К сожалению, русская версия публикации отсутствует, предлагаем вариант на украинском языке

Кращі Люди в травні перекриють хрещатик

04.05.2009 · НовостиКращі Люди в травні перекриють хрещатик

З кожною вечіркою наближається до фіналу перший сезон благодійного арт-проекту Кращі Люди, спільно ініційований радіостанцією ДжемFM та мережею закладів Docker.

30 квітня під час тринадцятої за рахунком вечірки Кращі Люди свої годинні сети представили групи 45ЕН і Qarpa. Дві абсолютно різнопланові інді-групи гармонійно вписалися в рамки одного концерту, метою якого була презентація найяскравіших вітчизняних груп з жіночим вокалом.

Виступ харківсько-київського тріо 45 ЕН для більшості глядачів став відкриттям вечору, адже група існує не так давно, і саме через те не встигла розповсюдити максимум інформації про себе. Харизматична вокалістка Анастасія Пліс вразила публіку з першої пісні, і тримала увагу публіки та інтригу протягом усього виступу, що для малознайомої групи можна в певній мірі вважати подвигом, тим більше в умовах клубного виступу. У фіналі виступу 45 ЕН тричі виходили на біс, після чого нові фани групи нишпорили Хрещатиком, щоб купити квіти, та встигнути їх подарувати Анастасії Пліс. Останнім часом  45 ЕН активно працюють над пошуком видавця свого дебютного альбому, студійна робота над яким практично закінчилася. За план-мінімум група собі ставить реліз платівки протягом 2009 року.

Цього року свій другий альбом також планує видати добре знана формація Qarpa. Під час вечірки арт-проекту Кращі Люди група Ірени Карпи представила пісні альбому inЖИР та старі хіти, що видавалися під брендом Фактично Самі. З січня група не давала виступів у столиці, і концерт на джемівській вечірці став своєрідною «перевіркою боєм» перед сольним виступом, який Qarpa дадуть 6 травня у столичному арт-клубі «44». Саме там група вперше представить кілька пісень з майбутнього альбому, над яким студійна робота добігає фіналу.

Планувалося, що  нові пісні Qarpa обнародують саме на вечірці Кращі Люди, однак зміни в графіку виступу групи призвели до того, що не всі музиканти змогли зіграти в концерті, тому показ новинок Qarpa перенесли на 6 травня. Нагадаю, що у вечірці Кращі Люди анонсувався виступ групи Парадуш, однак за  день до концерту група була вимушена відмовитися від виступу, адже підтвердилася її поїздка до Лондону, де Парадуш зводитимуть свій другий альбомом. Різниця усього в пів години в таймінгу вечірки Кращі Люди призвела до того, що група Qarpa не змогла виступити у повному складі, але то не вплинуло на загальні позитивні враження від їх концерту.

Найближчим часом проект Кращі Люди може вийти за межи клубу Docker’s ABC, та провести кілька вуличних концертів на Хрещатику. На останній вечірці серед учасників проекту виникла емоційна дискусія з приводу формату концертів – робити їх або у вигляді традиційної вуличної акустики, або  як масштабні майданні концерти. Упродовж травневих свят оргкомітет має визначитися з форматом та списком учасників тих акцій. Однозначно одне – Кращі Люди в травні заспівають на Хрещатику.

Найближчі події від ДжемFM:
14 травня - клуб Docker’s ABC – арт-проект Кращі Люди- Карна, ПружиныНет, Гудімов
20 травня - МЦКМ Жовтневий - серія Джем-концертів «Живий звук – твій рок-н-рол» - «Чіж і Компанія»
28 травня - клуб Docker’s ABC – арт-проект Кращі Люди - O. Torvald, Marakesh, Riffmaster
4 червня - Docker Pub - Фінал першого сезону арт-проекту Кращі Люди. Великий акустичний гала-концерт.

 
РЕКОМЕНДАЦИИ
No comment
НОВОСТИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВОСТИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвийские рок- и метал-группы и другие представители индустрии выражают свою поддержку народу Украины в это непростое время!