалегідь узгоджений з гуртом. Варто також відзначити, що за 10 років усі промоутери на таких самих без гонорарних умовах. Патріархи готик-сцени гурт КОМУ ВНИЗ виступили у травні у Києві на УГП-паті на без-гонорарній основі, таким чином дружньо підтримавши роботу УГП. Жодному із готик-гуртів, що виступають на міні-фестивалі Некрополіс (під координацією Хоміуса) гонорари не були виплачені, однак ані КОМУ ВНИЗ, ані жоден з інших гуртів фестивалю не писав з цього приводу відкритих заяв, як це роблять Ауді Сіле.

Після чотирьохгодинної розмови з лідером Audi Sile - Драконом, Stranger добився нульового результату впливу на гурт, наобіцявши за виконання його умов - виступ без клавішника - по суто особистій неприязні, драммера по фінансових, - фантастичну розкрутку: 2 концерти у Польщі (один з них на відомому готичному фестивалі Castle Party), Wave Gothic Treffen у Німеччині, випуск альбому, виступ з гуртом Кому Вниз, Audi Sile не купилось і не продало своїх принципів і переконань, які не розходяться з загальнолюдськими. На внутрішні втручання у справи гурту Strangerу вказали не тільки музиканти, а ще деякі впливові особи з УГП. Після цього Audi Sile називає правдиву цифру, три рази Stranger вибачався перед лідером особисто і гуртом в цілому, і визнав свою помилку, сказавши: «Я вчинив неправильно і втручання у справи гурту ні мене, ні УГП більше не повториться».

Варто відзначити, що Стрейнжер не пропонував гурту виступів у Європі, та інших бонусів за концерт без клавішника, усі перелічені пропозиції були зроблені гуртові задовго до цього і взагалі не знгадувались у розмові як аргумент.
Також варто відзначити різні менш спотворені факти щодо роботи та спілкування гурту з учасниками Порталу. Розмова Стренжера із лідером гурту Драконом тривав не 4 години, а 30 хвилин. Єдиний виступ гурту у Польщі, про яий на етапі літо-2004 йшла мова, це участь Audi Sile на фестивалі Castle Party, розмов про інші концерти гурту у Польщі не було, а можливих концертів гурту із КОМУ ВНИЗ геть не обговорювалися.
Вимушені поступки гуртові під тиском зриву концерту важко назвати «3 разовим вибаченням». Так, ми готові йти н апоступки заради попередження зриву готик-паті, куди з'їжджаються готи з усьої України.

А повторилося! Через занедбаність сайту Audi Sile на УГП, через неможливість доступу членів гурту, через наповнення річної давності, та неанонсуванні подій, нефункціонування деяких розділів, група поставила 10-денний термін по виправленню недоліків. Від особистих розмов Дракона та Strangerа з питаннь роботи сайту та доступу до нього,

Підкреслюємо, УГП із власної ініціативи відкрив сайт гурту. Це не обумовлювалося та не обіцялося. «Дракон» ніколи не розмовляв зі Стренжером про «доступ до сайту». Жоден учасник гурту ніколи не просив доступу до сайту гурту, сайт вів із власної доброї волі та ініціативі дизайнер УГП - Дерек. УГП був готовий надати гуртові повний доступ (логін та пароль до сайту), за першою вимогою гурту, але цього не сталося.

результатів не було, а на питання про обіцяні концерти, була відповідь «дайте студійних запис англомовного альбому, буде вам і Польща і Німеччина».

Ми справді просили гурт надати нам новий матеріал, однак це було необхідно, у першу чергу для ведення переговорів з організаторами фестивалів. Однак, на жаль, за останні роки ми не отримали від них нічого. Без нового матеріалу займатися промоушеном гурту важко, а наявність матеріалів значно спрощує ораганізацію концертів за межами України. Щиро сподіваємося, що цього року гурт зможе записати достатню кількість нового матеріалу для видання свого першого альбому.

Нічого подібного не сталося, і нічого не змінилося. Audi Sile не повірило, що для демо потрібен запис оригінал англомовного альбому. Він був потрібен для чогось іншого...

Дуже цікава фраза «він був потрібен для чогось іншого...». Цікаво, для чого, на думку гурту, був потрібен Стрейнджеру новий запис?

Щодо сайту, доступу ми так не отримали. Тоді було вирішено відокремитися від УГП.

До цього часу УГП вже повідомило Ауді Зіле про «повний розрив стосунків» через менеджера гурту Хоміуса. Члени гурту, зокрема Анна Вольф, отримали цю інформацію і підтвердили її отримування (зокрема- Анна Вольф). Що до доступу до сайту, то ми вже казали, що: ми б дали доступ до сайту по першому запиту гурту, але на жаль ніяких запитів не отримали.

