К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Зелена Толока – очистимо наше місце

20.05.2009 · АнонсыЗелена Толока – очистимо наше місце

Було…

16 травня, на Замковій горі за ініціативи фестивалю «Країна Мрій» та партнера фестивалю – компанії «Кока-Кола Україна» відбулась друга Зелена Толока, присвячена Міжнародному Дню Клімату. В такий спосіб організатори презентували Етнічний фестиваль «Країна Мрій» та зробили ще одну спробу привернути увагу громадськості до гострої проблеми забруднення довкілля. Головна мета заходу – мотивувати киян дбайливіше ставитись до природи, починаючи з малого – піклування про чистоту рідного міста.

«Забруднення навколишнього середовища – одна з найбільших проблем сучасності. Адже від того, чим ми дихаємо, яку воду п’ємо та які продукти споживаємо сьогодні залежить добробут наших майбутніх поколінь завтра, – наголошує Олег Скрипка. – Наразі ми не можемо лишатись осторонь цієї проблеми. Саме тому головний акцент цьогорічного фестивалю «Країна Мрій» буде поставлено саме на тему охорони екології довкілля».

Місце прибирання було обрано не випадково. Відомо, що крута Замкова гора була місциною неприступною, і саме це сьогодні стало головною бідою історичної пам’ятки Києва – територія є вкрай важкодоступною для прибиральників та комунальних служб.

До участі в Зеленій Толоці долучилися Фома з гурту «Мандри», кінорежисер Олесь Санін, брати Капранови з видавництва «Зелений пес», Влад Кириченко («Наш Формат»), гурти «Хорея Козацька», «Михайлове Чудо» та «Фанфаре Оркестра», а також всі небайдужі – молодь, студенти, люди старшого покоління і навіть діти.

Буде…

Музичні новини НЕПОПСА та сайт «Интересный Киев» запрошують вас взяти участь у Зеленій Толоці, присвяченій Дню Києва.

23 травня о 12:00 разом з однодумцями музикантами та слухачами ми збираємося на прибирання Юрковиці.

Юрковиця- найперша офіційно визнана (ще в путівниках XVIII століття!) Лиса гора, яких, як Вам може бути відомо в нашім місті більше десятка. За всіх часів сюди з'їжджалися, зліталися на шабаші, з'їзди й симпозіуми елегантні дами на мобільних мітлах. Ці специфічні аеродроми, на думку Василя Стуса, залучали в Київ не тільки відьмочок, але й душі геніальних поетів. Висота її 175 м над рівнем моря, так що право називати цей пагорб горою не підлягає сумнівам. Тут багато цілющих джерельних джерел і струмків.

Сьогоднішня Юрковиця - це досить своєрідна ландшафтно-історична зона Києва. Тут зосереджені  пам'ятки унікальної промислової архітектури Києва другої половини XIX - початку XX століття.. Це й цегельний   завод, історія якого начинется з кінця  XIX століття. Колишній пивоварний завод - «дідусь «Оболоні», працював тут з 1892- року. Сьогодні від нього залишилася лише сама стара київська заводська труба, на якій видна дата її будівлі - 1895 рік.

А ще Юрковиця - це одне з найкрасивіших панорамних місць Міста, відоме хіба що його щирим знавцям. Місце, де можна по-справжньому «політати» над нашим містом, побачити його красу. Це НЕ ПОПСОВЕ МІСЦЕ, куди співтовариство «Интересный Киев» і програма «НЕПОПСА» радіо ДжемFM (Київ 95,6 fm)- збирають тих, хто дійсно хоче зробити ПОДАРУНОК МІСТУ до Дня Києва.

Ми збираємося в суботу, 23 травня в 12:00 на зупинці «Соляна» 14 і 9 трамвая (10 хвилин від ст м.Лук’янівськая, карта).

* Із собою бажано мати міцні рукавички.


 
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмены групп The Gitas и O.Torvald – представили общую песню
НОВОСТИ
Фронтмены групп The Gitas и O.Torvald – представили общую песню
02.05.2022

«Досить» – это гимн воинам, которые сейчас защищают украинскую землю и независимость от военной агрессии России