Антитіла: «Хочеться, аби кожен був щасливий від того, що він робить»

15.01.2014 · Інтерв'ю
Один з найкращих гуртів України – АнтитілА вирушають у великий міжнародний тур на підтримку третього альбому «Над полюсами». Це вже значне досягнення для молодого колективу. Але це, безперечно, свідчить про якість та актуальність продукту, який робить цей київський гурт. На сьогодні хлопці мають багатотисячну армію шанувальників (не лише в нашій країні), активну громадську позицію, три студійні альбоми, їх пісні в ротації на всіх радіостанціях (включаючи російське Наше Радіо). Та, що казати… Про плани та сьогодення гурту – його незмінні учасники: Тарас Тополя та Сергій Вусик.
 
Вітаю! З кожним роком АнтитілА збільшують армію прихильників. Цьому свідчення – великий міжнародний тур містами СНД. За якими критеріями ви обирали міста?
 
Сергій Вусик: Вже досить давно нас запрошували і в Білорусь, і в Росію. Декілька разів звертався оргкомітет Слов’янського базару з пропозицією прийняти учать у фестивалі. Але з різних причин нам не вдавалося потрапити до сусідів з концертом. В даний момент все склалося так, що під гаслом презентації нового альбому «Над полюсами», і туру в його підтримку, АнтитілА, нарешті, окрім рідних українських міст, завітають ще й у Мінськ, Москву, Санкт-Петербург, Курськ, Вороніж та Бєлгород. Впевнені, що це будуть драйвові вдалі виступи!
 
У вас в репертуарі є пісні російською. А з огляду на те, що перший концерт туру пройде у Мінську, не було бажання записати щось і білоруською мовою? Чи кавер зробити якийсь?
 
Тарас Тополя: Є декілька Білоруських команд, які пам'ятаємо ще з дитинства. Серед них і Сябри, і Ляпіси, і NRM. Вони вміють співати рідною мовою красиво і з душею. У нас навряд чи вийде так само красиво заспівати білоруською, тому, гадаю, експериментувати не будемо. Тим більше, що для них ми цікаві саме з українськими піснями. Їх і веземо.
 
Стосовно самого альбому… Особисто для вас «Над полюсами» вийшов таким як ви його і хотіли бачити, чи щось все ж переробили б?
 
Тарас Тополя, Сергій Вусик: Здебільшого так. Над ним працювала вся команда і загалом «Над полюсами» це – саме те, чого чекали і намагалися реалізувати. Звичайно, що переслуховуючи через певний час однозначно появиться бажання щось додати чи змінити, але то вже треба робити поправку на те,  що у творчих людей ідеалу, як такого, мабуть не існує. Постійний розвиток, метаморфози, експерименти... З таким набором понять важко створити щось, що неможливо вдосконалити.
 
Є пісня, яка для вас найдорожча? Виконуючи яку, емоції переповнюють найсильніше?
 
Тарас Тополя: Пісні, як діти, не можна виокремлювати когось. Інші образяться:)
 
Свого часу ваші пісні були в ротаціях на Нашем Радио, а пісня «Смотри в меня» (з альбому «Вибирай») протрималася у «Чартовій дюжині» аж 10 тижнів! На новому вже альбомі є «міжнародні» хіти?
 
Тарас Тополя: Наразі плануємо презентувати декілька треків в ефірі «Нашего радио» під час перебування в Москві. Надіємося, що вони також стануть популярними і частими гостями російських радіоефірів.
 
Ваш новий альбом більш, так би мовити, серйозніший, ніж попередні. В ньому більше «вічних» питань та тем. З чим це пов’язано?
 
Тарас Тополя: Мабуть з тим, що дорослішаємо. Плюс нові ідеї не дають спати. А коли ти артист, що може донести позицію, точку зору, світогляд до тисяч людей, ти просто зобов’язаний це робити. Ми так вважаємо. Тому і пишемо про різне, але загалом все про те ж саме, про одне – Любов.
 
У доробку Антитіл є пісні, які не входили до альбомів, не виконувалися на концертах… Не було думки випустити якийсь збірник, куди б увійшли, наприклад «Мила», «Зима», «Заходь до мене в гості» і т.д.?
 
Тарас Тополя: Ці пісні ніколи не відносилися до Антитіл у тому форматі, у якому ми стали відомими широкому загалу. Це, скоріше, моя особиста проба пера і підліткові експерименти. АнтитілА почали існувати у 2008 році, коли зібрався повноцінний сталий склад музикантів –друзів. Тому у спільний доробок ці треки ніколи не вносилися, і до сучасних Антитіл не мають ніякого відношення. Думаю, то очевидна відповідь, що ніхто не збирається ні торкатися тих композицій, ні експериментувати з ними.
 