По-перше, завдяки новому менеджеру Анні Вольф та її друзям, якім ми висловлюємо свою подяку і підтримку, ми зареєстрували домен, знайшли хостінг, створили та наповнили новий сайт Audi Sile.

До речі, дизайн та контент «нового» сайту дуже схожий (на 99%) на старий сайт гурту, розроблений учасниками УГП Дереком та Хоміусом. Напевно створення й розробка «нового» сайту більшою мірою складалась із копіювання старого сайту на новий хостінг.

По-друге, почали самостійно просуватися і займатися організацією концертів. Після чого офіційні зв'язки групи Audi Sile та Віталія Федуна розірвалися.

Немає сенсу ще раз нагадувати, що офіційні зв'язки УГП (як промо-агентури) та Ауді Зіле (як гурта) були вже розірвані за 2 місяці до цього листа за ініціативі УГП.

Останній же почав вести брудні інтриги проти гурту, а також проти його окремих музикантів.

Просимо надати підтвердження ціх брудних інтриг проти гурту....

Взагалі, ми були згідні на два сайти - офіційний www.Audi-Sile.org.ua та неофіційний www.gothic.com.ua/audisile , як часто мають інші гурти. Тільки і це не прийняв Stranger, всілякими утисками впливав на нашого нового продюсера Хоміуса, намагався закрити наш офіційний сайт.

Цікаво, яким чином Стренжер намагався закрити сайт гурту, якщо він, за запевненнями гурту, перестав цікавитися гуртом після розриву, не спілкувався із Хоміусом після розриву, та не мав жодного доступу до другого сайту.

Відтоді почалися наклепи на групу і його учасників безпосередньо виртуальніми притисканнями на форумі сайту УГП, так і в реальному житті.

Будьте ласкаві, надайте якись приклади цих притискань, особливо в реальному житті.

Перед фестивалем в Мінську (Білорусь) Dark Way, на який нас безпосередньо та особисто запросили організатори, до нашого продюсера надійшов лист від організаторів, в якому вони повідомили про те, що голова УГП Stranger обливає брудом групу та її творчість

Ми вже попросили гурт у форумі уточнити, зто із організаторів Дарк Вея направив такого листа, однак не отримали нормальної відповіді.
Організатори цього фестивалю - Шаманка та Кирило Профіт про цей лист ніколи не чули та висловили свій подив про почуте від нас. У відповіді на наше запитання Шаманка сказала:

«Обливає брудом????? Повна маячня! І жодного листа ми не вислилали. Не дуже приємно, що нас якимось краєм затягнули у це і що даються якісь посилання на листи, яких ми не відсилали.»

Ми ще раз уточнили цю інформацію у організаторів фестивалю, н ащо вони відповіли чітко:

« ЖОДНОГО «обливання брудом» групы AUDI SILE не згадувалося!!!!»

Підтверження та джерело: тут.

На жаль, гурт ніяк не прокоментував цього факту.

та ставив під сумнів її належність до готичної формації,
натомість пропонує тернопільський love-metal гурт «Холодне Сонце», який йому більш до вподоби як пластичний матеріал.

Давайте відверто подивимось на речі:

Український Готичний Портал запропонував на фестиваль Dark Way гурт ХОЛОДНЕ СОНЦЕ, тому що гурт вже активно працював і вже випустив студійний альбом. Ми зробили так, як зробила би будь яка інша промо-агентура.

До речі ми не пожалкували, що в першу чергу пропонували саму Холодне Сонце, бо вони відповідально приїхали, а АУДІ ЗІЛЕ (які теж були запрошені) не приїхали хоча в цей час більше ніде не виступали. Закономірно, що після цього УГП та інші ще більше впевнилися в неможливості серйозно працювати з гуртом на даному етапі.

Хоміус одразу повідомив нам про цей лист та ознайомив з його змістом.

Тобто, про лист якого не існувало...

Доречи, ці наклепи ніякого впливу на організаторів не мали.

...бо їх не було. І все одно Ауді Зіле не приїхали і вдома в цей час теж не виступали… а Холодне Сонце встигли виступити і в Білорусі з оранжевими стрічками, і отримати запрошення виступити на Майдані в Києві.

Білоруський сценарій повторився з польськими організаторами Castle Party, де в телефонній розмові з братами Раковськими, Stranger казав, що ми не готові і знаходимося не в робочому стані, і знову запропонував як компенсацію Холодне Сонце. Ось таке «чесне» та «чисте» продюсування робить УГП. Про цей факт нашого продюсера особисто повідомив один з організаторів та наш друг Лєшик Раковський, а Khomius нас.

