К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Рок з молоком #42. Дикі Серцем

26.08.2013 · ИнтервьюРок з молоком #42. Дикі Серцем

Дикі Серцем - український рок-гурт з міста Львова, заснований у 2009 році.  На рахунку в гурті такі фестивалі, як «Руйнація», «Підкамінь», «Захід», «Октоберфест», «Дні добросусідства», виступ на головній сцені до Євро-2012 у Львові, головні сцени до дня міст та багато інших. Стиль музики був сформований не відразу. З самого початку це був поп-рок з елементами британського року, інді, панку та блюзу. Пройшло багато часу поки в «Диких Серцем» виробився свій стиль. А сьогодні ця команда відома не лише в західних регіонах. Немалу роль у цьому відіграло те, що їх пісня «Життя у казці» стала саундтреком до фільму… Та про все це (і не тільки це)  детальніше – вокаліст гурту Роман Милян.

Привіт! Гадаю, для початку слід розказати читачам про гурт. Може, з цього і почнемо? З чого почався гурт?

Гурт почався з його заснування. Олег (гітара) і Василь (барабани), фактично, і є засновниками гурту в 2009 році. Довго проходячи крізь переміни складу, вони попадають на мене в 2011 році, після чого в нас ще відбувається єдина зміна... І до нас прийшов басист Сергій Ляшук. Починалось все з того, що Олег з Василем грали в іншому гурті важку музику, але Олег дав декілька демок і дико захотів втілити їх в життя.

А як з’явилася назва?

Фактично, це ідея Олега. Та тут не обійшлось без впливу фільму. Назва якнайкраще описує емоції учасників групи.

Раз уже заговорили про фільми... Ваша пісня «Життя у казці» стала саундтреком до фільму «Доторкнись і побач». Пісня писалася під фільм чи у вас вже раніше була вона в репертуарі?

Вона була раніше в репертуарі і мала бути родзинкою нашого ЕП альбому. Ну, в принципі, так і сталось:)

Відчуваєте, що прибавилося популярності після виходу фільму?

Ми і без того ставили великі ставки на цю пісню, так як завжди питаємось багатьох людей після концертів, яка пісня дуже сподобалась. Ця лідирувала.

Як загалом народжуються ваші пісні?

Цікаве питання. Більшість пісень пише Олег, і каже, що приділяє цьому дуже багато часу. Потім дає мені слухати демо записи, я стараюсь відчути пісню і вже на репетиції з приблизними словами ми доопрацьовуємо її до ідеалу. Правда ж, інколи буває, що просто десь сидимо відпочиваємо, і під хороший настрій (без пива тут не обходилось) придумували пісню. Наприклад, пісню «Ні біль, ні страх» (в і-неті є демо запис) ми придумали і записали всього десь за 2 години.

У ваших піснях переважає тематика людяності, любові, дружби, життя, відносин... Приходиться стикатися із ситуаціями, де ці орієнтири порушуються?

Хм. Важке питання. Я дуже активна людина і, незважаючи на свій молодий вік, побачив вже дуже багато речей і ситуацій. Що ж про порушення орієнтирів, так тут дуже важливо бути емоційно не стабільним, а коли все добре – тексти писати важче. Хіба що – все просто ну дуже суперсько! Це теж емоційний рушій.

Ну, а як на Вашу думку: який найгірший порок в сьогоднішньому суспільстві? Який переважає?

Багато людей перестали жити, а почали просто існувати. Думаю, найгірший порок – це бути зомбі і не змінювати життя на краще.

Повернемося до творчості. Вас інколи порівнюють зі С.К.А.Й. Бісить це?

Бісить – це ще слабко сказано. Але бісить не те, що порівнюють, а те, що кажуть начебто ми хочемо бути як вони. Це неправда! Ми беремо досвід з-закордону і, судячи зі всього, С.К.А.Й. теж.

А хто із закордонних найбільше до душі?

Для мене «Lifehouse», «3 doors down», «Nickleback». Це по вокалу. Олег по музиці говорив, що дуже поважає «Bon Jovi» і подібних до цього. Та загалом, ми слідкуємо за всім, стараємось рамок не ставити в стилях.

Хотілося б поговорити ще й про відео роботи. На даний час у вас три кліпи («Вона твоя», «Життя у казці» і «Розправляємо крила» ). Чи плануєте знімати в найближчому майбутньому ще відео? Наприклад, на сингл «Любив, любитиму»?

Нажаль, знімати ми зараз нічого не будемо, в плані кліпів, так як фінансово цього не потягнемо -  хочеться гроші вкласти в запис пісень. Але ми створили свій канал в Ютюбі, де будемо періодично закидати певні відео, просто не будемо їх називати офіційними кліпами. Можливо, навіть в майбутньому зробимо декілька онлайн-презентацій, чи концертів через YouTube.