Сьогодні досить часто практикуються онлайн трансляції концертів. Ви не плануєте такого?
 
Денис Швець: В Україні не часто. Але хочеться поекспериментувати. Гадаю, скоро з гуртом АнтитілА щось таке трапиться.
 
Дехто в Росії дізнався про АнтитілА уже давненько завдяки команді КВН «Сборная Камызякского края», заглавною піснею якої є «Бери своє і йди». Ви не знайомі із квнщиками?:) І як ставитеся до такого факту?
 
Тарас Тополя: Стали знайомими після того, як почули пісню в ефірі. З однієї сторони – це не дуже коректно використовувати музику без нашої згоди, але в цьому форматі це нормально, хлопці реально смішні, і нам це імпонує. Тим більше, що пісня стала для них фартова:)
 
А де б ви хотіли, аби ваші пісні були використані? Чи до якого б проекту ви хотіли б написати музику (фільм, вистава і т.ін.)?
 
Тарас Тополя: Мріємо про саундтрек до блокбастеру або драми. Наразі вже є досвід роботи з фільмами. Окрім того, наш клавішник Сергій Вусик особисто написав музичний супровід до повнометражного фільму «Легкая как перышко». Скоро, гадаю, ми всі зможемо побачити його на екранах кінотеатрів. Це спільна україно-нігерійська мелодрама з дуже цікавим сюжетом!
 
Ви виступали на Євромайдані. Чим для вас, загалом, є цей всеукраїнський феномен?
 
Тарас Тополя: Феномен піднятої голови, але не скинутого ярма.
 
Чого ви чекаєте від 2014-го року?
 
Тарас Тополя: Щастя. Просто хочеться, аби кожен був щасливий від того, що він робить, отримував задоволення і розвивав себе і оточуючих!
 
Кілька слів для читачів сайту:
 
Бажаємо Вам куражу і драйву! Рок – це протест. Давайте піднімемо протест в першу чергу проти своєї ліні і гордовитості. Станемо відкритими і світлими! Це – просто! Варто лише спробувати!
 
А АнтитілА запрошують всіх на наші концерти! Скоро великий тур, завітаємо в кожне велике місто, слідкуйте за афішею на нашому сайті і приходьте, обіцяємо буде на повну!
 
Митько Сяржук
© Рок.Київ

 
ПУБЛІКАЦІЇ
«Молоком» – третій сингл з альбому «Все красиво» від Антитіла
НОВИНИ
«Молоком» – третій сингл з альбому «Все красиво» від Антитіла
02.08.2015

Вибір третього синглу став складним іспитом для учасників Антитіл. Музиканти намагалися обрати саме ту пісню з чотирьох можливих претендентів, які, як їм вважалося, заслуговують потрапити до радіоефіру

«Завжди моя» - дебютний сингл з майбутньої платівки Антитіла
НОВИНИ
«Завжди моя» - дебютний сингл з майбутньої платівки Антитіла
08.12.2014

Ця пісня народжувалася у серцях хлопців, що їхали розбитими польовими дорогами в мікроавтобусі під завалами військової амуніції, медикаментів, одягу. Вона народжувалася за братньою вечерею біля великого казана та під час нічних розмов з патріотами на передовій. І в горі, і в радості, але з вірою у Перемогу!

АнтитілА презентували новий альбом «Над полюсами»
НОВИНИ
АнтитілА презентували новий альбом «Над полюсами»
02.12.2013

29 листопада в київському клубі Caribbean Club АнтитілА презентували новий альбом «Над полюсами» та нову концертну програму. Ще за годину до запланованого часу початку концерту перед головним входом у клуб вишикувалась довжелезна черга глядачів, а сам виступ Антитіл розпочався з годинною затримкою, аби всі прихильники змогли потрапити всередину Caribbean Club

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
HELLO
HELLO
2019
альбом
HELLOКЛІП
HELLO · 2019
4 млн переглядів
TDMEКЛІП
TDME · 2017
3 млн переглядів
ОдинакКЛІП
Одинак · 2016
5 млн переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
НОВИНИ
Latvian Rock and Metal is with Ukraine!
02.05.2022

Латвійські рок і метал музичні колективи та інші представники індустрії висловлюють свою підтримку народу України в ці важкі часи!