Насправді все було інакше, в розмовах з організаторами Стренжер сказав тільки те, що «Ауді Зіле не має матеріалу», що було абсолютною правдою. А представляти Україну на Castle Party з точки зору УГП має гурт, що веде активну діяльноість та має не тільки напрацьований матеріал, але й випущений альбом - Холодне Сонце чи інші. Участь Холодного Сонця в фестивалі 2005 - це приклад чесної політики УГП: просувати тіх, хто це заслуговує.
УГП вже давно співпрацює з Castle Party і надалі буде зберігати стосунки з своїми польськими друзями, тому учасники Ауді Зіле можуть полишити спроби писати наклепи про УГП організаторам.

Ми не підписали другу угоду з УГП в Збаражі на фестивалі, який був організований на кошти польського посла в Україні та клубу Гаммадіон (Патрік, Торквемада, Хоміус), а УГП створило лише інформаційну підтримку, не надавши жодної фінансової та музичної допомоги

УГП присвятило фестивалю велику вечірку в Києві, що дало максимально можливу рекламу. Також УГП привабило на фестиваль людей з багатьох міст України через свої бази, розсилки серед укр. готів та партнерські видання. УГП зробило сайт фестивалю (офіційний сайт був зроблений з значним запізненням). УГП через УГП-шників чи близьких до УГП журналістів організувало _усі_ зйомки, що були потім показані на ТВ. Окрім того, що можна назвати названо інформаційною підтримкою, УГП домовилось майже з половиною гуртів які виступили на цьому фестивалі, організувало приїзд хедлайнера фестивалю, гурт Fading Colours, і надало «свої» гурти - Вінки, Холодне Сонце та Gray/scalе. УГП також надало своїх діджеїв (Lex, Core, Werewolf), які приїхали за свої кошти та відпрацювали безкоштовно на фестивалі. За це УГП не отримало ні одного слова подяки, крім постійних незадоволених закидів безпосереднього організатора Хоміуса, що ніби-то зробленого було недостатньо…

(гурти, з якими вів переговори Stranger, не приїхали, доречі сам Stranger теж не приїхав).

Стренжер від імені УГП домовився з Fading Colours та гуртами УГП - Вінки, Холодне Сонце та Gray/scale. Тобто, 4 гурти з якими домовлявся Стренжер від імені УГП приїхали та виступили. Також Стренжер домовився з гуртами, Theodor Bastard (Russia), Siela (Litva) і Secret Discovery (Germany) які не приїхіали і не виступили з вини самого Хоміуса.
С початку, коли Стрейнджер почав переговори з гуртами, Хоміус сказав, що гроші на покриття проїздах витрат є і треба тільки домовитись по звязкам Стрейнжера про безгонорарні виступи. Після того, як Стрейнджер через свої дружні стосунки домовися із названими гуртами, Хоміус видав факт того, що грошей не було і немає. Після цього Стренжер мав досить неприємні розмови з гуртами, особливо з Secret Discovery, які погодились виступати без гонорара і резонно не розуміли, як можна домовлятись про виступ не маючи грошей навіть на покриття затрат на проїзд.

Ми зробили свої висновки, не варто ризикувати репутацією порталу, і запрошувати гурти лише заради Хоміуса, який знав, що грошей на ці гурти не було і не буде, а їх імена використав, для того, щоб привабити відвідувачів.

Замітки від Веревольфа: загальна ораганізація фестивалю у Збаражі залишилась незадовільною (це впливало і на імідж УГП як співорганізатора). Другого дня Werewolfу довелося як мінімум двічі вирішувати організаційні проблеми, оскільки організаторів не було на місці. Першого разу - коли у Данко перестав працювати ді-джейський пульт (до речі, він не працював обидва дні, ді-джеї працювали у дуже поганих умовах), довелося шукати Хоміуса, оскільки ніхто не знав, що робити.
Другого разу - дирекція замку не випускала «звукачів» з території, вони почали нервувати, і знову Werewolfу довелося шукати організаторів, яких ніде не було поблизу. Це як мінімум два приклади, у яких приймав участь Werewolf.

Загалом можна відмітити, що все вищевказане зроблене Хоміусом, перед усе - афера с гуртами та обман відвідувачів, а також - погана організація та відношення до учасників, значно зашкодили іміджу УГП.

В запропонованому контракті були такі умови: безгонорарний дозвіл на використання нових двох пісень для поновлення готичної компіляції «Українська Готика vol.1» , себто нові пісні для перевидання старої компіляції. Як се пояснити?