«Розправляємо крила» - це був наш найперший запис, і я передбачаю, що коли дійде питання до випуску альбому, можливо, ми цю пісню перепишемо. А тоді вже по звучанню подумаємо. Та це не скоро.

Коли з’явиться вже ваш альбом чи ЕР? Є хоч якась інформація по, наприклад, назві, концепції?

Ми плануємо випуск ЕП альбому на 1 вересня, маємо трішки затримку з одним треком, так як хотілося б його зробити спільним з іншим гуртом чи співаком. Та й робота це затяжна, фотосесії і т.д. Але ми точно його випустимо, виходу нема. Дисків друкувати не будимо, інтернет зробив цю річ не вигідною. Хіба що, можливо, по замовленню. Але не думаю, що так вийде.

До речі, ви не співпрацюєте з лейблами, продюсерами?

Поки що ні з лейблами, ні з продюсерами ми не співпрацюємо, тягнемо власними силами, але нам щастить і в нас є дуже багато друзів, які нам у всьому допомагають. Можливість колись працювати з продюсером була, але це відразу показалось на творчості. Продюсер має повністю відчувати групу і не забувати давати певну свободу в музиці, принаймні, я так думаю. А з лейблами ми просто справи ще не мали.

Припустимо: якщо випаде можливість потрапити до шоу-бізнесу (в розумінні його як ротацій на популярних каналах та радіостанціях), при цьому – поступитися звучанням, текстами, певними принципами... Згодитесь?

Ми є в ротаціях і для того нам не потрібно було нічого міняти. Сумніваюсь, що з цього щось би вийшло...

А як же стиль групи?! Можна записати якісно трек, а потім робити на нього ремікс, тоді – нехай. А реміксувати основний рушій творчості... Думаю, «Дикі» цього б не витримали.

Чого для вас не вистачає в сучасній українській музиці?

Всього хватає. Є добрі групи, є не дуже, є продюсери, є концерти. Єдине, чого не хватає, так це активності людей. Якраз вернулись з фестивалю «Тарас Бульба». Були здивовані від малої кількості людей при умові, на мою думку, ідеальної організації фестивалю.

Вітаю, до речі, із вдалим виступом на ТБ-2013! Загалом, як вам такі фестивалі? Який найцікавіший був інцидент?

Дякую. Було насправді дуже важко, усі групи були на дуже високому рівні, та й музика була зовсім інша. Ми раді, що публіка нас сприйняла такими, які ми є, і підтримала. Це дуже круто. Найбільше запам’ятались очі Олега і Сергія, коли вони побачили рівень інструментів в інших гуртів: було видно наскільки б їм хотілось мати не гірше. Але всьому, як кажуть, - свій час.

Яка ваша творча мрія на сьогоднішній день?

Хотілося б зібрати стадіонну кількість людей на концерті!

Кілька «диких» слів для читачів та шанувальників:

Не просиджуйте життя, добивайтесь своєї мрії з усмішкою, і не забувайте, що все добро завжди вертається!!! Будьте щасливі і приходьте до нас на концерти, а ми подаруємо вам якісну музику!

Автор:
© Рок.Киев

 
ПУБЛИКАЦИИ
Дикі Серцем: «Перший альбом вийшов для нас «кров’ю і потом»
ИНТЕРВЬЮ
Дикі Серцем: «Перший альбом вийшов для нас «кров’ю і потом»
02.01.2014

Нарешті гурт «Дикі Серцем», який заснований ще у 2009 році, випустив свій дебютний повноформатний альбом. З часу заснування гурт встиг багато де пограти, багато записати аудіо, багато зняти відео, прозвучати у фільмах… Тому вихід альбому – цілком логічний. Бо ж скільки можна відтягувати? Але не одним альбомом живе гурт. Чим ще – про це розказав лідер «Диких Серцем» - Роман Милян

ДОСЬЕ ДИСКОГРАФИЯ
Без зайвих слів
Без зайвих слів
2013
альбом
слушать · рецензия
Життя у казціКЛИП
Життя у казці · 2013
337 тис. просмотров
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Андрей Толок, Haissem: «Музыка не шашлык, она не маринуется»
НОВОСТИ
Андрей Толок, Haissem: «Музыка не шашлык, она не маринуется»
19.07.2020

Автор и вдохновитель поп-группы Ampula Seven, блэк-метал команды Haissem и формации Sunset Forsaken, о том, что внутренняя потребность в творчестве важнее внешних стимулов