Теплі «Обійми Дощу» для замерзлих киян

17.12.2010 · Новини

Згадую теплий вечір, це було, мов учора… І, не зважаючи на те, що ці рядки присвяченні світлому почуттю кохання, вони досить в тему. По-перше, було дійсно тепло, не лише через опалення Sullivan Room, а й через атмосферу, неповторну атмосферу, подаровану нам чудовими музикантами і чудовою музикою. По-друге, лише лінива, або дуже поспішаючи людина не сказала героям вечора які вони хороші і як їх люблять.

Якщо ви зрозуміли, про що ці речення, значить, скоріш за все ви це все бачили і відчували всіма своїми органами чуттів, для решти ж скажу: 10 грудня відбувся сольний виступ київського гурту «Обійми Дощу», приурочений до одразу двох знаменних для колективу подій — п’ятого дня народження і виходу нового синглу «Світанок».

Щойно зайшовши в приміщення клубу, перше, що впадає в око — кількість і різноманітність публіки. І якщо кількість здивувала менше — аншлаг гарній музиці зібрати не важко, то різноманітність дійсно вражала: в фойє спостерігалися як люди молодшого студентського віку, так і люди віку похилого, та й зовні всі різнилися практично радикально.

Як тільки все це різнобарв’я людей перемістилося до зали і комфортно там розташувалося, музиканти вийшли на сцену. І, як-то кажуть, понеслась.

Легкий звук дощу, вірші, і, зрештою, музика, описати словами яку неможливо. Це все зігрівало душу і приносило шалене естетичне задоволення. Щодо програми, вона здебільшого складалася з добре знаних пісень, які не так давно увійшли в перший повноцінний альбом ОД під назвою «Елегія», проте були й нові пісні, дві з яких були презентовані в якості складових синглу.

Після двох віршів і десятьох пісень гурт оголосив антракт, в кінці якого з стелі на сцену спустився екран, на якому і було презентовано нову відео роботу на «Світанок», що також увійшла до ЕР.

В другій частині концерту колектив влаштував публіці справжній сюрприз — зіграв такі пісні, які, їм і не властиві, і не зовсім їхні: серед зіграних в 2ї частині була композиція російського гурту «Оргия Праведников», трек з репертуару сайд-проекту гітариста ОД під назвою «Клініка», а не властивою для свого колективу вокаліст Володимир охрестив одну з «найзатишніших» пісень — «Кімнату».

Найсмачніше «Обійми Дощу» лишили на кінець. Після «Темної ріки» сцена спорожніла, проте люди і не збиралися розходитися, а навпаки активно напружували свої голосові зв’язки криками «Браво!» та «Біс!». Колектив просто не міг не підкоритися бажанням загалу, тож зіграв ще дві свої чудові пісні: «Самотні Ночі» та «Дорогою Вічності».

Наприкінці виступу музиканти по-справжньому щиро дякували присутнім і розказали, що на знак своєї поваги та любові до публіки, вони власноруч спекли печиво, яким всі охочі мали нагоду пригоститися на виході з клубу.

До речі, на підтвердження моїх слів про кількість публіки можу сказати, що чекати на свій верхній одяг довелося чекати майже годину, і це автор стояв ще не в самому кінці черги!

Так закінчився затишний і теплий вечір. І був він, мов учора. І хочеться такого, напевно, і завтра. Але так вже сталося, що сольні концерти «Обійми Дощу» дають лише раз на рік. Але ось ще одне «але»: але не сольні — доволі часто. На печиво не сподівайтеся, але відчути цю неповторну атмосферу я вам наполегливо раджу при першій же нагоді.

Zitch


 
ПУБЛІКАЦІЇ
Обійми Дощу повертаються з великим сольним концертом
АНОНСИ
Обійми Дощу повертаються з великим сольним концертом
12.01.2018

Рок-гурт Обійми Дощу, впевнено заявивши про своє повернення в український музичний простір із новим альбомом «Сон», потішить слухачів великим сольним концертом з оновленою програмою

Обійми Дощу закінчили роботу над дебютним альбомом
НОВИНИ
Обійми Дощу закінчили роботу над дебютним альбомом
28.08.2009

Дебютний альбом київського гурту «Обійми Дощу» шанувальники сумної, по-осінньому ліричної рок-музики чекали кілька років, і нарешті він доступний у мережі з 29 серпня 2009 р. Завантажити реліз можна буде з офіційного сайту гурту

Обійми Дощу: «Мы легко можем выйти за рамки стиля»
ІНТЕРВ'Ю
Обійми Дощу: «Мы легко можем выйти за рамки стиля»
01.01.1970

Очень часто многие группы открываются тебе благодаря знакомым и друзьям. Именно таким образом чуть больше года назад в мои жадные руки попал диск с разными музыкальными вкусностями для ознакомления, которые должны были удовлетворить мой аппетит меломана. Среди десятка групп на болванке оказалась демо-запись «Обіймів Дощу».

ДОСЬЄ ДИСКОГРАФІЯ
Сон
Сон
2017
альбом
слухати
Елегія
Елегія
2009
альбом
слухати · рецензія
Під Хмарами
Під Хмарами
2008
альбом
рецензія
На відстаніКЛІП
На відстані · 2020
160 тис. переглядів
РЕКОМЕНДАЦІЇ
No comment
НОВИНИ
No comment
24.03.2022

No comment

Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
НОВИНИ
Фронтмени гуртів The Gitas та O.Torvald – презентували спільну пісню
02.05.2022

«Досить» – це гімн воїнам, які зараз захищають українську землю та незалежність від воєнної агресії Росії