УГП пропонува гурт Ауді Зіле тільки перепідписати старий контракт, згідно з яким Портал мав би можливість видати додатковий наклад компіляції «Українська Готика vol.1». Мова знову ж таки йшла не про три композиції, а тільки про вже представлену на компіляції композицію «Так», бо дві інші були ще гірші за якістю.
Спочатку гурт казав що «загубив контракт», потім ще щось придумав і таким чином затягував _перепідписання контракту на 1 трек_.

Тільки через те, що цей контракт так і не було підписано Ауді Зіле, зірвалось перевидання диску «Українська готика», що представляє укр. готичну сцену і де були поміщені треки гуртів Кому Вниз, Вінки, Dust Heaven, Gray/scale, Скрябін та багатьох інших.

Пан Сварог (представник УГП в Києві), який і пропонував нам підписати цю угоду не зміг відповісти на поставленні питання.

За інформацією від Сварога на всі питання, які виникали, Сварог дав відповіді Ростиславу «Хоміусу» Втім, після пояснення для чого потрібно перепідписання контракту, жодного запитання від гурту не прозвучало. Члени гурту сказали, що їм треба подумати.

Остання спроба заволодіти гуртом Audi Sile та його музикою була в кінці вересня. Запропонована угода вже була надрукована і складена Віталієм Фєдуном на продюсування та випуск альбому. За угодою,
- співавторство в музиці і текстах з Віталієм Фєдуном,
- Віталій Фєдун отримував одноосібні права розпоряджатися розповсюдженням та використання альбому,
- дизайн альбому не належав групі,
- фінансова сторона залишалася закритою для музикантів Audi Sile.

«Віталій Федун», як головний редактор, представляє УГП і це був стандартний контракт для України, такий само контракт підписували усі гурти, чії композиції було включено до компіляції включаючи Скрябін, Кому Вниз, Вінки, Dust Heaven та інші. Фінансова сторона контракту була чітко обговорена з гуртом через їх менеджера Хоміуса, який, до речі, хотів «свою частину» з грошей. Якщо Ауді Зіле не підписувало до цього контракти, то не треба з цього робити «дивину» і пробувати звинуватити представника УГП. Проте, дійсно, дизайн альбому мали розробити дизайнери УГП - Дерек або Біхолдер і цей дизайн обов'язково мав бути узгодженний із гуртом. До речі, дизайнер УГП, Дерек, розробив дизайн диску по своїй ініціативі ще весною 2004.

Хочемо звернутися до модераторів і співпрацівників Strangerа.
Ми хочемо плідної цивілізованої чесної співпраці.

Нажаль, ми не бачимо сенсу у продовженні співробітництва, протягом останніх 2 років ми робили все від нас залежно для вашої розкрутки, але ви самі зробили все можливе для припинення співробітництва.

Які претензії у вас особисто до групи Audi Sile. Чим саме вона зашкодила у вашому житті.

Вище перераховано дуже багато причин нечесної співпраці та партнерської невідповідальності, через які УГП в жовтні відмовилось від співпраці з гуртом. Ми не маємо ніякої особистої неприязні до гурту.

Давайте це обсудимо, ми хочемо обговорити проблему з готами на Українському Готичному Порталі, і хто дав право УГП вирішувати кому бути там, а кому ні.

Будь-ласка обговорюйте «вашу проблему» на порталі з ким хочете, ніхто вам це не забороняє. Але робіть це без образ та беззмістовних звинувачень, як це було до цього.

Модератори, чому ви закрили нам доступ на форум, вже не менш як півтора місяці, аргументуючи це технічними проблемами, в той час коли, інші мають безпроблемний доступ. Про нас кажуть неправду, а ми не можемо захиститись. То це ми не чесні? То це ми порушуємо умови? Чекаємо на вашу відповідь, а також на надання можливості спілкування з готами на форумі УГП.

Попереднє обговорення фрагментів вашого листа було проведено у форумі. Жоден з учасників Ауді Зіле не є забанений, ні одної чіткої відповіді на задані в форумі питання не було надано. Було тільки перенесення вашої вини на менеджера Хоміуса.

---кінець листа---

Висновки

Важко, а точніше необачно було по-максимуму вкладати зусилля www.gothic.com.ua та продьюсувати гурт який з своєї сторони нічого не робить.

Ауді Зіле показали в багатьох ситуаціях здатність нехтувати і не використовувати те, що УГП як продюсер надавав гурту. Серед багатьох фактів цього можна навести найбільш «тенденційні» - Ауді Зіле не поїхали на значну готичну-подію в Білорусь з своєї примхи та не могли на протязі 3 років зробить жодного трека матеріала необхідного для організації участі гурту на престижних фестивалях.
Ще одним з переконливих прикладів може бути типова ситуація яку гурт теж замовчує: коли Ауді Зіле запропонували зробити ремікс польській групі Agonized by Love гурт відмовився це робити, а Gray/scale та Вінки (інші УГП гурти, які самі проявили ініціативу!) зробили за 5 днів якісні ремікси, що в результаті виграли конкурс та попали на сд. Наразі гуртами зацікавилися в Польщі.

Поки більшість креативною часу гурт Ауді Зіле займало: ставить ультиматуми організаторам УГП готик-паті, зривати випуск УГП сд, пробувати пролізти на фестивалі від імені УГП без нормального матеріалу і розповсюджувати безпідставний бруд про УГП та його учасників у вигляді «відкритих листів».

Від себе ще можемо добавити без іронії: з нетерпінням чекаємо, що Ауді Зіле врешті-решт цього року випустить свій перший студійний альбом та стане таким чином сформованим митцем, як Холодне Сонце і інші гурти, які вже це зробили.

p.s. Український Готичний Портал публікує цей лист і свою реакцію на нього, щоб люди мали змогу ознайомитись з обома версіями і самі визначити де правда.

Український Готичний Портал не буде витрачати час на скандали, ми вже подали свою позицію з цього питання. У нас багато роботи, ми не маємо часу писати нісенітниці на форумах, на відміну від нових «представників та опікунів» гурту, що роблять собі ім'я на скандалах. Ми ще раз повторюємо: Український Готичний Портала зла за погане на Ауді Зіле не тримає і ми бажаємо безумовно талановитому гурту, творчої наснаги, можливості реалізувати свої задуми і усього найкращого!

Український Готичний Портал

Віталій «stranger» Федун (головний редактор)
Юрій «Сварог» Ткачук (преставник УГП в Києві)
Олександр «Beholder» Гречаник (дизайнер УГП, гурти Dust Heaven / Grayscale)
Олег «Moonwalker» Файницкий (представник УГП в Россії)
Кирил «Lemon» Копа (представник УГП в Одессе)
Віталій «Werewolf» Самойлик (программіст, організатор УГП-паті в Одессі)
Володимир «LeX006fx» Казаков (організатор УГП-паті в Києві)
Марина «Evilly» (редактор розділу Кіно на УГП)
Василь «DarkRose» Гоцко (учасник УГП в Тернополі, гурт Холодне Сонце)
Николай «Sauron» Махин (редактор розділу Переклади лірики на УГП)
Светлана «Tyranor» Казмерика (корреспондентка в Литві)


 
ПУБЛИКАЦИИ
Не дала земля - дали «Audi sile»
НОВОСТИ
Не дала земля - дали «Audi sile»
04.08.2005

Тернопільський клімат, безперечно, сприяє творчості. Здається, жоден місцевий гурт не лишився поза увагою якогось фестивалю. «Перлини сезону» змирилися, що оминути увагою тернопільських музикантів просто не вдасться. «Неймлесс» та «Холодне сонце» вже вивозили гран-прі з Запоріжжя. «Audi sile» цього року забрали диплом.

Презентация альбома Audi Sile в Киеве [19.04.2005, Киев, Ориана]
НОВОСТИ
Презентация альбома Audi Sile в Киеве [19.04.2005, Киев, Ориана]
29.04.2005

Апрель продолжает пичкать столичного слушателя музыкально-металлическими мероприятиями. На сей раз диско-клуб «Орияна» завлекал на свой гостеприимный танцопол презентацией альбома «DeMonsteRation» группы Audi Sile.

Audi sile - життя після УГП
НОВОСТИ
Audi sile - життя після УГП
25.02.2005

«Audi sile» пішли з українського готичного порталу (УГП), де перебували останні два роки. Що гурт отримає натомість, покаже час. Але будь-який поступ мусить дати позитивні наслідки.

ДОСЬЕ ДИСКОГРАФИЯ
Не дала земля
Не дала земля
2007
разное
слушать
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Обзор сцен на 360 градусов, прямые трансляции и даже фуд-корты
АНОНСЫ
Обзор сцен на 360 градусов, прямые трансляции и даже фуд-корты
09.09.2020

19-20 сентября на украинской онлайн-платформе hover.link — БеZVIZ Pre-party 1.5 пройдет первое мероприятие. Это пространство, которое максимально воспроизводит музыкальный фестиваль в реальности